![]() |
|
Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T nebo DVB-S?Zdárek borci. Potřeboval bych poradit ohledně technické kvality programů DVB-T vs. DVB-S. Všechny prašule šly zatím do bydlení, takže sleduju TV přes stařičký Openbox X820 a starou TV Sony 81cm. Nyní už prašulky do bytu téct nemusí, takže jsem začal řešit otázku nové TV.A proto bych od vás potřeboval poradit / rád bych slyšel vaše názory na to, kde je lepší technická kvalita programů. DVB-T nebo DVB-S ? Znám HD programy ze Skylinku (ty základní české, pay-tv nepotřebuju) a třeba kvalita Novy-HD nebo ČT1-HD se mi zdá velmi dobrá (400 Hz televize Panasonic). Ale nevím, zda mám kupovat TV jen s DVB-T/C tunerem a příjmat HD jen přes DVB-T a nebo si něco málo připlatit a jít do TV i s DVB-S tunerem. Kde je tedy lepší tech. kvalita ? Díky mockrát za názory a i případné doporučení nějaké TV. Zatím mám vybranou tuto: http://pocitace.aukro.cz/philips-46pfl5507k-i3446266241.html Díky mockrát všem. Opravdu nemám absolutně šajn, jak je na tom HD v DVB-T (ale i SD) s bitrate a tech. kvalitou programů. Používejme mozek
|
King
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 413 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...ČT1 HD,NOVA HD a PRIMA HD mají lepší parametry na SKYLINKU,ČT SPORT a ČT2 HD zase v DVB-T.Pokud se chceš zaměřit na kvalitu,měl bys mít nejspíš oba způsoby příjmu.Nehledě k tomu,oba způsoby příjmu mají občas "problémy" - v DVB-T mají p.Pařízka a ve Skylinku zas jsou přechody frontálních oblačností.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
DVB-T nebo DVB-SV dnešní době již nekupovat již žádný tv, která nemá dvb-t2 HEVC :-/ Jinak již vyhozené prašule oknem za nákup zastaralého zboží .... :lookaround: |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 692 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...jednu kartu si minimalne nechat a problem je vyrieseny :))) |
matho
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 925 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...mini: A že jich tady na trhu prodávají, na každém rohu tisíc :)))Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
kingporovnávání kvality tam či tam neřeš, to se může změnit během jedné servisní noci...Doma bys měl mít v každém případě terestrický příjem a navrch satelitní. Kup si kvalitní TV a nějaký moderní receiver, nejlépe s linuxem. Dnes je jich naštěstí hodně a celkem kvalitních. Na TV s T2 tunerem dnes nečekej, zatim to furt nemá smysl/ČR/, pokud tedy neplánuješ sledování SimpliTV/AUT/. T2 příjem můžeš vyřešit až přijde vhodný čas dalším tunerem do nějakého kvalitního receiveru, třeba VU+ Ultimo. TV si vyber něco s PDP panelem od Panasonic, na TV se sat tunerem rychle zapomeň, hlavně nekupuj TV bez MPEG4/to sanad už ani není v prodeji/. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...najlepší je kábel, pokiaľ možno optický :-) |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...@mimi: Ty už jsi nějaké zařízení s podporou H.265 viděl ? :))) |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
RE:Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Philips nekupuj,jsou to šroty.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...@saták1 - nějaké bližší info, proč je Philips šmejd ?@mmc - nemám zájem platit velké poplatky. TV beru jako relax s těmi pár CZ a SK programy a to mi stačí. @saxon - Díky za rady R^ TV bez MPEG-4 jsem taky neviděl, takže to je jasný. Bez něj nikdy. Ale nechci právě kupovat TV + SAT příjmač. Nehodlám mít 2 ovladače a zbytečně komplikovaně celou soustavu ovládat. Doby, kdy jsem si hrál s EMU, DXingem a podobně, ty už jsou dávno pryč :-) Proto bych rád TV i s DVB-S tunerem. Nepředpokládám, že se objeví v příštích 5 letech něco jako DVB-S3, takže tam je ta investice jistá. Ne jako u DVB-T, kde T2 moc není a může přijít kdykoliv, protože narozdíl od S3 už T2 existuje :) Ono DVB-T je jasná záloha. Máme antény na baráku jak na MUXy 1-3 (4 a RS7 nám jaksi do STA zatím nepřidali), tak na slovenské a rakouské multiplexy. Avšak, nemyslím si, že by CZ programy měly takovou obrazovou kvalitu v DVB-T, proto se právě ptám na vaše zkušenosti. Já to bohužel nemůžu posoudit, neb DVB-T ani SD, ani HD nepříjmám. Neměli byste tip na nějaký typ TV ??? Díky moc ;) Používejme mozek
|
King
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Samsung a pokud bude s S2 tunerem, tak do něho CAM Irdeto Smit.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Samsung mě jako značka VŽDY zklamal. DVD od něj tenkrát za 2200 Kč, nebralo vypalované (ale to bych ještě bral), ale dělaly problém i origoš (řešeno pak výměnou za jinou značku). 2 mobily, jeden nějaký shit a pak S2, oba stály za prd. S2 byl sice celkem dobrý mobil, ale HW se hřál jako (nevhodné slovo). Takže k Samsungu moc důvěru nemám.....Používejme mozek
|
King
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Moji přátelé z okolí se už nabažili satelitních přijímačů a všichni, ke své spokojenosti včetně mne, přešli na TV se satelitním tunerem. Satelitní ladění a třídění stanic nebývá u těch TV komfortní, ale pokud to nemám na hraní, naladím a je pokoj. Jen je dobré nastavit anténu podle měřáku nebo podle kvalitního přijímače s vymakanými "teploměry". Nedávno jsem dočasně musel přemístit na jiné místo parabolu u TV Philips DVB-T/S, a její pozici jsem nastavoval svisle a vodorovně jen na střed mezi mám obraz a nemám obraz. Ukazatel signálu na té TV nešlo pro nastavení prakticky použít. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Zrovna u Samsungu je třídění poměrně dobré, protože stačí vyexportovat seznam programů na flashku, natáhnout do PC, setřídit dle potřeby a naimportovat zpátky do TV.A jestli si někdo koupil kdysi jakýsi DVD přehrávač a podle toho usuzuje, že už nikdy, tak s takovou si pak nekoupí vůbec nic. Já vyhazoval v životě asi 3 DVD rekordéry od Panasonicu, protože těsně po záruce svorně zdechly, ale třeba s nákupem TV od stejné značky problém nemám. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
kde je lepší kvalita?Pokud si pořidíš tu TV z toho linku tak máš možnost otestovatoboje.Za poslední 1/2 rok jsem instaloval cca 60 TV s DBV-S, ale právě Philips(nevím už typ) mě překvapil když po zasunutí karty TV sama detekovala Thor i provozovatele a stáhla si programy. :)) Nemusel jsem ručně zadavat TP a nestáhla tisíc kanálů jako při automatickým ladění |
Robmar
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
SamsungSamsung jsem taky nemusel, ale každý 2. zákazník má doma právěSamsung a na 2.místě je LG. Averze mě přešla má to slušný ovladání a obraz, za to u SONY za zbytečně složitý a nesmyslný ovladaní mám velkou averzi :((( |
Robmar
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Sony bych taky nechtěl. A nejen kvůli ovládání. Zdá se mi i dost předražené. Osobně jsem chtěl jít do Panasonicu, ale žádný super model jsem nenašel, takže proto padla volba na ten Philips. Pokud ale Samsung nedělá špatný TV, mrknu i po něm :-) Tu Philips jsem viděl na živo v prodejně a super obraz. Vedle stojící samsung se na té samé smyčce mohl jít bodnout :D@Robmar: To je mi jasné, to si taky kdyžtak zkusím. Spíš mi jde o to, jestli je tech. kvalita v DVB-T srovnatelná s DVB-S. Ušetřilo by to pár tisíc na TV bez DVB-S tuneru a ještě by se dost rozšířil výběr :) To je jediné, o co mi jde. Nevím, zda stačí kvalitou DVB-T a zároveň chci všechno ovládat 1 ovladačem / tabletem / mobilem. Proto sháním názory na kvalitu programů DVB-T vs. DVB-S ;) Používejme mozek
|
King
![]() |
|
Moje oči,které věkem dost slábnou, říkají toto:1. DVB-T je obrazově srovnatelné pouze u HD stanic, u SD mi připadá kvalita obrazu slabší, 2. HD pozemní stanice jsou více náročné na anténní soustavu, musí být opravdu kvalitní, jinak kostičky, 3. Totéž platí pro HD stanice ze satelitu, tam musí být rezerva signálu a perfektně seřízená parabola, aspoň 80 cm, menší parabola musí být osazena velmi kvalitním LNB, jinak je s HD stanicemi zle za deště, 4. při výběru televize bych doporučoval věnovat pozornost možností nahrávek pořadů a jejich zpracování. Když se to sečte a podtrhne, pak požadavkům vyhoví poměrně málo televizorů. Domnívám se proto, že televizor = pouze zobrazovač, který se pouze zapne a pak se na něj vůbec nesahá. Veškeré ostatní požadavky se řeší kvalitním Combo přijímačem, který umožní příjem jak pozemní, tak satelitní televize s možností kombinace obou příjmů v jednom seznamu stanic. Takový přijímač má extra ovládání obrazového výstupu a má dobře zpracované nahrávání pořadů z obou způsobů šíření signálu. V praxi stačí pouze ovladač Combo přijímače. Dnes jsou k dispozici televizory 153 cm za 24 000 Kč, 165 cm za 33 000 Kč. Při HD stanicích se lze dívat na velkou televizi z malé vzdálenosti a nevadí to. Jde o úplně jiný zážitek při sledování pořadů na velké televizi. Stojí za to, posoudit i možnosti úpravy obýváku z tohoto důvodu. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorostBod dva máš podaný jak od podavače od pultu. HD programy nemají s nárokem na kvalitu signálu nic společného, to jeuplně jiná vrstva. Náročnější na kvalitu signálu jsou DVB-S2 transpondery využívající modulaci 8PSK, čím pak nižší forma FEC, tím více a u terestriálu pak opět nižší forma FEC plus čím kratší ochranný interval.Tak jak si to podal ty, to by sedělo třeba na datový tok programového streamu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...Možná myslel HD stanice v RS7, kde jsou jiné parametry, než u ostatních multiplexů.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
technikJasný, ale i tam platí to co jsem napsal.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...A zase ty argumenatace ,,viděl jsem v prodejně ´´ :laughing:Co je platné mít co nejlepší obraz od poskytovatelů, když se to pak zmrší nevhodným softem přijímače či samotným přijímačem (např. VU+Ultimo). Televizi s DVBT-2 už není problém v tuzemsku koupit. Osobně bych bez T-2 nový televizor nekupoval. Hlavně bych ale nekupoval TV se zabudovaným sateltním tunerem. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...24000 za televizi dávat nebudu. Vzhledem k tomu, že elektronika je dnes spotřební zboží, tak to se mi prostě nevyplatí. Stačí mi něco mezi 10 - 17K, aby to zastalo svoji službu. Na těch pár hodin TV denně to bohatě stačí.Co tedy např. tento model od LG ? http://www.mall.cz/led-televize-uhlopricka-108-cm/lg-47lm615s Jen mě mrzí, že má jen 100Hz panel. Na 400 Hz panelu od Panasonicu byl obraz takový živý, jako kdyby byl animovaný. Je to jen moje zdání a nebo obnovovací frekvence panelu hraje takovou roli ? Používejme mozek
|
King
![]() |
|
určitěakomodace lidského oka nezná hranic, proto 100 hz je pro staré báby ! :laughing: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...King, vzhledem k datu tvé registrace zde nestačím žasnout. Především u těch dvou posledních řádek :lookaround: |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Kde je lepší kvalita programů ?? DVB-T neb...stejně si myslím, že ČT měla zvednout u Muxu1 fec na 3/4 a narvat tam Déčko, protože síť vysílačů a převaděčů je pro Mux1 už dostatečně hustá a u RS7 nechat snížit fec taky na 3/4, protože ta je naopak děravá a nekvalitní jak cedník. Technici z ČT na to mají ale jiný názor..... :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |