Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Rušička sat.přijmu

Prosím vás mám problém,je možné,že mě soused nějakým způsobem ruší sat.příjem,mám parabolu ca 2 m v jeho dosahu,mechanicky jsem nic nezjistil ,ani nebylo hnuté parabolou,myslím jestli třeba nejde použít nějako rušičku,

HOFA
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rušička sat.přijmu

Jak se rušení projevuje? Zkusil jsi se mrknout na nastavení kvality signálu paraboly? Zatím jsem se s rušením z družice nesetkal.

rush
Registrace: 1/2012

ano signál kontroluji ,normálně vše jde v pohodě a z ničeho nic se začne jakoby sekat obraz až do uplného výpadku,trvá to třeba půl hodiny a potom zase vše ok,jakoby to ten dotyčný nějako řušičkou záměrně dělal,nejsem paronoidní,ale už jsem dostal indicie,že v minulosti tyhle věci dělal ,tak nevím.

HOFA

Mozny to urcite je, sam mam ten problem. Podeziram Wifi. Blizko paraboly mam totiz 2 Wifi anteny a na vsech satelitech dochazi k ruseni na zhruba stejne frekvenci. Pri vypnuti wifi anten ruseni na satelitu zmizi. Kabelem nebo LNB by to byt nemelo, pouzivam Inverto black ultra a kabel Draka. Bohuzel kabel je veden spoledne i s obema Wifi.

drhans
Registrace: 12/2009

Téma: Rušička sat.přijmu (# 24)

Mám obdobnou zkušenost. Při provozování Notebooků s Wi-FI docházelo k rušení obrazu (na obrazovce TV se vytvářelo řádkování). Po vypnutí Notebooků obraz byl vpořádku.

kostička
Registrace: 6/2012

Jo u mne mam zase na 28,2°E zarušenou 10,773

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

já si spíš myslím,že jede o cílenou záměrnou činnost ,jak sem psal jde o to že už tohle někdy provozoval,tak jestli třeba nemá nějako speciální rušičku kterou zaměří na můj konvertor nebo tak něco,nevím jsem v tomto laik.

HOFA

No, rušit záměrně lze samozřejmě vše na co si vzpomeneš, mobily, DVB-T i S, ätd. Ale napřed vyzkoušej všechno možné u sebe. Než někoho obviníš.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@ HOFA

máš mimo jiné dvě možnosti: při rušení vypnout jistič souseda, těžko by to rušení provozoval z baterie, je zde riziko,že bude tvrdit ,že jsi mu způsobil nějakou škodu /poškození počítače, smazání dat a pod./ Jinak se můžeš obrátit na ČTÚ, který má ve všech krajích pobočky, je to bezplatná služba. Za komunistů sice byl zřízen proto, aby zajišťoval nerušený poslech českých a slovenských vysílačů ze zákona ale i tehdy v rámci ochrany kmitočtového spekta k těmto případům rušení vyjížděl. Takže v dnešní době máš ještě větší šanci, že se tím bude zabývat. Stížnost na rušení kmitočtového spektra zašli nejlépe písemně.

vafe07
Registrace: 3/2011

Mne to rusila mikroruba, po dotazeni vsech srubu na zasuvkach to bolo OK.

hajnalka
Registrace: 5/2010

Přenosné rušičky jsou jedině na baterie či akumulátor.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

RE:Oprava

mikrorura.

hajnalka
Registrace: 5/2010

Ak by nieko chcel umyselne rusit, tak ti to zarusi. Nie je problem zbastlit oscilator vo frekvencnom pasme satelitneho prijmu. Mozno by stacilo frekvencne pasmo prijimaca.
Ale moze to byt aj cokolvek ine u teba.

JanoHels
Registrace: 1/2006

U nás v Nitre a okolí je rušička sat.príjmu firma satro, ktorá šíri dtv a net v pásme cca 11,700-12,000 Ghz vertikál z vrchu Zobora.Na Skylinku je to fr.11895v a na upc je najviac zarušená 11,727v.V mnohých prípadoch treba ozaj maturovať a skúšať všetky možnosti na elimináciou rušenia.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

A čo ak to nie je úmysel,ale skôr blbá náhoda?Môžete biť ako susedia vedľa seba na jednej fáze,špatné uzemnenie,rušenie vysávačom,mikrovlnkou,alebo iným spotrebičom,napr. pračkou špatne uzemnenou.Treba najpev vylúčiť,aj takúto eventualitu.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Jak jsem tady už několikrát psal tak frekvence 10.7 až 11.7 Ghz nejsou jen pro satelitní vysilání,ale i pro pozemní pohyblivé služby včetně pozemních datových tras....takže jedině odrušovací služba...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Místo sledování Jamese Bonda a přemýšlením nad nesmysly si radši zařiďte i se sousedem revizi elektro rozvodu. Pravdu má Vladoholu, problém je v elektroinstalaci. Nemusíme o tom spekulovat, protože je to prostě pravda. Do té opravy rozvodů se pusť sám, to přece zvládne každý a vyhl 50 je jenom cár papíru. Už se těším na reportáž na tv H@vna :) . Ale tu odrušovací službu si pozvat můžeš pro jistotu, taky potřebují nějaké kšefty aby si vydělali na výplatu. Ještě mě napadá rada, celou parabolu i s konvertorem, koaxiální kabel a přijíamč, kromě předního panelu, obalit pro odrušení alobalem

nendez
Registrace: 6/2009

nendez

Lenze ty nevies, do akej miery tazatel vytocil suseda :-)

JanoHels
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra