Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Nekvalitní braz na nové LED LCD-proč?

Zakoupil jsem konečně novou LCD LED TV Samsung UE46ES5500 - k tomu mám OPTIBOX Zebra.Jsem ale zklamaný z obrazu na této TV-je to podle mne subjektivně horší než staré LCD LG.A navíc mi to tene obraz např. na Travel Channel HD doslova trhá.To jsou úplný skoky, to ani není rozmazané.Když se kamera otáčí po nějakých památkách,není to koukatelné.Může mi někdo poradit,zda je chyba v reciveru nebo v TV?

Piller
Registrace: 8/2003
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nekvalitní braz na nové LED LCD-proč?

Ano třeba VU+ solo2 jede jak pila a k tomu samozřejmě plazmu ;) :))) , hlavně ne paskvil TV s zabudovaným tunerem SAT :))) ;)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Mám asi 3 roky Panasonica 37PX8 a žádný trhaný obraz ani při velmi rychlých pohybech jsem na něm neviděl, sleduji převážně HD programy české nebo německé.

sirda
Registrace: 11/2006

@sirda, ale vždyť už to zde Hyper psal, že starší řady X7,X8 byly lepší než novější C2E, to snad není tak těžké pochopit.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Antoš i ostatní: díky za rady a díky i za to,že se tím mým problémem zabýváte.Antoš:navezl ses do mne s Octagonem.K tomu mohu říct jediné:koupil jsem ho od jednoho chytráka (nejmenovaného) z tohoto fóra.Byl to abnormální kus.Po jeho smrti došlo k !pitvě" a bylo zjištěno,že to byl poskládaný kus z jiných součástek než byly ostatní Octagony.Nemohl prostě jít jako ostatním.
Zajímavá věc je,že od koupě mého prvního LCD uplynuly 4 roky a měl obraz lepší než Ťamťung o 4 roky novější.To technologie neudělala žádný pokrok?
Krom toho: kolega HYPER potvrzuje, že TCH (na Skylink) v poslední době nechodí jak by měl.Má snad někdo podobné zkušenosti s TCH?

Piller
Registrace: 8/2003

Protože nechtěls počkat až to vltava pošle.Ale to je jedno.Najdi si tu kalibraci a nastavuj.Já jsem tak nastavil 40D7000 a obraz perfektní.Je potřeba si s tím pohrát.A v klidu.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Piller na www.hdtvtest.co.uk máš test ue40es5500 aj kalibračné nastavenie obrazu ktoré nájdeš v sekcii komentáre(show all comments)

sagvan
Registrace: 6/2010

To nemá s technologií (plazma, LCD) nic společné. Některé pořady jsou natáčený interlaced kamerou a po výsledním zpracování je obraz trhaný jako na 35mm filmu - hlavně při horizontálním pohybu.
Nejhorší trhání však býva způsobeno při nešastně zvládnutém převodu z "americké" 60Hz normy na "naši" 50Hz normu, kede se vypouští snímky a obraz je cyklicky hrozně trhaný.
Poslední věc je, že na velké uhlopříčce je vidět toto trhání více než stejné trhání na malé, nebo menší, uhlopříčce.
Je potřeba si toto ověřit např. při nějakém kvalitním sportovním přenosu, kde je vše snímané kvalitní technikou, že ani použití/nepoužití vylepšovačů plynulosti obrazu není vůbec poznat.

P. S.: doufám, že na tom STB tuneru máš správné nastavení výstupního signálu do HDMI - co je v praxi 1080p(i)/50Hz.

globe
Registrace: 12/2012

pocujte tie vase hadky nevedu k nicomu

nechce sa mi verit ze v roku pana 2013 bude mat niekto trhany obraz na LCD LED ... no neverim, imho pes bude zakopany niekde inde ako v tom, ze je to low-end

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Piler

suhlas s alfasexom, zober televizor a chod do obchodu.Nie je možne aby samsung aj 5 rady nestihal skylik hd s mizernym bitrate.V nastaveniach ziadne trhanie neodstranis, maximalne prisposobis svojim ociam.

mate
Registrace: 9/2008

samozrejme že máš pravdu, na žádném, opakuji na žádném plazma televizoru Panasonic ti blikat nebo trhat obraz nebude. Dotaz tazajiciho jsem ale pochopil tak, že se mu nelibi kvalita obrazu jako takového a vlastni trhavy pohyb zatim zaznamenal jen na kanale travel.A to asi nebyla podstata dotazu. čili nastavit radne stroj popripade vcas vratit a vymenit za jiný.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

vypadlo nekde "odpoved pro sirda"

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

@globe, nesmysl, na žádné plazmě Panasonic toto nemůžeš vidět..

Tomik535

Nemaš si kupovat panel k PC s nizkou spotřebou,ale Tv což je jenom plazma,ale s vetši spotřebou.S Lcd nikdy tv nebude.

pedrodc
Registrace: 4/2011

Zapomněl jsi na: Slyšeli jsme slovo Boží. Ámen

Tomik535

neriešte to , čo už panasonic s plazmou dávno vyriešil, neveriacim a nevidiacim je zbytočné oponovať...pekný večer

momiro
Registrace: 2/2009

Dobrý deň, mám plazmu Panasonic a trhá mi obraz!

...čo mám robiť?!

Máš si kúpiť LED TV - plazma nie je televízor, ale stroboskop na diskotéku! :laughing:

Skúsenosť - testovali sme Plazmu a LED TV. Na testovaciom videu bolo ako pes na zelenej lúke trhá cvičný rukáv a tá cvičná lúka, pes a aj rukáv boli v 1080p 50Hz.
Výsledok:
-na LED TV bolo jasne vidieť trhanie rukávu psom a rukáv bol roztrhaný
-na PLAZME nebolo vidieť žiadne trhanie, iba chvíľami bolo vidieť psa, ale len keď vôbec nič netrhal a rukáv vôbec nebol (roz)trhaný. R^ R^ R^ :laughing:

brga
Registrace: 9/2009

brga

Nesmieš pozerať na dve rozdielne videa :)))

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

...ale to ten geniálny procesor od Panasonicu!

brga

RE:Nekvalitní obraz na nové LED LCD-proč?

Vy máte starosti,běžte radši nasypat ptáčkům!

zeze
Registrace: 5/2011

koukni se taky

na výstup sat.jestli tam nemáš náhodou NTSC R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Opať tie isté chujoviny o plazme od toho istého :dead: ...dokolečka,dokoláááááá.

Milan C
Registrace: 4/2006

brga

Skúsenosť - testovali sme Plazmu a LED TV. Na testovaciom videu bolo ako pes na zelenej lúke trhá cvičný rukáv a tá cvičná lúka, pes a aj rukáv boli v 1080p 50Hz.

No, asi ste netestovali dobre, lebo 1080p ide na plazme v 60Hz, a ak ste tam mali 50Hz, tak na vstupnom zariadení, teda DVD, PC, BD, ale je to fuk, bolo to blbo nastavené.

PS: 1080i ide v 50Hz. :))) :))) :)))

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Tak to mi je naozaj ľúto, že tvoja meegasuperš(nevhodné slovo) plazma nezvládne 1080p/50Hz - úprimnú sústrasť! Rv

brga
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra