Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

DisegG motor, verzus polární závěs - signál

Kolegové konzultace : Dis. motor SG 2100A v zapojení k sat. Comag SL 100 HD s modulem Smit Irdeto CI/CI+ a karta Skylink ICE,provoz v USALS - po navrácení z jiné pozice, např. 15°W,45°E na 23,5°E mi sat.recv. déle načítá data pro Skyl. kartu - někdy i dá hlášku zakodováno a po cca 15-20.sec.. najede. To se neděje při vrácení z pozic 28,2-5°E,19,2°E a 13,0°E se tak neděje a signál najede takřka ihned ?? U polárního závěsu Femer s motorem - manuál. ovl. připojeno LNB k disegC na vstup 4.+ sat. Comag, po vrácení na 3A ihned signál Skyl. naběhe, to je naprosto logigké a OK. Ptám se co ten Dis. motor a jak zkušenosti u Vás a jestli dojdem ke stejnému názoru. Dík za info. R^

CES
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DisegG motor, verzus polární závěs - signá...

To nie je problém polárneho závesu a ani motora s Usals.je to len o správnom nastavení STB,pri Usals je to o správnom nastavení motora a zadania spránych súradníc,samozrejme pripojenia kábla,konektorov"F" a pripojenia LNB.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Jak píše vlado, pořádně nastavit. Mechanická věc by to mohla být pouze, kdybys neměl řádně dotaženou parabolu na stožáru. Jak motor zastaví, parabola cukne. V případě úzkého vyzařovacího diagramu by došlo k neznatelnému posunutí, snížení zisku přímaného signálu. Příjmač by se snažil chvíli "dotáhnout" na max. signál a potom teprve dekodovat.

Teryk
Registrace: 10/2010

vladoholu,Teryk

Kolegové, nic takového co pišete o nějakém dotažení,pohybu paraboly, kabelech a souřadnicích je naprosto OK, a to na jiných pozicích signál najede ihned u stanic FTA, potíž je na 23,5°E se Skylinkem - jako načtení karty, FTA jdou ihned. A "0" bod mám 16°E, souřadnice: V.D. 16,10°E, SŠ 50,10°N - v Rychnově nad Kněžnou je zkuste přepočítat. Comag je OK, když připojím na druhou parabolu kde mám focus, tak návratem na 23,5°E a Skylink nemá problém. Testoval jsem to i se Strongem 6155 a dělo se to samé.

CES
Registrace: 4/2007

Tak skús vymeniť LNB,možno tam bude chyba pri prepínaní V-H polarizácie a zachytenie signálu.Ale je možné,že to je chyba providera na kódovaných kanáloch.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Problém ve firmware,který řídí DiseqC a potom tuner s kartou.....asi neví co má dělat první.....Motor DiseqC a PC-karta je O.K.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

normální

věc u neslavných přijímačů,ještě lepší při použití modulu,celkem hrůza,mě při otočení na skylink signál i obraz naběhne do 1s R^ :laughing: :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra