![]() |
|
Test SDR PerseusAhojte. Omlouvám se, že se to netýká TV, SAT a DAB, ale rádio to svým způsobem je:Může mi prosím vás někdo, komu funguje klientský software na SDR Perseus, ověřit, jestli mám dobře nastavenou přípojku se serverem a dát mi vědět? Je to ten jediný server na mapě v ČR. Nějací lidé mi sem na to chodí, vidím, že ovládání jim funguje (= TCP pakety sem projdou), ale každý je tu tak max půl minuty a hned zas mizí, tož nevím jestli jim to hraje (=jestlipak UDP pakety projdou odsud ven?). Další nezávislou internetovou přípojkou na vyzkoušení (s možností správného naroutování portů) bohužel nedisponuji... :-/ Server dnes nechám zapnutý odhadem cca do 17 hodin. Děkuji za pomoc. |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusA jak by to mělo fungovat? Sice se připojím, doba aspirace nyskočí 65minut, ale nic jiného se něděje. |
Harry131
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 237 |
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusZdarec Harry. Díky za pomoc. Je to normální SDR krátkovlnné rádio, takže máš vidět spektrum a slyšet zvuk. :) Vidím Tě tam v logu. Jestli Ti nefunguje:1/ ŽÁDNÝ server z těch co jsou na mapě (=po připojení se nikdy nic neděje), tak je problém v tom, že nemáš naroutované porty 8014 a 8015 u sebe, popis viz zde: http://www.montefusco.com/perseuscs/ Konkrétně je asi problém s tím UDP (ikdyž nevidím tu ani žádné zásahy do přijímače, tak kdoví, jestli od Tebe procházejí aspoň TCP pakety). Kdyby UDP pakety procházely, tak bys viděl spektrum a slyšel zvuk. Problém je, že třebas u mě musel porty naroutovat provider, protože já se do jejich routeru vůbec nedostanu přes heslo... 2/ NEFUNGUJE TI JEN MŮJ SERVER, a ty ostatní Ti jedou - pak je to přesně to, co jsem si myslel - UDP pakety neprojdou ven odsud... |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusNa mém dalším TP-LINK routeru v rámci baráku už to mám routované takhle (uvádím routování pro poslech pomocí klientského softwaru - tj. Tvůj případ. Bohužel, můžu se připojit jen na cizí servery, ne na svůj, jinak bych si to vyzkoušel):Forwarding: Virtual Servers ID - Service Ports - IP Address - Protocol - Status 1 8014-8015 192.168.30.104 UDP Enabled (adresa 192.168.30.104 je adresa PC na kterém mi běží klientský software, tentýž co máš teď Ty - tam teda musí být IP Tvého PC - prostě PC kam má router posílat ty UDP pakety co přijdou z netu...) a dál je v routeru nastavené (něco z toho je možná pro počítač se serverem, který je připojen přes tentýž router): Port Triggering ID - Trigger Port - Trigger Protocol - Incoming Ports - Incoming Protocol - Status 1 8015 UDP 8014 TCP Enabled 2 8014 TCP 8015 UDP Enabled |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusNa chvíli musím někam odejít, ale nechám to zapnuté. Ohledně těch síťových věcí ale už stejně nevím víc, než jsem napsal, tyhle věci jdou na 99% mimo mě... |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusAha tak to je asi ono, tak to zkusím až se dostanu kde mohu porty sám přesměrovat tak dám vědět. Takže je pořeba na hlavním routru to nastavit, protože jak píšeš tak mi nehraje nic z mapy. |
Harry131
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusZdarec.Promiň, jsem na tuhle síťařinu blbej, ale v zásadě vzato asi je to jak píšeš - musí se to nastavit ve Tvém přístupovém zařízení do internetu (tj. WiFi klient, ADSL router...), a pak ještě ve všech dalších routerech, které máš mezi přístupovým zařízením a PC ve Tvé vnitřní síti (někdo tam nemá nic, tak ten to má jednodušší...). A jednotlivé porty se pak v celé té trase směrují postupně, vždy na IP adresu následujícího routeru (pokud tam nějaký je), a z posledního routeru na IP adresu cílového PC na kterém Ti běží klientská aplikace. |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusTak tě potěším, leze mi od tebe jen nějaký šum s náznakem nějakého mluveného slova. |
Harry131
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusNo, jestli k tomu vidíš i spektrum, tak je to paráda, to funguje. Hele, to je kompletní rádio na VDV, DV, SV, KV. Takže vlevo, jak jsou ty čísla (kmitočet) se to kolečkem myši (nebo dvojklikem a zadáním frekvence) ladí. Uprostřed v liště se zvolí demodulátor, a dole, jak je to malé spektrum, se těmi tlačítky 12 kHz, 25kHz... a kolečkem myši zvolí šířka pásma pro demodulaci.Tak ať ti to pěkně hraje, zkus zadat třeba kmitočet 270 kHz, demodulace synchronní AM (SAM), šířku pásma tlačítkem třeba 12 kHz a kolečkem myši už ji pak zúžit nebo rozšířit na cca 9 kHz. Jo, a bude asi potřeba tlačítkem nahoře zapnout attenuátor aspoň 10 dB (ať to není převalené, na Topolnou mi tu totiž normálně blikají LEDky...) A bude Ti parádně hrát ČRo 1. :-) A takhle máš k dispozici celé pásmo 10 kHz - 40 MHz, stačí si vybrat kmitočet, demodulaci... Moc díky za pomoc, teď vím, že je to nastavené správně, ten server! |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusPak už to vypnu a půjdu chrnět a do úterka budu v práci, ale příští týden, až zas budu doma, Tě tu na serveru klidně rád uvidím, jestli jsi fanda klasických pásem. (Ostatní se můžou stavit klidně taky. :-)) |
Louskacek
![]() |
|
RE: Test SDR PerseusJo tak je to super,teď podlw tvého vysvětlení už to chápu a funguje to skvěle. Zase rozšířený obzor. |
Harry131
![]() |
|
![]() |