![]() |
|
zesilovač+multipřepínačZdravím odborníky a prosím o radu. Chci použít zařazené za sebou zesilovač EMP A4/1+1EIT-7 a multipřepínač EMP MS5/8EIA-4 (E.143-CP).Mám obavu, aby výstupní úroveň zesilovače nějak neovlivnila chod multipřepínače (nezahltila ho, nerozkmitala). Máte s tím už nějakou zkušenost, nebo se toho nemusím obávat? Děkuji za odpovědi. |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačCo tě vede k takto nesmyslnému zapojení? U multiswitche máš přesně danné vstupní hodnoty a ty bys měl dodržet. Pokud už nějaký důvod k tomuto zapojení máš, tak bez měření to nepůjde.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
to: kubaproč nesmyslné zapojení? a jak jinak dát dohromady 2 ant. UHF+FM a 1 družici pro 7 zásuvek do hvězdy v RD? |
kedar1
![]() |
|
Zbytečně drahéSlučovat sat+TV nemá glanc, je zde ztráta. Natáhni si 7x anténu TV zvlášť a 7x sat. z konvertoru Octo zvlášť. Ušetříš přesto, že budeš mít dvojnásobnou spotřebu kabelu.Existují docela elegantní účastnické zásuvky, které mají 2x skleněné průchodky - viz www.atoselektro.cz. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
to: samorostTen rozdíl v ceně zase není tak velký, pokud by vůbec nějaký byl. Vzhledem k příjmovým podmínkám tam zesilovač být musí a cena toho multipřepínače je u EMP 1508Kč. Když od toho odečtu rozdíl cen LNB Quatrro/Octo cca 500Kč a cenu koaxu cca60m, tak mi z těch 1500 Kč moc nezbude. |
kedar1
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačVýrobce multiswitche udává maximální úroveň VHF/UHF na výstupu 90dBuV. Pokud tuto úroveň nepřekročíš, tak není důvod k panice.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
to: EnikPodle výrobce by měla být maximální úroveň na vstupu 100dBuV. Ten zesilovač má ale udávanou max. úroveň na výstupu 110dBuV. Jakým způsobem se ta úroveň na výstupu nastavuje? Jsem laik, takže omluva za blbý dotaz. |
kedar1
![]() |
|
kedar1Podle výrobce je maximální úroveň na výstupu multipřepínače 90dBuV!!! Nevím, kde jsi přišel na 100 nebo 110dBuV. Takže to ber jako fakt, nějak mi není jasné proč mi tvrdíš nesmysly. Nastavuje se zesílením zesilovače nebo útlumovým článkem. Bez měřáku to ale nastavit nejde. Takže nemáš šanci.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
to:EnikOmlouvám se, ale asi jsem Tě nepochopil. Já to myslel tak, že od antén UHF+FM půjde svod do toho zesilovače, kde se to zesílí a zároveň sloučí a ze zesilovače to následně jde do přepínače, kde se k tomu připojí SAT. Tu max. výstupní úroveň zesilovače, kterou jsem uvedl, má na svých stránkách EMP. A psal jsem o max. úrovni na VSTUPU přepínače. Ty o max. úrovni na VÝSTUPU přepínače. Moc tomu nerozumím, tak jsem myslel, že problémem by mohla být úroveň mezi zesilovačem a přepínačem, že by se mohl přepínač zahltit. O nějakém odborníkovi s pořádným měřákem jsem uvažoval, ale o žádném tady nevím. Vím o dvou, kteří to skládají přes bar grafy a za to jim platit nehodlám. Lokalita mezi Kyjovem a Brnem. Tak kdyby to tady někdo odsud četl a měl zájem, tak ať se ozve. Jinak díky za reakci. |
kedar1
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačZdar,pokud bych mohl do toho mluvit,pak bych to mozna udelal jeste trochu jinak.Obvykly pocet prijimacu v normalnim RD je cca 4 ks (samozrejme,ne na Southork ranchi:)).Cili strihnul bych to po kulach nasledne:QUAD konvertor,zesilovac DVB-T,4 x TV/SAT slucovac,1 x rozbocovac DVB-T 1/8.Osetris tim 8 vystupu DVB-T a 4 vystupy SAT.Zmena prijmu SAT signalu pro tu-kterou zasuvku,se odehraje presroubovanim kvalitne provedeneho (kompresniho) F-ka k prislusnemu kabelu v rozvadeci.Usetris aktivni prvek - multiswitch (jeho spotrebu a jeho neprofesionalni provedeni)a vystupni urovne Te budou zajimat pouze na 50%,tedy pro zesilovac (obdobne jako u dupacky - ja chci - ona ne,nebo to je naopak?).Varianta s OCTO konvertorem pro vice nez 4 SAT vystupy je schudna,nemam vsak s OCTEM (na rozdil od cibule), zkusenosti :). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačZdrvicko ja osobne bych sel do neceho progrmovatlneho a vypichnul bycj jen urcite kanaly na uroven tech 90dBuV. Na takove domaci pouziti bych doporucoval Televes Avanta 2 nebo 3. Do sirokospektralu bych se moc nehrnul. Merit budes muset tak jako tak. Jen pro ty co doporucuji octa nebo qvady a slucova s tckem uz jsem videli tebe ze sloucene frekvence se navzajem prekrývali :), na spektru to vypada hodne pekne. Takze varianta aktivniho multiswitche je celkem na miste.A nebo si natahat kabely a instalaci nechat na odborne firme. S kvalitnim vybavenim. Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačNeni to vubec spatna varianta.Resume:optimalni technicko-ekonomicke reseni navrhne odbornik (nejlepe znaly mistnich pomeru DVB-T ,pro prijem CR,SVK,AUSTRIA),podle predstav a vkusu prislusneho soudruha/soudruzky:).Zda to bude aktivni/pasivni/jakove nebo makove reseni je jedno,protoze odbornik navrhne a pouzije takove prvky,aby mu to chodilo:). |
hdpe
![]() |
|
Pouze poznámkaNa základě svých zkušeností doporučuji volit vždy to technicky nejjednodušší řešení, které splní zadání. Složitosti přinášejí další komplikace.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Jo, a co dole?Zatím jsem neviděl přístroj, který má společný vstup pro satelit i pozemní TV. Vždy se jednalo o dva samostatné vstupy.U televizoru rovněž byl vstup pro TV a pro připojení LNB zvlášť, pokud to byl TV se satelitem. Kombo přijímače rovněž vyžadují dva vstupy. Z toho vyplývá, že dole musí být rozdělení na TV a sat.Je to ztráta signálu 2-3 dB. Jinak bude připojovací místo využito pouze jednostranně, buď jako TV nebo jako satelit, nikoliv však současně, to by se muselo ručně přepojovat. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačDole to samozrejme musi byt v cajku a pekne upravene:).Kvalitni ucastnicka TV/R/SAT zasuvka neucini zadny problem.S ohledem napouziti DVB-T zesilovace,a rozvodu do 8 zasuvek ,cca 40 m koaxu,by se 2-3 dB vykonu nemusely resit. |
hdpe
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačrozvod je už proveden Nordixem 407Cu a všude jsou TV/R/SAT zásuvky. Jde jen montáž na střeše, zapojení systému na půdě. Je tady nehomogenní pole, takže u každé antény ještě kanálové propusti. Měl jsem ještě jeden nápad se zesilovačem ALCAD 310 a na jeho dva výstupy EMP C5/4 a OCTO konvertor. Ale ten slučovač EMP má útlum jako pr..e. To tady fakt není nikdo z mé oblasti se spektrákem? |
kedar1
![]() |
|
RE: zesilovač+multipřepínačNekde z Tve oblasti je nick "JA".A ja pojedu za soudruzkou do Hodonina az tak za 3 tydny,po dalnici OSTRAVA-BRNO-BRECLAV a na Hodonin:) |
hdpe
![]() |
|
![]() |