Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat SIR

Měl by mít funkci CEC - ovládání TV přes HDMI propojení.Jako HD byl dopručovan WD-500G,je možno napájet přímo z přijímače přes USB? Má někdo zkušenosti? Dík.

Displej
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat SIR

Mám k SIR-u pripojený ten WD a funguje bez problémov.Karta Irdeto vložena v CAM module SMIT Irdeto - nahrávky je následne možné prehrávať a upravovať v PC.

thud
Registrace: 8/2010

OK- nezkoušel jsi náhodou zda funguje ta funkce zapnutí TV při zapnutí satelitu - měl by to podporovat TV Panasonic.

Displej

Ja mám Samsunga a na začiatku som to mal aktivované a fungovalo to.Momentálne to nepoužívam.

thud

Displej

Nemám sice SIRa, ale TechniSat HD8-SX a TechniSat TechniStar S1 a ve spojení s Panasonikem přes HDMI funguje vypínání a zapínání i ovládání hlasitosti OK u obou. U SIRa to bude totéž. Dálkové obvládání od telky prakticky nepotřebuji.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer

Kolego mám dotaz, nemá Skylink v Irdetu v poslední době zpomalenější přepínání programu ? Jak to hodnotíš na Technisatech ? R^

CES
Registrace: 4/2007

To Display: HDMI ovládanie s Panákom funguje - odskúšané, volá sa to Technilink. Horšie je to inými značkami a modelmi, napr s LG a Samsung, nepamatám si už presne model Nepravidelne sa objavovali rozne anomálie - napr. zrazu pri pozeraní vypadol obraz a zvuk išiel dalej. Vyp. a zap. a všetkoko znovu išlo nejaký čas bez problémov. Nakoniec pomohlo vypnutie tejto funkcie a odvtedy pokoj.

rolis7
Registrace: 8/2007

Děkuji pánové za poznatky -ještě by mně zajímala možnost editace příp.střih nahrávek na HD přímo v Technisatu bez použití PC.

Displej

@CES

Nevím, nějak jsem si toho nevšimnul.
V jednom přístroji mám ICE kartu ve starém CW modulu Smit (kde by se to asi projevit nemělo), a v druhém mám krátce nový CAM TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+, také s kartou ICE (takže těžko posoudit, musel bych srovnávat s jiným typem CAM).
Fakt nevím, já na tom nikdy nelpěl, jak rychle to přepíná, takže ani nemám žádnou "srovnávací" základnu.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Strihanie nahrávok v SIR-e tiež bez problémov.V návode k tomu nenájdeš síce nič,ale ja osobne som to zvládol na prvý pokus celkom v pohode.Pred tým som nahrával a strihal na HDD rekordéri Panasonic,kde to bolo perfektné,ale tu je to myslím ešte lepšie.

thud

displej, thud

strihanie je jednoduché a funguje spoľahlivo v týchto prístrojoch už niekoľko rokov, SIR je v tomto pokračovateľ.
Ale nepredstavuj si, že v STB to strihneš s presnosťou na jednu snímku. Občas sa to podarí že to naozaj nevidíš. finta je, že pri strihu nesmieš pretáčať dopredu-dozadu, ale robiť strih vždy pri posune vpred. Možno použiť napr. funkciu JOG, t.j. posun po "jednom" obrázku vpred šípkami a vždy vložiť značku pre strih. V momente keď sa vrátiš o jeden obrázok vzad tak sa to väčšinou celé posunie.
Podrobný návod k HD8SX (99% identické menu u SIR) - kto potrebuje - je na frejku v známom vlákne k technisatom.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Mám Technisat SIR a HDD WD 320 GB , při mázání částí nahrávek , hlavně mei dvěmi záložkami mám problém , že při přehrávání v místě mazání se obraz zastaví nebo je trhaný. Nevím čím to je.

janeko
Registrace: 10/2011

ako inak by si chcel mazať časť nahrávok než medzi dvomi záložkami?
čo to znamená, že sa obraz zastaví? beží prehrávanie a v mieste mazania to stopne a musíš prehrávač znova spustiť?

Dagy2

Asi jsem se nevyjádřil úplně jasně.Když vymažu část nahrávky , např. reklamu , tak pak při dalším přehrávání nahrávky ve vymazaněm místě obraz se buď úplně zastaví , nebo je trhaný , po určité době se znovu sám rozběhne. Zvuk přitom je v pořádku bez problémů.

janeko
Registrace: 10/2011

Displey

Panasonic tuhle funkci podporuje,mám Arivu a není problém,zapnu sat a hned naskočí tv,to samé při vypnutí.

Berny77
Registrace: 4/2012

janeko

pri mazaní postupujem ako som písal vyššie
- zvolím funkciu JOG
- pretočím pred časť ktorú chcem vymazať
- šípkou nahor krokujem obraz dopredu až do miesta odkiaľ chcem vymazať (napr. reklamu)
- tlačítkom REC vložím značku
- 2x šípkou vpravo sputím beh nahrávky (1x by bolo rýchlosť 0,5)
- šípkou vľavo zastavím pred koncom reklamy
- šípkou nahor dokrokujem k miestu konca vymazania
- tlačítkom REC zvolím koncovú značku
- menu - vymazání rozsahu - potvrdím

Pri prehrávaní tohto miesta sa niekedy stane že obraz nepreskočí do nového obrázka priamo ale vidíš tam prechod. To je to čo som písal, nie je to 100% dokonalé. Ale zastavený obraz som ešte za 5 rokov čo to používam nevidel.

Dagy2

@janeko - já měl zkušenosti se střihem jen u klasického DVD rekorderu Sony kde to fungovalo perfektně.Označil jsem začátek a konec výmazu a bylo to pryč bez jakýchkoliv problému a stroj si přepočítal i celkovou délku nahrávky.Proto jsem zajímal jak to funguje u SIRu.

Displej

displej

u Technisatu to nefunguje špatne, ale klasický DVD/HDD bol na tom asi o trochu lepšie.
ešte k tomu HDD - príkon HDD pri napájaní z USB nesmie prekročiť 500mA, je tam elektronická poistka, ktorá ho odpojí.

Dagy2

O té pojistce já vím - to omezení mají napsáno většinou přijímače už u zásuvky USB,jen mě podivilo že tyto strojky jedou s HD - WD500G bez vnějšího napájení - ale snad ta spotřeba se do toho omezení vejde.

Displej

Přepínání u Technisat HD8 funguje dle mého normálně, takže žádné zpomalení. Sir testnu , dám vědět.

Dolfino
Registrace: 9/2012

Mám k přijímači připojený HDD - WD 1TB s externím napájením a zatím šlape bez problémů.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra