Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage 7100 versus Vitamin

Dnes jsem zjistil zajímavou skutecnost. Instaloval jsem k jedne TV oba tyto receivery na twin rozvod. Jelikož se tu neustale probírá obrazová kvalita, tak jsem zkusil na obou vstupech HDMI porovnat obrázek. Porovnával jsem oba receivery na nejakem nativním seriálu na Nova HD 11797H.

Je zvláštní, ze obraz z Vitamina byl cca o dvě vteřiny spozdeny, nez co lezlo z Vantage, což mi přijde celkem hodně. Co tam muže ve Vitaminu fungovat za buffer a proč?

Jinak obraz Vitamina se mi zdál na HD o neco jasnější, ale nikoliv přirozenější reálu, nez u Vantage.

Víc me zaujalo to velké zpozdení.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage 7100 versus Vitamin

Je to zaujimave...ja čosi podobne sledujem medzi dreamsky nxp a sd primač amiko.Ten sd je rychlejši v obraze asi o 2 sekundy.Ale tu som to daval do suvislosti s tym že jeden primač použiva HD a druhy len SD...

par32
Registrace: 11/2007

Tak to vím opět naprosto přesně. Delší koaxiál do Vitamína :8)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

A máš

ve Vitacitu původní fw ,nebo E2? U původního fw bych to viděl laicky na nějaké předřazené software obrazové filtry, které dávali tomuto stb tak pěkný obrázek. Jestli to v E2nedělá, tak je jasno.
PS: mě se zdá, že E2 dává na Vitamínu o něco horší obraz. Ale je to můj subjektivní názor. :))

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Jerry

Vitamin bez E2. Taky nám pocit, ze ten obraz je pouze pekny, nikoliv kvalitni.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Vantage 7100 versus Vitamin

Takový "problém" mám taky,v obýváku Vantage6000 - zdroj 23,5E, v dětském pokoji Opticum 9500- zdroj 1W. Stejný pořad, v obýváku "už jde reklama", na Opticumu jde ještě film-taky ca.2-3 sec. Vantage rychlejší,ale to bude asi rozdílnými zdroji signálu.

velbloud
Registrace: 6/2012

Tomiku 535 to tady nepiš, někdo by to vzal vážně a měřil by útlum koaxu se stopkami v rukách v sekundách v opožděném obrazu.

Teryk
Registrace: 10/2010

ST7111 a podobné procesory mají mnoho možností zpracování obrazu , záleží na kolik o nich programátoři vědí a umí s nimi pracovat . U Vitamínu to bylo asi jediné co uměli :)))
Ano Vitamín a ještě pár si kešuje podstaně větší balík streamu pro následný upscalink , zpracování . original spft
Enigma vychází z toho co napsali v STi tj Havana DVB player
dle toho má pak většine E2 pro STi stejný obraz v základu .

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec

Dlouhe vedeni je tu narodny sport.Ale plati co bolo pisane, vselijake upravy obrazu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Teryk, možná bychom se ještě něco přiučili, nikdy nevíš ;)
Jak to vypadá s E2 v tomto stroji, je to použitelné? Objektiní test jsem samozřejmě četl..a tam to vypadalo dobře :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra