Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Levnější varianta k výrobkům SPAUN a CHESS

Mohu poprosit o uvedení levnější varianty k multipřepínači Chess LC 9/8 NT a k SPAUN SUR 420F, např. CENTAURI?
Moc děkuji.

luboshesik
Registrace: 4/2013
Odpověď v diskusním vlákně

SUR 420F

nevím o náhradě,taky by mě to zajímalo R^ :lookaround: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Levnější varianta k výrobkům SPAUN a CHESS

Nějak nechápu co chceš. Buď od EMP přepínač 17/8 = Chess nebo Spaun nahradit asi P.164. Upřesni co je na vstupu a na výstupu.

RAFI007
Registrace: 1/2006

RE:RE: Levnější varianta k výrobkům SPAUN a CHESS

pochopeno správně....jsem laik a chtěl bych si předběžně spočítat orientační náklady na multipřepínače atd. Potřebuji ze střechy přivést SAT či TV či obojí 8 účastníkům z 8 LNB umístěných na stávající T90 a stávající TV antény (přesně 4x pouze SAT, 3x SAT + TV a 1x TV). Na jednom zahraničním webu jsem našel konfiguraci pro 8 účastníků a 8 LNB ve složení: 8 x receivers(DiSEqC 1.1),
8 x Uni Quattro LNB,4 x 9/8 multi switch Chess LC 9/8 NT a 8 x DiSEqC 1.1 SPAUN SUR 420F. Neřeším zatím LNB (vybírám teprve pozice.Receivery chci asi AB CryptoBox 500HD mini, aby se vešli za televizi.Popravdě řečeno přeně nerozumím, jak je to s TV( co všechno bude třeba, to jsem zatím nenašel). No a tak jsem se orientačně díval na ceny a chtěl jsem něco levnějšího...nechám si poradit...

luboshesik

8xLNB-OCTO+8xS8/1PCT (P.168-T) a jako laik si užij zemnící smyčky. Doporučuji místo google objednat odbornou firmu se zárukou funkčnosti.

RAFI007

T90+8x octo lnb
Na 8 LNB+terestrial moze byt - DiSEqC prepínač EMP S8/1PCP pre 7 ucasnikov aj ti, co chcu len sat budu casom chciet terestrial...
Pred vstupom do TV-sat rozbocovac napr. EMP P.105/S.105, alebo Schwaiger ASW800,
pripadne IKUSI UDU-205 zatial pre tych 3,ktory chcu Sat aj terestrial.
Co sa tyka ter. anteny to bude musiet poradit niekto "znaly lokalnych pomerov" 1-2-3 anteny, zosilovac, zlucovac.rozbocovac....alchymia presne sita na danu lokalitu...

Takto by to islo alternativne vyriesit.
ALE, nastavit toroidku s 8 LNB na optimum bez meraku bude problem a co sa tyka terestrialu este vacsi + na instalaciu nebudes mat ziadnu zaruku a ked sa bude nieco " mrvit" tak vstetci susedia budu nahanat Teba ( pravdepodobne aj vtedy, ked dobabru nieco v STB)
Nazdar

Peep
Registrace: 10/2010

ten, kdo

řeší takový rozvod,by se ani neměl ptát,ale spíš někomu poradit,jinak problémy teprve přijdou a ptát se budeš ještě dlouho,hodně štěstí,budeš ho potřebovat R^ :lookaround: :O

pierrepetr

Levnější alternativa ke Spaunu jedině EMP Centauri.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon:Levnější varianta k výrobkům SPAUN a CHESS

Saxone, mám tě v rajonu...mohu získat kontakt?

luboshesik

to luboshesik

Vážený pane, kdo z normálních lidí potřebuje mít 8 LNB z T 90, to mi, prosím Tě, vysvětli. To musí být barák plný satelitních fandů, nebo invalidů, odkázaných výhradně na televizi. Taková představa ale patří do sci-fi, ne do reálného života. Budeš se divit, ale normálnímu člověku stačí u nás jedna družice, ještě ten monoblok se dá.8 LNB??? Víš, co je to stanic??? Ze 4 LNB již dáš 1000 FTA stanic. Doporučuji přistát na zemi, nevznášet se v oblacích...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

lubos

saxondvb@email.cz

On Air!

Saxon

Luboshesik

Spravne rozhodnutie...... :8)

Peep
Registrace: 10/2010

samoroste, píšeš nesmysly.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Taky nechápu, proc lidé přepočítávání počet LNB na počet stanic. Přesto se mi také zda rozvod osmi pozic jako extrém, ale proc ne. Pokud uvažuji o běžném stavu tak 23,19,1 je asi zaklad, pak snad navíc 28 a 13. Pak uz to muze byt podle cizinců a sdilečů v domě. ;)

On Air!

Saxon

No tak HiFiOKu

přiznej se, kolik jsi takových zakázek měl, tedy 8 účastníků x 8 družic. Ne, že by to nešlo, ale technický a finanční nárok by měl být v souladu s potřebou. Určitě budou zajímat i ostatní zakázky na mnohočetné družice. Vidím v tom výrazný rozdíl proti stavu, kdy dvě nebo tři družice jdou pro velký panelový dům. Ale toto?

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

no do penzionu

proč ne,tam se sejdou různé kultury R^ :O :O :))) :laughing:

pierrepetr

Nebojte, on ten nárok po analýze změní.
Ale na druhou stranu mu fandím. Ceny jsou dnes někde jinde.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra