Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LED LCD TV LG Monitor na 1920x1080p

Zdravím, prosím o radu ohľadom pripojenia nového LCD TV monitora, ktorý keď napojím s miniPC cez VGA pri plnom natívnom rozlíšení 1920x1080, mám obraz rozmazaný. Grafika rozlíšenie podporuje, no bohužiaľ má len VGA výstup. So starým monitorom nebol problém. Kábel mám kvalitný-tienený, hrubší s dvoma filtrami. Auto nastavenie PHASE, zaostrenia nič nevyrieši-obraz je hrozný-napr.čierny text v pdf je pri oddiaľení akoby z viacerých farieb a nie čierny...

Viem, že najlepšie by to bolo prepojiť digitálne, ale ako, keď miniPC má len VGA výstup, miniPCI express x1 port(asi len na wifi) a PCI port(no FulHD PCI karta asi neexistuje)?

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LED LCD TV LG Monitor na 1920x1080p

Zotac GT 610 PCI

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

technikTKR

dik za dobrý tip, máš s ňou osobnú skúsenosť?
Mne by stačila hocijaká karta aj lacnejšia, nemusí mať nejaký výkon, ide mi len o to aby som mal zobrazený obraz na LCD v použiteľnej čitateľnej (digitálnej) podobe. Vstup má HDMI.
MiniPC je tiché intelovské PC: Atom D525MW, interná grafika GMA3150, zdroj len 60W. Výstup len VGA (2048 x 1536).
Neviem, či by to utiahlo tú grafiku?
A čo tak niečo cez USB (i-tec USB Display Adapter HDMI Full HD 1080p)? najlepší by bol asi nejaký prevodník VGA-DVI, ten by nezaťažoval vlastné PC, ale obraz by asi nebol bohviečo...?

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals

Osobně bych to řešil výměnou desky za novější s HDMI výstupem.
PCI kartu jsem kdysi měl a nebyl s ní problém, je to normální grafická karta jako každá jiná. Jenom se musíš podívat na celkovou spotřebu.
Na převodníky zapomeň, to je akorát zdroj problémů a nic kvalitnějšího, než máš teď, z toho stejně nedostaneš.

technikTKR

technikTKR

asi máš pravdu, po porovnaní tých cien prevodníkov a kariet to vychádza skôr na nákup novej dosky cca 60€ :lookaround: ,... no keby som bol vedel o takýchto problémoch s pripojením v natívnom rozlíšení Rv tie nové LCD črepy, majú horšie vstupné obvody ako starý ACER Rv ...ešte som nevidel taký mázli obraz v natívnom rozlíšení, nechápem, teraz ho používam v 1600x900 a je to paradoxne lepšie, ale nie je to ono...

digitals

Stačí,aby měla jen DVI.Z grafiky(nemám miniPC) mám výstup DVI,přechodku na HDMI a 10m HDMI kabelu.Obraz na plátně super.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Stačí DVI, ale dneska se přímo na deskách už spíš sežene výstup HDMI, než DVI nebo jsou tam oba.

technikTKR

Kamil_k4

to mi je jasné, že keby bolo na výstupe grafiky DVI, neni problém...previesť to na hdmi...je na to jednoduchá redukcia-digitál na digitál, ale analóg na digitál je problém...

digitals

zaujímavý článok som našiel v angličtine:
http://www.wirelessforums.org/alt-comp-hardware/max-resolution-vga-connector-22437.html

"To make the analog work, youd probably
have to take your soldering iron, and remove the PI filters
from the RGB signal path, in order to get a clean signal
from the VGA connector."
-to akože odstránením PI filtrov sa dosiahne čistejší obraz?
-aké PI filtre majú namysli, na VGA kábli, alebo priamo na základnej doske?

dik.

digitals

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra