Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Parabola 90Toroidal

Dobrý den,
potřeboval bych poradit kdo má zkučenosti s Parabolou 90 Toroidal Wawe frontier (podobná jako Parabola maximum E 85 multifocus) Na maximum E 85 jsem se ptal v prodejně OMKO a bylo mě řečeno že by to mohlo být bez signálové rezervy. Proto bych rád věděl jak si stojí na trhu Parabola 90 Toroidal a jaké sat. družice se na ní dají bez problému naladit.Jsem z Brna.
Díky všem .

mojmir
Registrace: 4/2013
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

Olav

Jedná se o družice s odstupem jednoho stupně a ty nelze obě přijímat najednou jedním LNB, ani dvěma samostatně. Je to dané principem toroidní anteny, takže to záměrně nazývám vlastností, nikoliv nevýhodou. Ale ona to vlastně nevýhoda je, takže si vyber... :))) tato nevýhoda je ale vyvážena mnohými výhodami proti klasické antene.
Toroidka proste rozptyluje dvojitým odrazem paprsky víc od sebe, nez podobne velká klasická ofsetka. Takže je zajištěna například mnohem větší separace slabých signalů exotických družic od silných beamů evropskych družic. Například Badr4 versus Astra3B rsp. Eutelsat 28A.
Pozici 9e a 10e řeším tak, že mám u anteny stabilně sroubovak a podle potreby konvertorem popojedu. Znacky tam mám.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

to Saxon

Dovol, abych Ti oponoval... jedním LNB přijímám najednou 4/5W i 9/10E.... sice na nich nemám (dle měřáků v DM) 100 procent jako na ostatních ale jen asi 70-80, ale se stupidními Golden Interstary mi jdou dvě družice na jeden LNB v poho....

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

RE: Parabola 90Toroidal

Tady nejde o zádné oponovani, ja se bavím o nastaveni LNB na ideální parametry signálu podle meraku a ne jestli mi obraz na TV hraje, nebo ne. Ja to beru jako technik, ne jako divák. :)

On Air!

Saxon

Podle profesionálního měřícího přístroje, ne podle teplomerů v procentech. :)))

On Air!

Saxon

to Saxon

Jasně... já zase i když bych mohl (kdysi bych se nad tím z technického hlediska rozhodně pozastavil) tak to neřeším, prostě to jede, i když ne ideálně ale i v dešti to hraje.... ale co si budem povídat... po odchodu Platformy není na devítce nic zajímavého, na destce ještě míň, než nic a na 4/5 snad jen ukrajinci na 4W (ale ti zase jsou i na 36E) a na 5W frantíci, kteří ale vesměs hrají i na 19E.... takže minimálně 3 z těch 4ech družic pokud by hned spadly, tak mě to netrápí :-)

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv

Hrajou ti na identickou pozici LNB na lyzině S2 transpondery s modulací 8PSK z 9e i 10e? Ja jsem si temer jist ze ne.

On Air!

Saxon

to Saxon

8PSK je co..Penthouse HD? :-)

Ten jede.... a na 10 je to NBA HD...taky jede.... a to v Ostravě prši :-)

apriliarsv

Tiez som si vsimol, ze u T90 ma ten mensi reflektor taky specilny tvar, ako konske sedlo sedlo - vo vertikalnom reze je to preliacene, takze vlny sustredi k LNB lyzine ale v horizontalnom smere je tvar vyduty, cize jedn. pozicie odraza dalej od seba.
Vlnovod pre Ku band ma priemer cca 19mm, co asi zodpoveda 1 orbit. stupnu tak u standardnej offsetky na multifocuse tam obe pozicie este ko -tak trafia ale T90 ich asi posunie dalej od seba - len tak cisto pre potvrdenie teorie - Saxon kolko mm mas asi tie znacky od seba vzdialene pre idealnu polohu 9E a 10E ???

warkiller
Registrace: 7/2011

Asi dva centimetry.

On Air!

Saxon

Mr. Saxon

Tx. za info, ja to mám tak trochu porozhadzované, musím si v tom podľa informácií od Vás konečne spraviť poriadok.
QTH SK. okres Šaľa.

olav
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra