![]() |
|
vysvetlenie pojmu predzosilovac a zosilovacprosim o zakladne vysvetlenie rozdielov medzi predzosilovacom a zosilovacom resp. domovym zosilovacom a ako zabranit zahlteniu tychto prvkov antennych systemov. Dakujem aj za priklady pouzitia. |
melon
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 33 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
@melonTen zosik nema urcite regulaciu od 0. Pri minimalnej hodnote je mozne, ze to ma okolo 18 dB,ale uz si to nepametam presne. Neviem, ktory vstup chces utlmit,ale asi by som to nerobil. Ked pred vstupom do Terry utlmis Krizavu, tak s 10dB utlmom si zabijes na vstupe uplne 35 kanal. Co sa tyka regulacie, tak ide to plynule, ale urcite nie pomocou teplomera na STB. Nastavujem to vzdy zasadne pomocou meraka a islo to v pohodicke. Ak zoberieme do uvahy tvoje prijimove podmienky, tak ak vystup z LH nechas na minime a na Krizave si dvihnes mierne urovne koli 35 kanalu, tak by ti to malo ist v pohode.LH ma priblizne rovnake urovne, no na Krizave je to trosku horsie. Ale vyssia uroven signalu z Terry ti nebude na skodu, kedze to ides dat na 3 TV. Nebudes musiet pri tych dlzkach kablu pouzit dalsi priebezny zosik. R^ |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
@melonCaka ta riadna drina s neistym vysledkom. Podla teplomerov na STB to nenaladis spravne, budes iba tapat. Zlucovanie viacerych Mux-ov nie je trivialna zalezitost, jedna sa tu aj o blizke kanaly s nerovnakou urovnou signalu + dalsie komplikacie. Bezni ludia to nechapu, ved v analogu Krizava a CT1 z L.H. fungovali + Markiza na 44.k. Vybral si sa uz od pociatku zlym smerom. Mnoho energie a casu si stravil na streche a na tomto fore pytanim o rady. O kupe niektorych zbytocnych suciatok ani nehovorim. Mal si to dat urobit technikom z Towercomu, ktori ti predsa zmerali hodnoty signalu :))). Alebo si mal najst a poziadat miestneho znalca, ktory vie ako na to. Dodiak sa ti par krat nukal, dal ti aj rady, no ty asi druhym neveris, alebo je ti luto dat peniaze za dielo, alebo...? Uz dost krat som riesil zlucovanie Krizavy a L.H v Ziline, dokonca + polske Mux-y zo Skrzyczneho, ale na dialku a bez hodnot z meraka sa neda radit a ani doporucit kupu komponentov (niektore z nich sa vyrabaju na zakazku podla potreby). A chcem len podotknut, ze co iny kut Ziliny a okolia, to ine parametre signalov. Ukoncim to vsak pozitivne - pokial ta to bavi a mas chut sa hrat, nie je ti luto casu a penazi, tak je to uplne v poriadku R^ . |
profak
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
@profakVysvetlil si to velmi presne R^. Niekedy robi rozdiel signalu aj o dom vyssie. Bavit sa pri dvb-t v teoretickej rovine je o nicom. Okrem ineho tu dost komplikuje situaciu aj Krizava koli dost rozdielnym vykonom muxov. Ale ak ma Melon zalubu v laborovani, tak je to ina vec :8) |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |