Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

CA Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto

Měl bych dotaz.Nevíte někdo jak nastavit modul Mascom Cryptoworks/Irdeto.Stáhnul jsem do něj novou verzi fw a od tý doby se mi pomalu načítá Skylink ICE karta.Někdy to naskočí do minuty,někdy taky do pěti.Jinak teď mám verzi fw 1.25.

vencamar
Registrace: 5/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

proč

jsi dával jinou verzi? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE:CA Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto

Protože ta první verze byla tkz.rychlá verze!

zeze
Registrace: 5/2011

vencamar

Jdi sem:
http://www.mascom.cz/sat/_Sat_CI.htm
vyber pak vlevo nahoře první modul a když se ti otevře jeho webová stránka, je tam dole odkaz na "Další informace o možnostech ..."
Tam si přečteš většinu možností nastavení. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že jsem tato nastavení různě zkoušel a nikdy se mi modul nezpomalil, ale to ještě nebyl fw 1.25.
Být tebou, zkusil bych ten modul i v jiném sat.přístroji, co to bude dělat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

zial normal

hm zial to je vyvoj, pribastlily urcite debug veci, inac oproti .23 nic vela noveho. menil si z 23 ci starsieho este. mam pocit ze si skocil viac a zato tento prispevok.
no nic prepni z I-Code naspat do CW modu, nebudes robit IRD authentikaciu; ICE ti pojde.
Ak trvas na IC zapni na chvilu hlasky kde ti to ostatne vysiet 5min ako pises.
K

krikri
Registrace: 3/2010

RE: CA Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto

Já taky měl problém s týmto modulem Měl jsem SW 1.20 a přehrál jsem si to kvůli ICE karty ( protože jsem myslel , že SW 1.23 musí být na karty ICE dokonce v začácích se to psalo ) na SW 1.23. HNED VZNIKLO PLNO PROBLÍMŮ . a proto nedoporučuji hned něco měnit když to funguje. Nechal jsem si proto přehrát SW zpět na původní , vše ted znovu OK a na jiný už raději nekoukám ,když někdy vyjde i kdyby byl zlatý . R^

standa111
Registrace: 11/2009

vencamar, uvedl si modul opet do tovarniho nastaveni kdyz si stahnul novou verzi?

HYPER
Registrace: 11/2010

Také jsem to vrátil na 1.23
1.25 se mi nepozdávala. V mém nxp256hd sice bez problému fungovala, ale některé položky v menu karty nastavení nešly spustit a v 1.23 to šlapalo. Tak jsem raději udělal zpět downgrade fw.

Teď tam mám mascom easy.tv twin na dvě karty s fw 1.23 a také bez problému.(2xIce) + ještě jednu kartu ve čtečce
V twinu nebudu 1.25 ani zkoušet.

Určitě záleží na přístroji, jak se s tím popere.

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

nezbadal som ziadny problem s 1,25 a ice. nutne spravne nastavit parametre v module. otvara rychlo, zvuk ide okamzite a obraz v momente za nim.

satan
Registrace: 1/2006

satan

Napiš, prosim ta, aké parametre si nastavil, určite pomožeš dalším, ktrí maju tento modul s novým fw, dík.
:-)

HornetF18
Registrace: 10/2011

Mascom a ICE

Na ICE kartu je stale najlepsi 1.20.
Ma to daleko rychlejsie prepinanie kanalov.
Vyssie FW su nevyhnutne iba pre IR karty.
Downgrade je mozny len s programatorom alebo starsim NB s PCMCIA.
Soft 1.20 sa tazko zhana, ale uz som ho zopar z Vas poslal, takze by mal byt v obehu.

dunaj
Registrace: 8/2009

CA Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto - fw 1.20

http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/SW/AlphaCryptUpdate_1_20_Cryptoworks.zip

HiTUBE 4K UHD Combo openATV 7.5

MartyCR
Registrace: 6/2012

O 1.20 sa popisalo dost, ze je najlepsia,
Ale "satan" tu zacal pisat o nastaveniach pri 1.25, ktore zrychlia a zlepsia prevadzku. Bohuzial, tak ako vacsina tu na parabole napise len cast, ostatne si maju uzivatelia domysliet..........
V menu sa da vela prametrov zmenit, a ked to zacne niekto len tak menit, moze si to pekne rozhasit. A mozno ani nevie, ze to da tovarenskym nastavenim vratit.

Bolo by teda fajn, keby to sem "satan" napisal :-)

HornetF18

CA Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto

Dal jsem včera tovární nastavení a vypnul hlášky.Teď jsem zapnul sat a trvalo to tak 20 s než naběhla karta.Jinak mám NB s PCMCIA slotem,tak tam asi dát tu verzi 1.20

vencamar
Registrace: 5/2008

Už na to koukám 4. dny, rychle prodat - je to nepodarek ! ! ! ! :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

satan

Mohol by si uz konecne napisat tie "spravne" parametre na Mascom ? Nech nam to prepina ako tebe, Dik.
Hodis sem taky vykrik do tmy a potom nic.....

HornetF18

@Hornet

bol som mimo, niesom online. vliest do nastavenia expert menu 1.: MULTI (more(
2.: Dynamic 3.PMT : OFF 4.: 1 sec. 5. : 0 ms 6.: I-code

satan

satan

Diky :-)
Vyskusal som, prve tri som mal rovnako, 4. som mal 0s, 5. som mal 1500ms, a 6. som mal CW. Ked som zmenil vsetky ako ty, dost casto mi to hadzalo "hlasky" o kodovani a rychlost sa malinko zlepsila.
Skusil som teda dat 6. z I-code naspat na Cryptoworks a uz to ide ako hodinky :-) prepina rychlejsie a hlasky zmizli - tie boli vypnute, ale zrejme prepinanie modu CW na I-code to sposobovalo.
Tak diky :-)

HornetF18

HornetF18

Ti sem to jasně napsal, zbav se ho je to šunt ! Měl jsem ho 4 dny a šel z domu, kup si Smita HD Irdeto CI/CI+ . Dál to nemá cenu komentovat. :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

to: CES

Jenom proto, že ho neumíš nastavit, nemusí to být hned šunt. Spoustě lidí funguje bez problémů. Radši spřádej nitky spiknutí Skylinku a prodeje údajů zákazníků jím najatému Call centru. Hehe škoda, že se to včerejší vlákno uzamknulo, mohli jsme s tebou zažít spoustu legrace. No možná se zalekli tvého vyhrožování p. Vyleťalovi. MUHEHE R^ R^ R^ :bomb:

nendez
Registrace: 6/2009

CES :-)

Dalsie moduly momentalne nejdem kupovat :-D
Totoz potrebujem dva na Isio. Tieti Mascomy mi prave idu v Isiu velmi dobre. Ked prisli na trh nove Technisat Irdeto , tak som ich kupil a velke sklamanie....original Technisat a v Technisate nejdu dobre, tak som ich odlozil, mozno ich po nejakom case udem reklamovat, ale teraz ich nechcem ani vidiet.
Ja som sa preto tolko vypytoval, aby som si bol isty, ci pride k nejakemu zlepseniu a prislo. Aj ked len trochu :-)
Vsetko funguje ako ma, tak nie je dovod na vymenu.

HornetF18

Hornet

niet za co, tiez som tam mal CRW, ale nedavno som protreboval rozchodit zatuhnutu cslink Irdeto, tak som to zmenil a uz nevratil naspat.

satan

Tak zrovna nastavení 4.položky (CA-PMT delete time) je nejlepší nastavit na 5s. Manuálek k modulu Mascom uvádí: "slouží k nastavení zpoždění pro zastavení nedekódující služby. Takové nastavení je vyžadováno hlavně u přijímačů s HDD a s funkcí PIP, v opačném případě může dojít ke krátkodobému výpadku při nahrávání nebo v PIP obrazu. Nastavením "0s" je zpoždění vypnuto!"

joscer

HornetF18

Je to zvláštní, jak se ty moduly Irdeto od TechniSatu chovají. Já ho mám v TechniSatu HD8-SX a šlape jako hodinky. Dal jsem ho tam jako náhradu za Mascoma, protože ten nezvládal TP DVB-S2, 8PSK s FEC 5/6.
A když ten CAM přendám do TechniSat TechniStar S1, tak jsou s ním problémy při zapnutí přístroje. Občas vyhodí hlášku, že je inicializován OK (což podle manuálu má být jen při prvním zapnutí po vložení CAM do sat.přístroje) a hláška se musí odklepnout stiskem tlačítka OK, jinak nezmizí (i když už na pozadí běží program). Vypnutí hášek v menu CAMu na to nemá vliv.

joscer

ja to mam v rec. s HDD vo vnutri s pip a ide ako hodinky. niekedy sa neznese s inym modulom, ale to mi nevadi.

satan

joscer

Vyskusam dat na 5s, zrejme v tom nieco bude, mal som 1s a niekedy pri spustani nahravky tam byva take male "zakoktanie"
Tie nove moduly Tech. Ird. ma stvali problemami pri zapnuti, prehrievanim a problemom pri sucasne beziacich dvoch nahravkach. Mozno niekedy vydaju novu seriu a tieto vratim. Myskim, ze teraz to nema vyznam reklamovat, aj tak by mi dali len rovnake

HornetF18
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra