Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Ztráta kontaktu baterie v DO

Relativně dost často dochází ke ztrátě kontaktu baterie v různých dálkových ovládačích. Dělají to i nové ovládače, ve kterých zaručeně nedošlo k vytečení starých baterií. Je třeba na DO důrazně poklepat nebo baterie v držáku "prokroutit" k obnovení kontaktu.
Má někdo ověřený postup jak se proti těm přechodovým odporům na kontaktech účinně bránit?

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Má někdo ověřený postup jak se proti těm přechodov

Samozrejme že mám,napružiť kontakty,aby dobre doliehali a nemáš problém.Nech sa darí. :laughing:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

RE: Ztráta kontaktu baterie v DO

Mne se osvedcil sprej WD-40 (pravdepodobne) vyhovi i jiny sprej na kontakty) - nastrikam ho na ubrousek a s tim otru kontakty na bateriich.

ladik12
Registrace: 3/2006

v domácnosti se najde taky ocet,ne ? nejlepší na použití.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

můj recept

použij jemný smirkový papír a kontaktol, tak to dělám já.... ;)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

hlavne pouzit kvalitne baterky najlepsie alkalicke lebo tie orig. neznackove casto tecu alebo odparuju elektrolit

villar
Registrace: 6/2008

villar

přesně tak!!!!
Drtivá většina problémů vzniká právě v použití levných článků, které výrobce receiverů přikládá do krabice.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ono to niekedy detom a ozralom padne na zem a potom sa kontakty vykrivia, staci napruzit obcas... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ze života

štrngača :)))

tonek
Registrace: 1/2009

Tonku to musis zalozit nove vlakno, tu se bavime o kontaktech... :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Bože jen nikdy nepoužívejte smrkové platno ani ocet. Takovou cipovinu jsem dlouho neslyšel. Octem vyčistís kamenec a ne kontakty. Smirkovym platnem zase sedres ochranou vrstvu kontaktů a je po ptakach.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

Tak to si toho ešte veľa nepočul...samozrejme, šmirgeľ je skutočne barbarstvo, ale na vytečený elektrolyt som nič lepšie od obyčajného octu nenašiel (a to som toho za roky praxe vyskúšal už skutočne veľa)! Pravdaže,po základnom vyčistení octom nasleduje lieh, prípadne aj obyčajný saponát a čistá voda, nakoniec dôkladné vysušenie teplým alebo aj studeným tlakovým vzduchom. Ale na základné odstránenie toho lepkavého sajrajtu nepoznám nič lepšie!

Eman
Registrace: 4/2007

Eman

na vyteklé baterie ,jako neutralisace ocet OK,na čištění kontaktů ne R^ :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zajímavý, nikdy jsem se s tím nesetkal, a že těch přístrojů byla pěkná řádka, až u Sonky. Jsou tam original baterie SONY NEW ULTRA, a dělá to přesně tak jak píše Standa. Že jsou baterie nekvalitní bych neřek, protože telka je 2,5 roku na jedny baterie a ty drží a dělalo to od začátku. Napružení kontaktů nepotřebuje, ty jsou dobrý. Kontakty jsem nijak nečistil ani neškrábal, nic tam nevyteklo a na pohled tam taky nic není.Někdy odšoupnu kryt a lehce prstem článkem pootočím a už to funguje. Spíš si myslím, že material ovladače sublimuje nějaký svinstvo, který způsobí malou lokální korozi nebo co.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

pierrepetr

Presne tak to bolo myslené, ako píšeš. Neutralizácia a odstránenie zbytkov elektrolytu. Doteraz som skutočne nenašiel nič vhodnejšie.

Eman
Registrace: 4/2007

Len ste si nerozumeli, to je vsetko.... ;)

liquere

ladik12

WD40? Si robis srandu? S tym mozes premazavat skripajuce panty, prevody v bicykli, hrdzave skrutky ... Ale pouzit na cistenie kontaktov??
Treba pouzit sprey na elektricke kontakty. Ale v tomto pripade je to nezmysel, napruzenie kontaktov je spravne riesenie.

JanoHels

WD40 urcite nie, da sa tym vselico aj vycistit (okrem mazania) ale na kontakty nie, Kontox ano, alebo izopropanol, lepsi ako lieh.

HornetF18
Registrace: 10/2011

JanoHels

Pokud jsou kontakty z napruženého plechu, tak napružení může stav zlepšit. Ještě jsem však neviděl, že by kontakty z pružiny vinuté do kuželu ztratily nějak pružnost, nebo byla pružina dokonce trvale deformovaná na kratší délku. Jedině že by přítlačná síla byla od novoty nedostatečná a pak by natažením pružiny mohl také stav zlepšit.

Standa3

kus od kusu

ale některé už z výroby kvalitně propájené jak bat.kontakty tak IR dioda či rezonátor.

na to je nejlepší flexa! :lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra