![]() |
|
Mimo mísu Převod z MC na USBMám spoustu MC kazet, s různými live-koncerty. Chtěl bych to převézt přes USB do PC - digitálně uložit. Určitě na to existuje nějaká škatulka. Ví někdo ? Dobrej kazeták mám - Denon. Omluva, je to tady mimo mísu. DíkyT.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Mimo mísu Převod z MC na USBme tyhle kopirovacky nebaví. kolega v práci tohle pravé z gramců dělá rad a používá na to decklicker, nebo jak se to jmenuje pravě od Waves. Ve Wavelabu je možnost i lupance ve FFT premalovat na přirozený zvuky. střih je pochopitelně rychlejší, ale někdy je lepší tohle. naposledy jsem takhle digitalizoval z archivu četbu Švejka s Pivcem. Skvělé dilo.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
ten decklickerje dobré použít a nastavit pro nejnižší úroveň,on ten zvuk podřízne a je pryč šum,brum a praskot,nesmí se právě nastavit pro velké úrovně,dojde k hroznému zkreslení,proto velký lupanec radši nejprve vystřihnout R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu Převod z MC na USBNarval jsem výstup z magiču do vstupu zvukovky(notebook acer ma stereo zvukovku vstup a k tomu tento program.Power sound editor free nahrál a kazety jsem rozšlapal.Teda ne všechny 5 chromek jsem si nechal.Někdy to ukážu dětem |
doktor1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 205 |
![]() |
|
doktoreaž ti klekne HDD,budeš mít těch pět chromek R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
![]() |
|
Ešte pár skúsenostíKasr:K prvým dvom bodom sa nebudem vyjadrvať, napísali to za mňa už Saxon a pierrepetr. A čo sa toho výkonu PC týka, tak s nahratým súborom sa robia aj iné veci, nielen prevod do MP3...a tam sa výkon PC skutočne pozná! Saxon: je vidieť, že problematiku ovládaš. nechcel som ho zbytočne zaťažovať hľadaním špičkových programov, ale je to tak ako píšeš. Na nahrávanie (napr. z gramoplatní) používam Soundforge, na odstránenie lupancov WavePurity a na ostatné veci Adobe Audition (starší názov CoolEdit). Inak vďaka za odkaz, nepoznal som túto mašinku. Iba som v rýchlosti nikde nenašiel parameter odstupu S/N. Ale zrejme bude v pohode, páči sa mi tam hlavne to, že má aj symetrické vstupy. pierepetr: s tými lupancami je to tak ako píšeš, ja po skopírovaní LP najprv použijem na odstránenie lupancov WavePurity, je to vynikajúci programček, perfektne zaberá iba na lupance (dá sa nastaviť), vôbec neovplyvňuje gradienty signálu. A pokiaľ chce človek urobiť svoju prácu skutočne poctivo, tak najviacej času zaberie trpezlivé počúvanie hotového prevodu (po odstránení lupancov). Ak ešte dáky problém nájdem, tak to riešim programom Adobe Audition. S odstránením šumu je to už väčšia veda, ak netreba, tak sa k nemu neuchyľujem. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
Emanmě se nejvíce osvědčilo snížení šumu už před digitalizací,dost dobře funguje DNL od philips,je třeba kontrolovat úroveň na vstupu,aby skutečně zabíral jen na šum,nebo hodně slušný obvod,teď z hlavy nevím,dělal jsem to asi před patnácti lety,někde bych to našel,v principu něco v kombinaci DNL+expander,chodí super R^ :laughing: :O |
pierrepetr
![]() |
|
Ještě dodatekpro nahrávání z gramo,doporučuji bezkonkurenční actidamp a pro hodně poškozené přehrávání tzv. pod vodou R^ :laughing: R^ :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
Actidampmám,sám som si robil dvojku aj štvorku, veľká spokojnosť. Mokré prehrávanie poznám, ale veľa ľudí ho odsudzuje - lebo po jeho použití, údajne, platňu musíme prehrávať už iba takto.Na záver sa ospravedlňujem za rozťahanie vlákna, nesúvisí to so sat. technikou, ale hádam sa z neho poučia viacerí. |
Eman
![]() |
|
no já jsemdělal čtyřku,jen to vybírání kondenzátorů na 1% dobrá blbárna,nic lepšího neznám,to mokré přehrávání jen u zdrbaných desek,jednou v životě nahrát a strčit do skříně,u nových desek to na snížení šumu drážky taky funguje,jenže jak zaschne voda všechny mikronečistoty v drážce zaschnou a šum je větší než před tím,proto jsou odkázány jen na mokré přehrávání,kdy se vodou opět rozpustí R^ :))) :O |
pierrepetr
![]() |
|
Emanta dvojka je očesaná,v čem je zvukově horší?,já ji neslyšel,díky R^ :lookaround: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mimo mísu Převod z MC na USBTak páni, veliký dík za všechny Vaše infos, určitě mám delší dobu co študovat. A omluva za téma mimo mísu. Hezký víkend.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
pierrepetrJa som používal najprv dvojku, potom neskôr som si urobil štvorku, ale priamo som ich neporovnával. Štvorku som urobil aj mechanicky podstatne kvalitnejšie, takže v porovnávaní by tvojka neobstála (napr. mám na štvorke externý zdroj). Ale na hifi.slovanet.sk sa na túto tému dosť debatovalo a tam píšu, že rozdiel nie je veľký. |
Eman
![]() |
|
Emanno já jsem měl ext.zdroj od začátku,stejně nejlepších výsledků jsem po delším laborování dosáhl umístěním přímo do gramofonu s tím,že jsem komplet napájení i gramofonu umístil mimo,zkoušel jsem i napájení z akumulátorů,to bylo super R^ :O :))) |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |