![]() |
|
příjem analogu v rozvodechdobrý den, poradil by někdo: mám byt v paneláku, v domě je rozvod Cabel+, na chodbě je jejich skříňka, kabel vede ke mě do bytu, k jističi, a vedle je krabička se třemi výstupy,tv, radio, sat.Na tomto výstupu pro tv mám kabelem RF natažený výstup do tv Sony staré 12 let, má starou skleněnou obrazovku, ta tv si po najetí do programového menu ladění sama naladila asi 15 programů, i satelitní programy.Jak to, že když mám v tv analogový tuner? Oni ten signál takhle šíří, že to jde na této staré tv bez setopboxu? Když totiž dám připojení přes vlastní antenu tak se ta tv bez setopboxu neobejde!Nebo ten signál analogový neexistuje a já mám v tv tuner pro tento příjem a ani o tom nevím? Dále nemám žádnou smlouvu s poskytovatelem, platím měsíční poplatek za tv a radio,musím se někde přihlásit nebo by mělo být nějaké základní poskytování tv signálu v tomto paneláku? Děkuji za pomocné rady. |
Neodbornik
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
neodborníkvětšinou neví co je to RF !majitel bytu ti možná účtuje anténu ??? pokud je tvůj tak si tu smlouvu zařiď , můžeš být brzy bez signálu. a že to je v analogu je jasný !!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechCabel plus este existuje ? pokial viem tak firma bola predana UPC. podla mna ta skrinka je uz len nejakej malej firmy, ktora vam spravuje STA rozvod vo vasom panelaku, podla tohto to vypada, ze siria vo vasom rozvode iba analogovy signal, pretoze v pripade, ze by chceli sirit digitalny signal, bola by pravdepodobne nutna celkova rekonstrukcia celeho rozvodu |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodech1. byt je můj v os vlast.2. na krabičce je RF...je to špatně? 3. když si ale koupím placatou tv, tak ty už mají jiné tunery, tak ten signál nepůjde, že? Nebo ano? |
Neodbornik
![]() |
|
půjdeale bude to HRUZA !!! |
tonek
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechToneku, vy píšete, že to bude hrůza, ale jak tedy by šlo ten obraz zlepšit, když toho nedosáhnu novou tv? nemám jak táhnout nové kabely k tv, myslíte stejné kabely jako k DVD nebo takové? Z té krabičky už nic jiného ale nevychází...a ještě akorát ten konektor na satelit, ale ten já nemám, a jestli tam vůbec je ten signál... Děkuji |
Neodbornik
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechZdar,zjisti si u souseda,(nebo predsedy spolecenstvi),co je to vlastne za domovni rozvod (zda je to kabelovka nebo STA) a zda se v tomto rozvodu siri DVB-T.Mozna nam rekni lokalitu,ve ktere se byt nachazi,nemajice kristalove guly,vsak jiz mnozi z nas budou trochu v obraze a muzeme pokracovat. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechtady si klidně všichni tykáme!s tím vylepšením nedokážu poradit ! (snad jiní :laughing: ) zjisti zda je tam sat a jaké družice??? pokud nikoliv, tak možnosti individuální antény pozemní či sat , střecha zeď balkón ??? bohužel investovat do bedny ssebou nese i další (někdy nemalé ) investice! R^ |
tonek
![]() |
|
neodborníkoviMam v domě 7 digitalních tv a ve všech funguje i analogol ze satelitu,protože to do sítě v domě jinak nedostanu pohádky a tp.A má to lepší obraz než stará analog tv.pokud echceš víc investovat ne do tv,bude ti to stačit.Neodborník |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
JeštěVětšina nových tv nabízí ladění buď digitál, nebo analog nebo obojí,to najdeš v návodu k tv |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechÚstí nad Labem, Severní Terasa, ulice Větrná ulice.A myslíte, že tedy když ten signál mám připojený, i když jsem nikde nic nelegálně neprováděl a nikoho ani nežádal,je to můj problém, nebo by si měl ten poskytovatel spíše hlídat jestli to k nám vede a máme smlouvu nebo ne? Na té skříňce s nápisem Cabel+ je samolepka UPC, ale stejně, kde potom máme ten bývalý zdroj signálu, co tu kdysi býval ze společné antény, že? Dnes se to asi už neřeší a chtějí abychom si prostě něco objednali... |
Neodbornik
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechZdar,tak jeste podle polohy kopyt.V Tvoji lokalite se skutecne nachazi sluzba UPC,tudiz zasuvka za dvermi by mohla byt UPC.Jeste prosim se 100% ujisti,ze ten F konektor je SAT a ne DATA.Signal ze spolecne anteny (STA) muze byt pripadne i na zasuvce STA (obvykle hledej v obyvaku).Budeme pomalu posunovat,az se posuneme:). |
hdpe
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechděkuji hdpe, víte já nevím, co v tom konektoru je. Zkusím se někoho zeptat, ale znáte to, v jednom bytě je neplatič, v druhém babka, další bud vůbec neznáme nebo raději nechceme...je to vlastně závit ven a v něm plastová dírka. Jinak ten obývák je právě krabička, vykuchaná bez krytu a ze které kouká jen koaxiální kabel, useknutý, tak jsem na něj našrouboval tu bílou koncovku, ale tv nic nenašla. ale to bylo bez setopboxu, nevím, zda tam něco bude když to dám do toho setopboxu. Ještě to zkusíme, ale snad se ničeho nedopouštíme, když budeme mít ten signál z té krabičky od jističe. |
Neodbornik
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechZdar,pokud jsi vlastnikem bytu a nemas podepsanou zadnou smlouvu s UPC,pak se nedopoustis niceho.Trebas tam bydlel nekdo,kdo mel zapojeno UPC a Technik TKR (tedy ne ten nas:)),neodpojil pripojku do Tveho bytu na multitapu ve skrini a hraje analog,popr.DVB-T. |
hdpe
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechNiektori technici TKR su (nevhodné slovo)ia. (Tedy ne ten naš :scared: )Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechJa som mal tiez v blave v jednom byte upc viac nez rok. Zabudli to odpojit. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechTak veru dnes po rozvode uz ani analog nemas.........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechAlebo bol internet a ostal analog, lebo .......predseda tu bol ne? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: příjem analogu v rozvodechNeodbornik: Že si TV naladí i satelitní programy, tj. které? Slovenské? Ty jsou součástí analogové nabídky UPC. A tuto nabídku lehce poznáš tak, že je v ní program UPC Express. Pokud ano, tak máš připojenou kabelovku, kterou někdo zapomněl v rozvodné skříni odpojit, takže si to užívej, než to vypnou :8) A zásuvka by v tom případě byla TV / R / DATA (ne SAT).Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
![]() |