Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Multipřepínač EMP MS9/16PIU

Než jej vyměním měl bych dotaz - u některých výstupů na frekvenci 11895 po zapnutí příjmače není signál - poté pomalu nabíhá (samozřejmně když přijdu něco změřit vše je OK - zákazníkův sat. taky odzkoušen) Hlavní závada je ta, že po připojení DVB-T má multipřepínač obrovský ůtlum - cca. 30 dB (vstup přepnut na aktivní) a hlavně kvalita signálu jde ůplně do p...směrem k vyšším kanálům(56,57) problém téměř mizí. Nemá to něco společného ze zdrojem ??? Stáří multipřepínače je 3roky. Díky za případné postřehy.

zolik645
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multipřepínač EMP MS9/16PIU

Pokud po odpojení antény problém zmizí, tak jestli napájíš zesík, tak dej na něj zvlášť zdroj a pak dej oddělovač zemí mezi DVB-T a Multiswitch. ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Tento problém se objevoval při odpojeném i zapojeném signálu z ant. - mně spíš štve, že je multipřepínač téměř neprůchozí pro DVB-T.

zolik645

Pošli ho na reklamaci, záruka na profi řadu je 4 roky.
Pokud na TV vstupu není zesilovač, tak je vhodné používat oddělovač napájení, protože je zde pořád +12V. Pokud je sym. člen pro +12V ve zkratu, tak po připojení TV kabelu na switch v provozu se někdy odpálí vstupní zesilovač a proto ten útlum

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007 - vřelý dík za radu - o 4 leté záruce jsem nevěděl, +12V mám odděleno - ještě sa na to mrknu a zkusím to poslat na reklamaci. R^

zolik645

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra