![]() |
|
Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyAhoj, mam Newcs 1.7 + mgcamd, bohuzel dnesni uterni zmeny nebyl schopen zapsat. Musel jsem provest zapisy v jinem prijimaci. Pred cca mesicem tez nazapsal, ale po refresi karty vse ok.A jeste jeden dotazek, na autora upravy, asi u 2 prijimacu se me stalo, ze u jednoho kde byla karta nesel Fanda ci CT1. Nepomohl restart nic, config v defaultu, pritom druhy prijimac pres mgcamd pripojeny na tento bez problemu dekoduje tyto programy. Uz se me to stalo 2x. Dekuji: ;) |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyČím ďalej,tým viac problémov,zrejme má Skylink príliš veľa zákaznikov,tak ich treba preriediť.Robím v tejto oblastí od začiatku,ale aby sa na karty dostávali zápisy tak dlho,tak to tu ešte nebolo.Len tak ďalej. ;)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyAsi zklamu, ale může to být z 1001 důvodů...Předpokládám, že je to Skylink ICE karta. On ten EMM stream Skylinku taky pořád nefunguje úplně pravidelně a tak se může stát, že potřebná EMM ve streamu prostě nechodí, uživatel si myslí, co si ten newcs šmejd zase dovoluje, že nezapisuje, nasraně přehodí kartu do jiného přijímače a ve streamu se zároveň poprvé objeví požadovaná EMM a ejhle, zázračný přijímač najednou "zapsal". I toto se může přihodit. Pro funkční update ICE karty je nutné mít povolené EMM-G-S-U, stejně tak povolené AU v mgcamdu. Jak mgcamd, tak newcs nemá důvod jakoukoliv ICE EMM na patřičném EMM pidu neposlat na server, resp. nepřevzít a neposlat do karty. Hlavičky všech EMM, které Skylink používá jsou ve standardním tvaru. Až se to příště stane, zkusil bych se podívat i na to, zda některý z emulátorů nemá zapnutý log do souboru, který přerostl do neúměrné velikosti a nesežral všechnu paměť. Případně, když newcs prokazatelně nepošle nějakou emm na kartu, tak ho za chodu zkusit sledovat na TCP portu a dívat se, jak funguje komunikace s mgcadem a zda procházejí EMM. Nebo logovat dvbsnoopem a sledovat log mgcamu, co z toho pošle na server a sledovat log newcs, co z toho přijme a pošle na kartu. Jak ale říkám, co jsem to kdysi dávno zkoušel já, tak prošlo všechno. Pro druhý případ bude třeba log z mgcamdu, zda opravdu prioritně posílá na newcs server tu správnou ECM, a zda na ní dostává od newcs správnou odpověď a ne nějaký bordel z cache. Takže jestli se v tom chceš šťárat, bez studia logů a práce v konzole se neobejdeš. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keybla bla bla nefunguje newcs+mgcamd, cccam2.3.0 a dalsie sroty. Jasne ze nie, uz asi dva tyzdne... Maju tam bud problem, alebo naschval, EMM v Cryptoworks mode chodia vseliako, alebo vobec cez uni citacky. Pomoze prepnut ICE do Irdeto modu a za 10 minut kukas. Oscam je liekom, teda zatial... BY je kral ;)nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keynechcem mudrovat do vasich super uvah, ale podla popisu mas zle nastaveny mg_cfg. Ono vacsinou byva chyba medzi stolickou a zariadenim :)Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)
|
fesacik
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 326 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keypotvrdzujem, kombinacia newcs - mgcamd chodi bezproblemovo.Doporucujem prekontrolovat mg_cfg a newcs.xml Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyOk, zkusim zapnout logovani ci to zkontrolovat. Ano je to ICE. Problem nastal po vymene za ICE, na 0D03 nikdy problem nebyl. Dekuji za reakce. Ano vim ze se takto bez logu tezko urcuje...Ale prijimace mam na oddelene lokalni siti...Napriklad dnes jsem ho nechal na newcs + mgcamd pres 5 hodin a nic. Potom jsem ji vlozil do Amika a za minutu naskocila-samozrejme jak pises, muze to byt jen nahoda. Co jsem stihl zkontrolovat, tak zapisy byly v poradku, byly az na pristi mesic. Tj. problem byl v te jejich zmene.... Diky moc. |
Hypnos
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyJen doplneni:V mgcamdu mam A: { 01 }, log vypnuty, newcs.xml mam v defaultu, Autosid-yes. Programy co nejdou se po case "opravi"- ale zase po chvili nekdy prestanou ;) Vim, bez logu je to tezke... PS: Pokud log v prijimaci naleznu, tak ho sem pastnu. DIky |
Hypnos
![]() |
|
@HypnosKdyž tomu nerozumíš,tak to dej někomu nastavit a nevyplakávej,že chyba je někde jinde!U tebe je chyba mezi stoličkou a klavesnicí! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 361 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyObávám se že skylink něco provedl protože mám stejný problém přitom takto jedu už několik měsícu a nebyl problém configy by měly být v pořádku |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 268 |
![]() |
|
Když ...Skylink již dávno upozorňoval, že příjem této platformy bude možný jen na licencovaných receivrech neb modulech Skylink ready :-/ Kdo nedbá, tak tomu není pomoci .... Postupně to dopadne jak u Sky Deutschland kde karty HD03 jdou jen v ofiko modulech a receivrech. Navíc má Skylink možnost v Irdetu přepsat karty jak potřebuje .... :lookaround: |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 692 |
![]() |
|
@ProsatJasny ono to 2 roky chodilo bez problemu, takze podle tebe to mam spatne. Zajimave. |
Hypnos
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny key@mini trepes.HD03 nema Sky ale HD+ tot rozdiel a ano Skylink ma problem s EMM v crw mode.V irdeto mode je vsetko ok.Co sa tyka Skylink mohli by vsetky karty prepnut do uniblock modu a bol by pokoj. |
Bruty
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 640 |
![]() |
|
to prosatCo máš dneska "svůj den"? Takové hezké rady hned po ránu. A od čeho to forum tady vlastně je, když se nemůže ani zeptat...?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyJestli se nekdo chce podivat zde jsou konfigy, samozrejme nevylucuji svoji chybu, jak napr psal Prosat, ale zda se me to nepravdepodobne..%%%%%%%http://ulozto.cz/xfVhB92b/config-zip%%%%%%%% procenta odmazte :) :) Bohuzel ted po vypnuti a zapnuti prijimace (musel jsem ho prenest) ted vse funguje, log u mgcamdu mam vypnuty, dany pouze do console. Mel jsem to zkontrolat bez restartu prijimace. Vcera bez rebootu (pouze restart Newcs+Mgcamd) cetl jine karty OK, ale na mrtvou za cca 4 hodiny se nerozbehla s 1x refreshem. Ted po cca pul hodiny provozu bylo zapsano pres 1000 EMM. Diky za re. |
Hypnos
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyšak tam je config oscamu :))) |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny key%%%%%%%%%http://ulozto.cz/xoDmUZtg/cfg-rar%%%%%%%%%Oprava, mam toho na plose vice, omlouvam se :D Napriklad ted se emm nezapisuji vubec, zrejme chyba ve streamu. Nezapisuje jak Oscam na druhou kartu, tak ani newcs. Kdo muze zkontrolujte jestli maji vypadek. |
Hypnos
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyvyzerá to OK |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyTak maji opravdu vypadky... EMM je zas funkcni. Nj s tim fakt nic nenadelam, to ani Oscam nepomuze.... |
Hypnos
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyted jsem ověřil newcs 1.7 a Mgcamd už jedou přišli zápisy problém byl u skylinku |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 268 |
![]() |
|
RE: Newcs 1.7+mgcamd nezapise zmeny keyAsi prepnu ICE kartu do IRD a uvidim, jak to bude fungovat... Jak pise Bruty v IRD mode je vse v poradku |
Hypnos
![]() |
|
![]() |