![]() |
|
DVB-T príjem CZ programov na SKZdravím, začal som trošku skúmať DVB-t príjem vo svojej lokalite na SK, okres TO smer na NR. Príjem programov na UHF anténu zo symetrizačným členom smer Zobor NR je výborny. Príjem programov z MUX 1 a 2 s UHF anténov 21 prvkovou a 49 dB predzosilovačom mám len podľa údajov o sile a kvalite signálu na DVB-t príjmači Evolve na úrovni : MUX 1 ČT-čky 75 % a MUX 2 Nova, Prima.... na úrovni 58 %. Príjmam vysielač Zlín Tlustá Hora kanál č.33 Verejnoprávny MUX a kanál č.49 MUX č. 2- Nova,Prima ...atd. Skúšal som už všeličo, doladenie, príjem z iných vysielačov ale bezvýsledne. Jediný príjem je zo Zlína. Chcel by som sa spýtať na názor tých, čo môžu otestovať, prípadne napísať skúsenosti s príjmom programov CZ z danej lokality. Je možné nejako zosíliť príjem signálu? Alebo treba použiť nejaký iný predzosilovač? Ak áno, môžte dať niekto tip? Chcel by som z týchto dvoch antén signál zlúčiť a rozdeliť pre dve TV, poradí niekto čím konkrétne na pár riadkov? Najviac však by ma potešili skúsenosti ľudí z danej lokality. Presná pozícia: obec Kovarce. Ďakujem ;)3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
Napísal si toho veľa,ale v podstate nič...aspoň ja som teda nepochopil čo píšeš. Napr. som nepochopil čo znamená táto veta:"Príjem programov na UHF anténu zo symetrizačným členom smer Zobor NR je výborny" To sa týka slovenských programov alebo českých? Idú české programy aj bez predsosilňovača? Tie percentá čo udávaš ešte nič neznamenajú a zosilnennie predsosilňovača 49 dB je tiež z ríše rozprávok. Ak by si niečo takéto namontoval na ŠP anténu (ak prijímaš k.33 a k.49, tak takú používaš), tak sa to celé rozkmitá alebo tam bude taká krížová modulácia od miestnych vysielačov, že neuvidíš vôbec nič. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
EmanAno, vyznie to nezmiselne, prečo? Nepoužil som vetu že mám dve UHF antény, jednou príjmam Zobor,bez problémov cez symetrizačný člen,slovenské programy, LEN slovenské, to mám nastavené. To je o.k. Ale druhá anténa 21 prvkova je na príjem CZ programov. Bez predzosilovača nejdú CZ programy. A percentuálne údaje sú dôležité, lebo plánujem použiť uvedený DVB-t príjmač, a pri percentuálnomúdaji 58 % začína kockovat, neviem prečo. :lookaround:3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: DVB-T príjem CZ programov na SKMusíš to nechat změřit někým, kdo disponuje nějakým solidním přístrojem a rozumí hodnotám, které změří. Procenta to rozhodně nejsou. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
polulinTiež sa začínam o tom presvedčovať. Sústavným skákanim medzi anténov a set top boxom je už veľa. :fuming: ;) ale aj tak ďakujem za reakcie.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
BenkovičZavolaj Benkovičovi na 038 5326 458 pošle ti technika, ktorý ti to zmeria. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
![]() |