![]() |
|
Ochrana přijímačů před zkratem LNBNejsem opravář a omlouvám se znalcům. Podařilo se mi udělat zkrat na kabelu pro LNB a to paradoxně na přechodovém konektoru F/TV, který používám pro účely rychlého odpojení před bouřkou.Střední vodič se zlomil a udělal zkrat. Zradu v konektoru jsem nečekal a považuji to za raritu. Jsou již všechny přijímače elektronicky chráněny před tímto typem zkratu?Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
to by jsiměl už poznat ! jede ???tak to vypni z elektriky a bude to po chvíli OK ! R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
pokudto není dlouhodobý zkrat,mělo by to přežít R^ :O :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
Oba přijímače jedou,jeden nešel (Technisat SIR), chybu v anténě jsem netipoval, vyměnil za druhý, také nešel (Ariva). Doba zkratu pod jednu minutu. Podrobným hledáním závady jsem nakonec našel vadný převodní konektor. Jde mi pouze o sebevzdělání, nic víc.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
to je ok !my se také učíme a proto dík že jsi odpověděljenom doplním že doba zkratu nehraje roli , (pokud ano tak je ochrana nedokonalá ), většinou po zániku zkratu přijímač sám obnoví napajéní , některé je nutno vypnout ˇvyresetovat . trocha nostalgie :v začátcích měli lepší rec. pojistku a některé nic tak že odešel spínací tanzistor , aspoň měl Prosat kšeft! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Ochrana přijímačů před zkratem LNBkua ale do něho ryješ :))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
![]() |