![]() |
|
Pripojenie k netu cez kabelZdravim vsetkych, potreboval by som poradit ci nemal niekto podobny problem. Mam router TP-link a pripajam sa k netu cez wi-fi, pripojenie ide OK a bez problemov. doteraz sa mi dalo pripojit aj prostrednictvom kabla, nastavenia v routri su nastavene ako maju byt, tak isto pod win7. Moj problem spociva v tom ze ked pripojim ethernetovy kabel od routra k notebooku tak internetove pripojenie cez kabel sa zachvilu samovolne prerusi a cez ikonku lokalneho pripojenia sa mi objavi taky maly zlty vykricnik. Skontroloval som nastavenia aj sietoveho adaptera, vsetko ok a bez konfliktov. Tak neviem co to mose sposobovat ?. Opakujem ked zapnem pripojenie iba cez wi-fi tak pripojenie na net normalne funguje. Dakujem za rady |
Dobko30
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 86 |
![]() |
|
Pripojenie k netu cez kabelMyslím, že se ti hádají ip adresy, dej si dhcp on a mělo by to makat :lookaround: |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
Asi se mýlíš"nastavenia v routri su nastavene ako maju byt, tak isto pod win7"to asi nebude pravda... Podívej se jak máš nastavený WIFI adaptér - protokol TCP-IP a nastav stejně i ethernet adaptér (připojení k místní síti - vlastnisti - prokol TCP-IP). Jestli máš nastavenou pevnou IP adresu na WIFI, nastav IP adresu odlišnou alespoň o pět čísel nahoru, aby adaptér místní sítě nešel do konfliktu. Adresu si můžeš přečíst pomocí příkazového řádku DOS příkazem: ipconfig /all Také může být chybný kabel - zkus jíný. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Pripojenie k netu cez kabelDakujem ale este mi prosim ta porad kde si dokazem zapnut tu funkciu dhcp ON ? kde to mam hladat. |
Dobko30
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 86 |
![]() |
|
RE: Pripojenie k netu cez kabelMusis se dostat do menu routra a pak restart routra. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
RE: Pripojenie k netu cez kabelZkus restartovat router. Pokud restart nepomuze, mrkni na nastaveni firewall, pripadne jak mas Dell, odinstaluj antivir mcafee a dej si tam treba norton nebo AVG.... |
HRab
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
![]() |