Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Spanelske programy SAT

Zdar synci,prosim nekoho znaleho,zda existuje pro prijem spanelskych programu neco jako predplacena karta,ktera by se dala koupit ve Spanelsku a jak je to s jeji pripadnou aktivaci/provozem.Prijem by mel byt z 19,2 E.Diky.

hdpe
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Spanelske programy SAT

Ked ti ide o spanielcinu ako o jazyk, tak vrelo odporucam prijem NSS 806 na 40,5°W. Je to sice v C pasme, ale uplne si postacis s 1,5m antenou a ver tomu, ze ak mas rad spanielcinu tak ta chyti este viac! Juhoamericka spanielcina je isce aj ina, ale o to zaujimavejsia. Sam som kedysi dano zacal vzdelavat na Bolivijskych a Argentinskych staniciach.... Inak C pasmove lnb su uz za zopar kaciek, takze mimo tej ca. 1,5m ziadna velka investicia v porovnani s tym, co budes prijimat.

http://www.lyngsat.com/NSS-806.html

Uz o zopar dni (3.6.2013) bude startovat z Bajkonuru satelit SES 6, ktory ma nahradit dosavadny NSS 806, cim poskytne vacsiu kapacitu. Ked sa start ruskeho Protonu Breeze M podari, mame sa na co tesit!

Trosku viac infa o SES 6:
http://www.ses.com/4628404/ses-6

P.S.: do pozornosti este davam aj poziciu 43.1°W kde vysiela Intelsat 11. Tiez sa tam najde zopar zaujimavych juhoamerickych FTA stanic, avsak priemer anteny by som uz doporucil 1,8m. O oboch druziciach by vedel dost porozpravat kolega Peon, ktory pravidelne "lovi" v tichto vysostnich vodach. ;)

http://www.lyngsat.com/Intelsat-11.html

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

RE: Spanelske programy SAT

Nechci Ti kazit Sato Tve DX plany, ale presna kopie moznosti prijmu z SES-6 je SES-4 na 22W. NSS 806 vysila vse paralelne i ve vychodnim svazku tak proto je prijem mozny. Jenze SES-6 (coz je velmi pravdepodobne) vse preklopi do zapadniho svazku a na ten nedosahne ani mr.Bozoth. Pro nas SES-6 bude nabizet pouze 2 prijimatelne beamy v obou pasmech z 8 takze delat si iluze na vice stanic neni realne.
Navic hdpe chtel radu na prijem spanelskych stanic z 19,2E s predplacenou nabidkou a ne na stanice, ktere pouzivaji NSS 806 jako distribucni trasu. :)))

thrasher
Registrace: 6/2006

@sato

nemozem ta SES 6 nam znemoznit prijem tychto exotickych kanalov prechodom z NSS 806 ?Myslim to,ze by sa zmenil beam a u nas by to uz bolo nechytatelne.Mam doma jednu nevyuzitu offset 160cm a mozno by som skusil.Mozes mi poslat link na tebou doporuceny C band LNB ktory sa uz predava s ozarovacom,ze len na parabole vymenim KU Universal LBN za C LNB a nasmerujem na 40.5W ?Dik za radu.

mercedes77
Registrace: 1/2006

mercedes77

Beam se změní na 100%. SES-6 je v porovnání s NSS 806 perpetum mobile. Počkej měsíc a uvidíš, že dáš za pravdu.

thrasher

To: mercedes77

Mnou doporucene lnb by asi bol prirubak od Norsatu 8115F, avsak cenovo je to niekde inde ako masovo predavane lnb.

Ked sa vsak clovek diva na cenu/ univerzalonost a jednoduchost prijmu, tak podla vsetkeho ostane u WS International typ ESX241 -13°K.
Priamy link tu nemozem dat, lebo by ho aj tak moderaori fora zmazali (kvoli reklame na predajcu), avsak ked kliknes na ebay.com a napises c band lnb, tak najdes predajcu s menom paxlycom. Cena je $20.75 + $18.85 (postovne).

Popripade od mrsaving2010, ktory to ponuka za $19.19 + $19.86 (postovne).

Obaja su ferovi, dodanie je v ramci oblasti, kedze Paxlycom je z Californie a mrsaving2010 z Pennsylvanie. V globale pocitaj tak 2-4 tyzdne od nakupu.

P.S.: mam doma vselijake znacky (vratane WS International) a sum. cisla lnb, avsak zakladom je stale antena! Ked ma clovek na antene lnb do ca. 20°K, tak sa nemusi prijmu v C pasme bat.

Inak nova SES 6 je trosku ina oproti starej NSS 806. Co vsak ozaj prinesie, ukaze az samotne spustenie do ostrej prevadzky. Najprv vsak musi druzica uspesne odstartovat a to je obcas u Protonu maly problem. Avsak drzim palce, lebo i ja sa na tohto novacika velmi tesim. Konecne budem po dlhom case uz asi aj doma, tak si to vychutnam na plne gule!!!!

Satbeams - SES6:
http://www.satbeams.com/satellites?id=2501

----------------------------------------------------------------------------------

sato

Posledni nazor k tomuto tematu: kdyz se podivas na beamy u tr na NSS 806 tak uvidis vsude jen hemi tzn. vse jede z obou beamech.SES-6 tak jako SES-4 bude beamy rozlisovat. Podivej se na Beamy a udelej si svuj vlastni nazor. V teto chvili ti nikdo s jistotou nic nerekne, ale rozum snad mas.

thrasher

@zatim all

Zdar synci,jste panibozi,ale ja fakt potrebuji 19,2°E :).Mozna se jeste zkousne 30°W a dodani dalsi paraboly,je tam toho asi vice FTA.Pokracujeme v krasojizde!:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Spanelske programy

Tak zalezi priteli jake programi z astry mas namysli .. predpokladam ze asi zrejmne Spanelsky canal+, Digital+ uz samozrejmne zanikl ... tak neni treba lovit ze satelitu a ani by jse se nedoplatil , vpohode skoro vse s kratkymi obcasnymi vypadky jde pres net..... a dobra kvalita obrazu ... :lookaround: :lookaround:

satak

To: thrasher and hdpe

To: thrasher
Viem co mas asi na mysli. Avsak tako ako NSS 806, tak i SES 6 ma to iste pokrytie s tym, ze podla predbeznych map bude mat SES 6 o 1dB slabsie pokrytie Europy. NSS 806 (39dB) vs SES 6 (38dB). Inac oziarenie v C pasme ostava (podla mna) to iste. Uvadza sa sice ze tam je (na NSS 806)Hemi beam, ale to je ten jediny (East + West) s ktorym satelit pracuje. To iste ma aj nova SES 6ka. Inac by vlastne nemali dovod mat C pasmovy zvazok i na Europu, kedze Europania v Cecku nikdy nefrcali a asi ani frcat nebudu (kvoli velkosti anten). Zvazok vsak ma zmysel ak uvazime prijem Juhoamerickych stanic v Europe. Jednak Spanielsko ako take a potom pristahovalci (asi). Taktiez pochybujem zeby ta kapacita bola iba na vyuzitie na feedy medzi Amerikou a Europou. V Ku pasme je to pre TV spolocnosti pohodlnejsie.

V Ku pasme sa ponuka pokrytia SES 6 rozsirila a pre nase uzemie bude snad zaujimavy East Atlantic Ku-band beam, pokryvajuci Greenland a Iceland. Oblasti, z ktorich zatial nie je mozne prijimat ziadne TV ci Radio vysielanie.

Inak ak by sa naplnili tvoje slova, tak by to bola dost velka rana stratit tuto poziciu s ponukou, aka tam je teraz. Sice dost vela stanic co tam boli najma z Bolivie uz prestali vysielat, ale aj tak je to jedna z TOP C pasmovych pozicii na Europskom orbite.

To: hdpe
Iba som ti chcel ukazat, ze zaujimave stanice sa daju najst aj inak ako "predplacanim".

sato

@sato

Dik za info kde sa dostanem ku tym LNB na C band.Skusim este daky e-shoo v EU a ked nie,skusim ten Ebay.Vela zdaru v C/Ku/Ka band dx prijme ;)

mercedes77

Trosku som hladal este po nete a nasiel som Strong SRT 980 na profisat.sk za €13. Dostupnost ze vraj 2-3 dni, sum 17K. Zaujimave je spracovanie V a H polarizacie. Výstup Vertikal:950 - 1450MHz, Horizontal:1550 - 2050MHz. Taketo riesenie je vidno na lnb z azie (fy Anthui Bowei) dost casto. Sam by som bol zvedavy, preco sa taketo riesenie pouziva. Skutocna frekvencia pri prijme suhlasi, kedze LO je 5150/5750MHz.

Ak by niekto o tomto nieco vedel, nech napise. Osobne som taketo lnb este v ruke nemal...

Este niekedy v minulosti som videl C pasmove lnb na nejakom polskom web shope. Drahsie to vychadza z Nemecka, popripade z UK, kde sa tiez najdu predajcovia, avsak kupujes vlastne to iste na co som ti dal link v mojej prvej odpovedi.

Ukazka:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/789/263/257/1278991813387_hz-fileserver3_5671139.jpg

sato

To:sato

Mas pravdu v mnoha vecech,ale SES 6 ma velmi mnoho beamu(samozrejme v KU)coz je v neprospech veci).Chybi me tam jaksi global beam, ktery by mohl neco zachranit. Take jsou moznosti v pripade potreby transpondery pro east prehodit na west atd.

Myslim,ze NSS 806 jede na oba svazky stejne z nejakeho duvodu jinak by to nebylo mozne prijimat(i kdyz se uvadi east hemi).

Kazdopadne by to byla ztrata na orbitu a SES 2 mou myslenku jen potvrzuje.

thrasher

To:sato

Opravuji SES 4. :)))

thrasher

@sato

Podobné lnb na c-pásmo sežene tazatel i do 15 usd z thajska a free shipping-šum kolem 20K, mám ho doma a např. 3,1E najelo na 180 PF bez problémů. Teď jse vše v garáži a čekám na lepší počasí a betonování stožáru :8)

decmen
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra