Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Oprava zdroje

Receiver Pioneer VSX-514.Po 10ti letech přestaly fungovat některé funkce- nejde nastavit výstup pro SW a j.Tipoval jsem jako u sat rec.na filtrační C ve zdroji.Vizualně nafouklé nebyly nebyly,jen zezpodu nějaká šedá tvrdá hmota na spoji.Zkusil jsem jen přiložit stejné hodnoty 2x4G7/63V ale nic se nezměnilo. Je nutno staré odstranit/obtížný přístup/ nebo bude problém jinde?. Dík

Displej
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Oprava zdroje

Je nutno staré odstranit a to všechny ve zdroji!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

procák

určitě nebude napájen z výkonového zdroje!!!!

proměř ostatní napětí , nejlépe na oscilu zkontroluj zvlnění , a možná taky ten procesor je v háji zeleném !!!

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

A z kterého zdroje je napájen? Co to je "výkonový" zdroj? Receiver má i nějaký "nevýkonový" zdroj?

Oprav ten zdroj a potom teprve laboruj jinde. 10let starý receiver, u něho zdroj chodí spíše zázrakem. Ty kondíky vyměnit je priorita.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

jistě

cit:přestaly fungovat některé funkce...

wýkon asi fachčí ?

ale v poho , možná dioda v greci ?

tonek

tonku, netrefil ses, dnes nemáš den!

kuba

stejně se divím

co na mě kubo po těch letech stále vidíš ?

že tě ta neopětovaná láska stále baví !

:)))

tonek

Tonku, já pouze reagoval na tuto nesmyslnou větu: procák
určitě nebude napájen z výkonového zdroje!!!! To s osobní sympatií nesouvisí.
Druhá reakce byla na tvoji provokaci : ale v poho , možná dioda v greci ?
Tak neotáčej věci jinam a vysvětli z čeho je ten "procák" napájen, když ne ze zdroje.

kuba

ten procák

zcela jistě NENÍ napájen z výkonového zdroje s kapacitami 5G
!!!!!

jinak samozřejmě že není napájen ze studny ale z nějakého pomocného zdroje 5 nebo kolik voltů STB !!!!

ale to tobě jistě nemusím vysvětlovat !

i když za pomocí ohmova zákona by to nebyl problém !

tonek

Opravil jsem stovky zdrojů, ale ani u jednoho receiveru jsem neviděl kapacitu 5G. Při 400V by takovýto kondenzátor měl docela zajímavou velikost. 5V pro "procák" se nevezme nikde jinde než v tom samém spínaném zdroji jako ostatní potřebná napětí.

kuba

tak mi nedá

čtu to znova, (Erben se červená)

ta šedá tvrdá hmota je lepidlo aby ty koďany neuletěly když s tím praštíš !

tonek

Jeden o koze a druhý o voze nějak se chlapci dohodněte kde je na trafu primár a kde sekundár ;)

ZDK1
Registrace: 10/2007

Zkusil jsem jen přiložit stejné hodnoty 2x4G7/63V

co plácáš o 400V???

nechce se mi (zatím ) hledát šema tak nevím zda tam je pulzní nebo klasika ale z tvých reakcí vidím že ty stovky
třeba zredukovat ? opakuji !!! procesor NENÍ napájen z výkonového zdroje !!!!!

navíc dle popisu tazatele PWR OUT je OK !!!

tonek

ZDK1

zkus poradit ?

tonek

Možná bych poradil ale info typu nejde nastavit výstup pro SW a další funkce??? to je hodně nekonkretní těžko se z toho dá něco vyčíst??? :((

ZDK1

ZDK1

máš pravdu !

ale pokecat můžem NI !

tonek

Tak a více se asi nedovíme, nu což kdo chce opravdu poradit ten už tady asi není??? :(( tak Já nevím asi si otevřu pivko a to je má další rada :laughing:

ZDK1

Ale jsem tady pánové- jedná se skutečně o klasický letitý zdroj žádný pulzní a napětí na kondech 55v.Receiver z velké čáasti funguje - tuner,korekce,přep.vstupů atd. Jen mi nešel nastavit výstup pro akt.SW. Ten je funkční a stále jen slabě hučí jako by přerušená zem. Pak ještě nešly některá tlačítka na DO / receiver/ pro ovládání některých funkcí - velikosti repro,vzdálenosti a pod ale dalo se to ovládat třeba jiným tlačítkem.Ty 2 kondy 4G7 eminetně vytekly což je vidět na spoji. Pak jsou tam ještě 2ks -3G3/42V .Ty vypadají dobře.Zkusím ty 4 ks vyměnit procesor snad bude v pořádku.Děkuji za vášnivou diskuzi.

Displej

schéma najdeš volně na elektrotanya.com/pioneer_vsx-d414_vsx-d514.pdf/download.html samozřejmě je ten zdroj složitější a navíc má dvě trafa (jedno pro standby)zaměřil bych se na něj a další 5V napájení

kapax
Registrace: 11/2007

@kapax-fundovaná reakce- kouknul jsem hned na to - ten zdroj 5v vyapadá dobře napětí za stabilizátorem 5.5V.No budete to problém hlavně jak se dostat vespod tištěného spoje. Začnu od toho výkonového zdroje a postupně dál snad se tím domluvím i když stroj by už měl pomalu nárok na odpočinek.

Displej

Ty větší kondíky bývají fixovany mechanicky tmelem pokud by to byl elektrolyt smrdělo by to a bylo by to mazlavé a na těch elytech by to bylo vidět.Na měření jejich kapacity před tím než je začneš páčit z tištáku je ESR měrák.Výstup pro aktivní subw. je řešen propustí a ta je řešena pár kousky oper. zesiků ale musíš vedět kde je hledat a tam bych hledal chybu jen tak pro dobrý začátek ;)

ZDK1

no vadné elyty v výkonové části zdroje by se projevily brumem v repro. Pokud ti nefunguje ovládání tak jsou to věci okolo CPU na výkonovou část zapomeň. Co třeba vadné mikrospínače někdy se stane že zůstane trvale seplý?

kapax
Registrace: 11/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra