![]() |
|
Anténa DVB-T K37Ahoj, prosím o doporučení Antény pro K37 z Prahy. Lokalitou jsou Brdy tj. od Prahy daleko a signál dle měření nehomogenní s velmi nízkou úrovní - měřeno s Log 2845. Pro soukromníka použitelné, ale potřebuji zesílit pro domovní zesilovač a tam už nedosahuji potřebných parametrů. Než začnu laborovat s kanálovkami které v těchto případech hrají jak kde, tak jsem se chtěl poradit zda má někdo ve velmi členitém terénu nějakou zkušenost.. Nedávno jsem řešil K 44 a hrálo nejlépe české síto, zatím jsem tedy nezkoušel..nicméně antény Alcad např. 547 už asi stejně neseženu..většina antén má zisk navýšený na vyšší kanály, ale já potřebuji ten 37.. díky za zkušenost a nekamenování... :lookaround: |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37547 i 453 opravdu už neseženeš. Triax dělá slušné pásmovky, ale dodavatel iSAT je nechce dodávat, prý by jich museli vzít hodně a neni o ně patřičný zájem.Takže se tahají logara a tříráhnové nesmysly.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Kolego, zkusit zvýšit stožár pro anténu a se možná zadaří, nebo nasměrovat na jiný vysílač. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Děkuji, obměma za příspěvky... v druhém případě jiný vysílač nelze - zkoušel jsem měřit všechny vůbec dostupné např. K50 (Klínovec), ale ani ťuk - jediný použitelný je K37 z Prahy. Hledám prostě jakokoliv anténu co má vyšší zisk na spodku pásma ať je to tříráhnonesmysl nebo ne.. podle parametrů ikdyž nevěrohodný vzhled má snad Alcad Neo-086.. ale je to alcad..tak fakt nevím.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Dodatek, výška - už výše nemohu.. bohužel.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Taky hledám co nejvýkonnější antenu na spodku pásma. Taky nepotrebuji mega zisky nad K60 k čemu? Akorát na problémy po spuštění LTE. Beru nyní emmeesse 40XD a MX-046 od Alcad. Pro tvé účely nám doma jednu posledni BU238, ale neni nova. Cca rok venku.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37TO: Saxon, začíná se mi NEO 86 zamlouvat..snad bych aspoň zkusil = pokud bude trošku použitelná tak by byla aspoň nějaká záplata která je nyní na trhu, nekoukal jsi na ní?... Co by jsi chtěl za 238 - použil bych třeba jinam ještě.. osvědčené alcady jsou prostě už nedostatkové chjo .. |
Pájík
![]() |
|
V tomto případě bychzůstal u té matrace.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37TO: Enik, ano samozřejmě vyzkouším tato buzená soustava někdy ve velmi členitém terénu vykazuje lepší výsledky než kanálovka (dle mých zkušeností) je to samozřejmě případ od případu..takže dnes pokud nebudou padat trakaře ještě vyzkouším - ovšem asi budu muset zkusit s propustí, neboť okolní silnější vysílače (Cukrák, místní vykrývač) by mohli pak nakmitávat na zesilovači, který tam stejně abych zvedl úroveň dát prostě musím.. je to prostě klasická prekérka :-) slabé,nehomogenní pole + rušení vším možným+vysílače kolem = zaděláno na laborování.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Neo85 mirne lepsi nez levnejsi BU119. Pro tve ucely naprd.Pokud mas nehomogenni pole, tak opravdu to sito (ale kvalitni). Nebo kanalovky od Vatenu. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
a co takhle dát si špenát...???Mám čím dál víc rád krátké kolorky od Vatenu.....vyrovnaný zisk víceméně skrz celé pásmo a není to žádné monstrum.... ;)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Tak pánové,... zjistil jsem ještě zásadní věc.. v inkriminovaném místě je signál rušen nějakým wifi zařízením - chybovitost = narušení signálu dle vysílacích paketů wifi je velmi patrná a zřetelná , prostě se sešlo opravdu hodně faktorů k sobě. Zkusím ještě lepší anténu, ale vysledek bude asi takový že pokud nepřijdu kdo doma vlastní nevhodně (pro K37)nastavené wifi a nepřehodí se na jiný wifi kanál tak asi bude opravdu s touto záležitostí fiasko. S takto degradovaným signálem opravdu pracovat nelze :fuming: ;P |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Zjistil jsem tak, že když už bylo poměrně dobře odlazené tak začalo vypadávat a tak jsem se na rušení zaměřil.. :-/ |
Pájík
![]() |
|
PájíkNo neviem, lebo Wifiny pracuju od kanalu 1, po kanál 13, už napr kanál 14 aspon v SR sa nesmie používať, takže wifiny napr u nás niektorích operátorov pracuju večšinou od kanála 10 po kanál 13, ale taky vysoky kanál no neviem kto by ho používal, ono treba aplikáciu do mobilu, do androida je a dá sa to zistiť, ovšem iba tie 2,5 Ghz tie 5 Ghz nevidí, no neviem či je mobil ktorí má aj 5Ghz Wifi. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37To: Pistok153, promiň ale prolézající x-harmonické + obvykle špičky paketů prolézají úspěšně velmi dobře i do koax kabelů a umí zbořit příjem naprosto dokonale - pokud se podmínky naskytnou je to naprosto normální jev a já bojuji zvláště na rodinných domkách s tímto problémem velmi často = zásada 1. kabely netu a koax nemají jít jedním prostupem, zásada č.2. antény TV a wifi by na sebe neměli minimálně vidět. 5x se povede že to nevadí a po 6-sté nefunguje TV vůbec., takže tvrzení že nevadí je spíše vysvětlení toho kdo montuje internet než TV technika, který ví že vadit prostě může. Pokud jsou poblíž přenosová pojítka např. mezi většími fabrikami tak se riziko degradace ještě zvětšuje..proto s Tvým vysvětlením z x-zkušeností nesouhlasím.. problémy se týkají v naprosté většině pásma 2,4 Ghz, ale to neznamená že je to pravidlo.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37To: PájíkKeby kabeli od netu boli FTP a nie UTP tak by tento problém čo popisuješ nemusel byť pravidlom ani na 6 krát, ale ty si spomínal Wifi, Externu, teda z vonku, takže mi je to trošku divné, Ja netvrdim že nemože byť, ale to by muselo byť fakt vela premennych, aby sa to tam až takto rušivo vplietlo, ono skor poznám problémy zo SAT, ako toto DVB-T, podla mna je to DVB-T krok speť, ale možné je všetko. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37TO:Pistok 153, interNet nemontuji, takže je mi uplně jedno co na 300 m2 střechy a pod ní té oné bytové jednotky je, vím jen že od doby wifi já TV technik mám s tím jen problémy a laborování s filtry a kanálovými zesilovači. Stává se právě že to boří jen určitý MUX a v tom je to zrádné. Naproti tomu DVB-S se mně osobně za běžných situací montuje pěkně. |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37Wifi pracuje v pasmu 2,4GHz (kanal 1-13, ale frekvencne uplne mimo TV kanalu) a to je sakra daleko od 37 TV kanalu. Vidim ze to vubec nerozumis. To ruseni zpusobuje neco jineho, ne samotma wifi. Tomuto ruseni se da celkem ucinne branit pouzivanim kvalitnich komponentu. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37TO:Ja, wifi zbourá spolehlivě i kanál č. 59 - zrovna to se mi přihodilo na montáži před měsícem, stačilo wifi vypnout a signál bez degradace...říkej so co chceš vyřešil jsem přesunutím antény na jiné místo které nebylo tak výrazně wifi ovlivňováno,když to nezpůsobila wifi tak co jiného když po vypnutí rušení zmizelo?. Jakékoliv filtry jsou k ničemu když systém prodražují a komplikují a mnohdy vůbec nepomůžou..v jednoduchosti je síla.. ať už je rušení od čehokoliv tak tam prostě je a jelikož na bytovce je pojítko tak to bude asi od něj .-)nebo od jiného krámu .-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37TO: Ja, nevím co děláš ty, ale ačkoliv je 2,4Ghz jiné pásmo říkají Ti něco harmonické?..průsaky do koaxů, stojaté vlnění?..dělám TV už hodně dlouho to se DVB-T ještě nevědělo co je..ale je to fuk, protože znalí vědí a neznalí budou rýpat :-) |
Pájík
![]() |
|
PajíkHarmonické od 2,4GHz těžko budou zasahovat do UHF.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
ale!SUBharmonické ÁNOi když ZANEDBATELNĚ !!! :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
TonekMohl by ses laskavě vyjadřovat jen k tomu, o čem máš páru ??? Sice sem už nenapíšeš ani řádek.... |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
37.kanálto vypadá na nějakou ručku z lídla,ta umí pěknej brajgl R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
polumohl bys laskavě psát k tématu !?jinak u nás už pára nejezdí , máš s něčím problém ??? |
tonek
![]() |
|
RE: Anténa DVB-T K37vidím noci se nám natahujou !zatím to nestálo za to výrům vstvávat ! :8) |
tonek
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |