Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

EXterní 2,5= HDD napájený přes USB?

Mám otázku.Je možné využít externí HDD napájený pouze přes USB jako nahrávací medium ,nebo je nutnost mít HDD s externím napájením?

Piller
Registrace: 8/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: EXterní 2,5= HDD napájený přes USB?

9 z 5 doktorov z lekarskej komory doporucuje HDD s externim napajením. ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

jak u kterého

přijímače,upřesni

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ked budes mat USB kablik do 10 cm, tak ano, malo by to ist.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

LucaBrazza

jistě to nejde do extrému,já používám dvoumetrový 3 roky bez problému :)))

pierrepetr

pierrepetr

Dvojmetrovy na 2,5 HDD bez externeho napajania ? Nehovorim, ze nemoze byt, ale ten 10 cm mi zatial fungoval takmer na vsetkych prijimacoch bez ext. napajania disku.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

tak jsem

pro srandu vzal další dvě dvoumetrové prodlužovačky USB od PC,tak 6m jede OK,zatím chvilku,kabely no name ,HDD verbatim 320Gb

pierrepetr

upřesňuji

došlo k omylu,nejsou dvoumetrové,ale 1,5,tak 5 metrů,víc zkusit nemohu,nemám momentálně další doma

pierrepetr

Zdar je to čistě otazka příjímače, tedy respektive toho jaky proud je schopen dodvat po USB portu. A jak moc je disk narocný jian je spotrba u disku 5400 ot/m jina u 7200 ot/m. Nekdy se resi napjenim z druheho portu. Jinak netreba připomínat ze standard je 5v/0.5A na USB 1.1 takze na napajeni hdd nic moc...

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik

pilleroy

I já nahrávám na 3G s 40 cm kabelem a nemá ani vstup pro napájení

korkoran
Registrace: 10/2006

Vše záleží na

spotřebě disku. USB dává maximálně 500mA. Takže může se najít usb disk, který k chodu potřebuje jen 100mA, ten pak půjde třeba s dlouhým kabelem. Jiný disk potřebuje k chodu něco okolo 500mA, ten pak nemusí jít vůbec, nebo s kraťoučkým káblem. Mám Verbatim Imation s 50 cm káblíkem a ten jde všude . Když ale chci připojit na usb SSD Intel 520/240Gb, tak ten potřebuje připojit na 2x USB, takže na jeden káblík nejede.
Druhá věc je, jak je USB zapojeno v stb. Jestli má každý usb konektor svůj řadič, nebo jestli jsou zapojeny do hubu.Charakteristika usb by měla být popsána v přehledu vlastností stb.Ale jestli se tomu dá věřit, tt otázka. Už jsem se setkal v popisu nějakého stb, že jeho 2 usb konektory měly dávat 1000 mA !?!?

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Napájať možeš aj 20 m káblom, maximálna dĺžka USB kábla pre rozhranie USB 2.0 je 5 m. Potom nastáva vysoká chybovosť a kábel pri vyšších prenosových rýchlostiach nefunguje (nefungujú dáta - napájanie áno). Ak potrebuješ viac predávajú sa 10 m USB káble s aktívnym repeatrom. Z vlastnej skúsenosti viem že spoľahlivo funguje 4m kábel, odskúšané na komunikácii medzi rôznymi tlačiarňami a PC pri 5m kábli skoro u 80% tlačiarní problémy.

PEPE8989
Registrace: 12/2007

Konečně to zde někdo upřesnil, ss odpor pro napájení v "normálním" kabelu nemůže mít vliv. Normální drát má (snad nejen u mě) ss odpor nula celá nula nic.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

A ako vzdy len rozvijate teorie relativity.

Otazka znela : Je možné využít externí HDD napájený pouze přes USB jako nahrávací medium ,nebo je nutnost mít HDD s externím napájením?

Nosce te ipsum.

Warder

Akorát by to chtělo, aby dotaz byl kapku konkrétnější. Jeho evidentně nezajímá délka káblu... :8) řekni nám, co je to za za těchňiku? :8)

Dadycool
Registrace: 1/2012

Ano lze. ******************

Veduci ked som chcel strucne odpovedat tym, co je pred hviezdickami, tak nemôzem, pyta to viac znakov. ;P

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere chces bit vtipny ? Mas 3 dni na vymyslenie niecoho rozumnejsieho! ;)

Dalsi pan na holenie.

Nosce te ipsum.

Warder

Upřesňuji typ-GoSAT GS 7056 HDi

Vybral jsem typ GoSAT GS 7056 HDi.Zdá se mi za tu cenu nejlepší volba.OKolo 3000 v Omku.Díky všem za odpovědi, i těm,kteří moc neporadili..Asi do toho půjdu, zkusím to, ale zase nevím,jaký přesně typ. Koupím to na ALZA a pak jim to vrátím,když to nepůjde.Nemám na vybranou.

Piller
Registrace: 8/2003

Rad bych upresnil informace o napájení ext disků po usb kabelu. "Normální" drat nema odpor nula cela nula nic, ale docela vyznamny odpor, na kterem vznika vyznamny úbytek napeti. Na zminovanych deseti metrech a proudu pul ampery to je téměř 1V. A to není bezvyznamne. Proto odpor kabelu může mit vliv na chod disku napajeneho pres usb. Pritom take PEPE8989 ma naprostou pravdu a ve vetsine pripadu tento pripad nastane driv, nez problem s napajenim.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jo a

ještě ti nemusí daný usb HD taky s tvým stb spolupracovat. Nedávno tu někdo řešil jeden takový problém s stb a externím diskem...

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

kubo můžeš mi poslat běžný usb kabel k HDD, na kterém naměřím ze stabilizovaného zdroje na druhém konci v zátěži při odběru 0,5A 4V? Píšu někde 10m? A i kdyby, víš jaký ss odpor by musel mít, aby na něm byl tento úbytek?

Tomik535

bohužel , ss odpor neznám, ale budiž. Na takto jednoduchý výpočet staci ohmuv zakon a průměr drátu. Jen doplním delku násob dvema. Ale fakt takovou banalitou bychom nemeli zaplevelovat forum. Pokud budeš chtít bližší vysvetleni dej kontakt poslu ti vypocet i s vysvetlivkama. Ahoj.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

jeste doplním: použij program "elektro droid" a v nem "kalkulator ubytku napětí". jednoducha a uzitecna vecicka z google play.

kuba

Ty jsi nepochopil otázku? Jaký ss odpor musí mít ten napájecí kabel, aby na něm vznikl při 0,5A ten 1V úbytek? Na to potřebuješ kalkulačku? Na tohle přece nepotřebuješ žádný přůřez ani délku kabelu:) Nebo snad ano?

Tomik535

Pocuvajte vy dvaja, nechcete si TO ist premerat na panske WC ?

Nosce te ipsum.

Warder

@Warder, tobě nevadí, že tu píše totální bludy? Že aby měl měděný drát třeba o průřezu třeba 0.5mm2 odpor 2ohmy, musel by být 56m dlouhý? Opravdu ti nevadí, že tu naprosto mate ostatní? Takže je lepší si zde navzájem slušně lhát než se pokusit uvést věci na pravou míru?
Myslíš, že něco potřebuji dokázat sobě?

Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra