![]() |
|
Nový LNB?-výběrPotřeboval bych poradit ohledně koupi nového LNB jelikož jsem si koupil nový dvoutunerový přijímač/Technisat/.Zatím mám monoblok twin a potřebuji quad jelikož mám dva přijímače. Vyhlídnul jsem si monoblok Inverto Black Pro quad. Vybral jsem dobře či je něco jiného? ;) |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrAno, dobře.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
žadný smajlík RE: Nový LNB?-výběrVybral jsi správně. |
Teryk
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
RE:Nový LNB?-výběrDobře se podívej odkud pochází.Nechal sem se nachytat a musel sem ho vyměnit za starej dobrej Golden Interstar.Jo Čína... |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrIBU R^ R^ R^ R^ R^Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
to fitipaldi:osobne bych asi volil variantu 2x quatro + multiprepinac - lepsi moznost nastaveni a hlavne variabilni pro pripadnou zmenu nebo rozsireni v budoucnu. V tom pripade bych asi sahnul po LNB MTI , Kathrein, popr. Ivacom, z toho Inverta se zde vytvoril mytus, ale je to silna loterie (kus od kusu), tak jako jine podobne znacky |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@rezekZ Číny je taky 98% PC,ze kterého píšeš na web. Inverto je ve své cenové relaci nejlepší volba. Co už jsem se naměnilgoldenů.... :O |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrano vybral si dobře, mám to tady na dva dreamy 800 HD SE již asi 2 roky a vše jede ok jak z praku.Vyzkoušel i jiné typy, ale vždy jsem se vrátil k tomuto. R^ Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrna Rezka nedávej,toho znám je zde z okolí,kdybys viděl ty jeho věci s čím dělá a jak to umí se zákazníky, tak by Tě přešel smích.Jsem amatér, ale to vybavení co mám, kam se hrabou t.zv. PROFÍCI!!!!! :laughing: :laughing: :laughing: žiji chvílemi ve Švýcarsku,kde mám druhý domov a co vidím nového hned koupím. :laughing: :laughing: Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrv drtivé většině je to stejně z Číny,první lnb/inverto/ byl origo pak v už je to z Číny.Jak píše výše "hery"vyskoušel jsem různé lnb a jsem u Inverta. Mám INVERTO quad a naprostá spokojenost-tak doporučuji Inverto O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
kaosto si trochu prestrelil, multiprepinac zo 4 vyvodmi sa pouzival, ked este neexistovali quady. ak by mal dat 13/4 ,prip. 17/4, tak cena je o dost vyssia ako monoblok. multiprepinac ma vyznam pre 12 ucastnikov. a viac. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrInverto poměr cena-kvalita=dobrá volba.Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrDěkuji za reakce , -koupím Inverto. :) |
fitipaldi
![]() |
|
to satansamozrejme nic proti tomu co pises, taktez jsem tak prvotne cinil, ted podobny monoblok lezi v supliku a "jedu" na multiprep. 16/4 (vysel nejakych 850,-Kc.) a jelikoz vyuzivam pouze nektere vystupy z quatro LNB z 5E,13E,19E a 28E stale tam mam jeste rezervu pro pripadne rozsireni |
kaos
![]() |
|
RE:heryMne určitě neznáš,ale seš u mne vítán na Vysočině u Žďáru n.Sáz.Nemám firmu ani obchod.Je mi 66.Lovit na orbitě je můj malej koníček.Asi tak.. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrPoužívám Smart titánium/twin,momentálně/,spokojenost ! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 915 |
![]() |
|
ale takto to nejde,už se toho tady dost popsalo,nelze jednoduše napsat,že je tento typ nejlepší a jiný horší,každý LNB pouze lépe,či hůře sedí k dané parabole,na jakou parabolu to bude ,nikdo nepsal,hlavní parametr není šum,ten je +- u všech typů stejný deklarovaný a musíme jen věřit,tady je třeba sledovat typ ozařovače,což se opět nikde neuvádí,jinak se může stát,že bude LNB ozařovat třeba průměr 60cm na parabole 80cm,což je stejný výsledek,jako by byla použita pouze 60cm parabola,je to daleko složitější,ale pro dosažení maximálního výsledku je potřeba vybrat z několika slušných značek třeba 5-10ks,sestavit změřit a nakonec si nechat nejlepší vybraný LNB :lookaround: :O R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
tady se pokocheja další si vyhledej sámhttps://www.parabola.cz/forum/topic-77386/ :laughing: R^ :))) |
pierrepetr
![]() |
|
tak jsem se z odkazu pokochalobzvlaste timto tvym tvrzenim, cituji: "co píšu,na kulatou svítí ozařovač 85cm v ideálním případě na celou plochu,72x82 ti na boku svítí mimo odrazovou plochu"to je fakt perla ! jinak se da s tebou souhlasit, jen nevim jak fitipaldi bude ty monobloky "prebirat" |
kaos
![]() |
|
kaosMáš pravdu, ale on to písal skôr pre laikov, odborníci vedia o čom je reč. Možno by nezaškodilo dať slovko svítí do úvodzoviek, prípadne laickej verejnosti dovysvetliť, že "ožarovač" môže skutočne recipročne aj ožarovať (vysielacia anténa). |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
to Eman:ta perla ve vyjadreni experta neni ve slovu sviti - ozaruje, to je v poradku, ale v tvrzeni, ze ozarovac u offsetove paraboly sviti na boku mimo odraznou plochu. Ono totiz, kryz se na tu parabolu podivas od ozarovace, tak ta parabola nevypada "sisata" jak z celniho pohledu ( http://img24.eu/v-e9zhnx0j.jpg ), ale kruhova ( http://img24.eu/v-8dgo4lj2.jpg ) |
kaos
![]() |
|
pierreNerozporuju, že ke každé parabole "sedne" lépe ten nebo onen konvertor, ale je to z jiných důvodů, než jak tady dokola píšeš tento vtip (jak už správně poznamenal kaos): "...72x82 ti na boku svítí mimo odrazovou plochu...". Na to stačí geometrie ze základky aby bylo jasno, že i u ofsetové paraboly dopadá signál na konvertor v kuželu s KRUHOVÝM (nikoli nějakým oválným) průřezem, proto jsou ofsetky (většinou) oválné díky čemuž je z pohledu konvertoru průmět ozařované plochy ofset.paraboly KRUHOVÝ !!Záleží pouze na poměru f/D, který vlastně určuje vrcholový úhel dopadajícího kuželového svazku ("rozevření trychtýře"). Jinými slovy, pokud mají dvě paraboly třeba 60cm nebo 100cm stejné f/D (dokonce je jedno zda jsou ofset nebo středovky), z hlediska konvertoru na něj dopadá stejný signálový kužel a konvertor je bude ozařovat stejně (na žádnou z nich nebude svítit víc nebo méně mimo odraznou plochu). Takže teoreticky při perfektním provedení obou parabol v případě stejného f/D by mělo být pořadí případně testovaných konvertorů na obou parabolách stejné. To, že tomu tak nebude je způsobeno prostě konkrétním provedením každé paraboly - tj. přesností zaostření svazku do ohniska.... atd. Takže je pravda, že nejlépe praktická zkouška ukáže nejvhodnější konvertor pro danou parabolu. To, že konvertor na ofsetku nebude dobře fungovat na středové Kovosatce není tím, že jedna je kruhová a druhá šišatá, ale spočívá v naprosto rozdílném f/D u obou antén, proto Kovosatka potřebuje přírubák... Jinak v samotných konvertorech jsou rozdíly spíše než v hypotetickém šum. čísle ve frekvenční charakteristice - tj. různých propadech nebo maximech na různých kmitočtech a pol. rovinách. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
kaos:Takže sme sa nerozumeli, ja som skorej myslel celkové podanie toho vysvetlenia o vhodnosti toho-ktorého LNB-čka. Inak pekné fotky, páčia sa mi! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Nový LNB?-výběrdneska při"šmejdění" po obchodech jsem dostal nabídku na Smart Titanium monoblok quad za 990ká.Tak a jsem na vážkách.Nabídka platí ale do zítra.Ten říká -ten můj je nejlepší a druhý zase ten můj je nejlepší.Tak a teď"babo raď" A jsem v p....i-protože teď nevím jaký koupit.A čas mám jenom do zítra.Protože i cena Smartu je zajímavá. ;) |
fitipaldi
![]() |
|
lanceto jsi jen otevřel další otázku růzností LNB,jinak f/D se dá změřit u paraboly,ale pro jaký f/D je LNB se nedočteš a když ano,sice jsem se s tím setkal naposled před revolucí,stejně tomu můžeš pouze věřit,tak platí co píšu,zkoušet různé a nejlepší si nechat R^ :lookaround: :))) |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |