Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Pripojenie k netu cez kabel

Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit ci nemal niekto podobny problem. Mam router TP-link a pripajam sa k netu cez wi-fi, pripojenie ide OK a bez problemov. doteraz sa mi dalo pripojit aj prostrednictvom kabla, nastavenia v routri su nastavene ako maju byt, tak isto pod win7. Moj problem spociva v tom ze ked pripojim ethernetovy kabel od routra k notebooku tak internetove pripojenie cez kabel sa zachvilu samovolne prerusi a cez ikonku lokalneho pripojenia sa mi objavi taky maly zlty vykricnik. Skontroloval som nastavenia aj sietoveho adaptera, vsetko ok a bez konfliktov. Tak neviem co to mose sposobovat ?. Opakujem ked zapnem pripojenie iba cez wi-fi tak pripojenie na net normalne funguje. Dakujem za rady

Dobko30
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

Pripojenie k netu cez kabel

Myslím, že se ti hádají ip adresy, dej si dhcp on a mělo by to makat :lookaround:

velbloud
Registrace: 6/2012

Asi se mýlíš

"nastavenia v routri su nastavene ako maju byt, tak isto pod win7"
to asi nebude pravda...
Podívej se jak máš nastavený WIFI adaptér - protokol TCP-IP a nastav stejně i ethernet adaptér (připojení k místní síti - vlastnisti - prokol TCP-IP).
Jestli máš nastavenou pevnou IP adresu na WIFI, nastav IP adresu odlišnou alespoň o pět čísel nahoru, aby adaptér místní sítě nešel do konfliktu.
Adresu si můžeš přečíst pomocí příkazového řádku DOS příkazem: ipconfig /all
Také může být chybný kabel - zkus jíný.

bob.r
Registrace: 1/2006

RE: Pripojenie k netu cez kabel

Dakujem ale este mi prosim ta porad kde si dokazem zapnut tu funkciu dhcp ON ? kde to mam hladat.

Dobko30
Registrace: 11/2005

Musis se dostat do menu routra a pak restart routra.

anton
Registrace: 2/2007

Zkus restartovat router. Pokud restart nepomuze, mrkni na nastaveni firewall, pripadne jak mas Dell, odinstaluj antivir mcafee a dej si tam treba norton nebo AVG....

HRab
Registrace: 6/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra