![]() |
|
nastavení parabolyzdravím chlapi dnes jsem se snažil nastavit natáčení paraboly na více družic . v mém případě jsou možnosti od 31.5 st.vých. po 5st.západně.Situace je taková že když naladím např.28.2 se signálem 70 procent ,otočím na thor a amos a zde je signál nula .pohnu parabolou mírně nahoru a thor a amos mám 80 procent a opět otočím zase na 28.2 a zde mám signál nula .ostatní družice v rozmezí 23.5 až 5 st.vých.jsou ok .jednoduše řečeno naladím 28.2 ale zase thor a amos nula a naopak.už si nevím rady.jestli mohu někoho kdo je z okolí litovle poprosit jestli by mi to pomohl doladit bylo by to super.strávil jsem u toho dnes celou sobotu a už na to nemám nervy.díky všem za rady a pomoc. :( |
marksony
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 823 |
![]() |
|
v Litovlinejsou montážníci? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
myslím,žeto dáš sám,zkus sekci ABC je tam vše,já jsem z daleka i když do Litovle bych se rád podíval,byl jsem tam naposledy v roce 1976 na exkurzi v Tesla R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrahoj ale jo jsou tady montážníci ale zkusil jsem to tady na foru se optat prvni no zkusím si s tím pohrát ještě zítra a pokud se mi to nepodaří tak budu muset nějakého montážníka zavolat.jinak ti moc dík za reakci a do litovle se jed kouknout někdy ,je tady celkem fajn.ahoj . |
marksony
![]() |
|
RE: nastavení parabolyMotor Ti nekopíruje přesně orbit zkus povolit hlavní uchycení motoru na trubce držáku a mírně potočíš celým natáčecím zařízením na východ nebo západ na trubce s tím potoč tak o 1mm. |
savatage
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
savatagejo zkusím to a zítra písnu jak jsem dopadl.díky moc. |
marksony
![]() |
|
RE: nastavení parabolyelevace na motoru 39°a potom si doladit elevaci na parabole. |
savatage
![]() |
|
RE: nastavení parabolyJe jedno zda máš motor nebo pozicioner, v tom Litovli to musíš OK nastavit super kolmo vertikálně chobot na 16°E - motor v "0" pozici a v Usals zadat souřadnice + pozicionér musí být v "0" pozici na středu pohybu zas OK kolmo nastavem a ráhno pro uchycovač LNB na parabole v přímce zas na 16°E. A musí to super fungovat. Když nemáš nějakou chybu. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: nastavení parabolytrubku ve vodováze |
savatage
![]() |
|
Tak určitěne,na krajních pozicích nehledej nejsilnější signál,bez měřáku-najdi si nejbližší pozici "0!,nejslabší tp-dolaď,uchyt musí být v přesné kolmici minim.ze dvou stran-opravdu přesně,hrál jsem si s tím 3 hodiny,nejlépe je být na to aspoň dva,jinak se uskáčeš jak opice ! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
jen jsemchvíli pryč a zbytečné rady,na usals nepotřebuješ nulový bod hledat,v přijímači zadej svoje souřadnice,otoč motorem pomocí přijímače na jakoukoliv družici,kterou vidíš a na ní to nastav mechanicky na maximum,pokud je kolmý stožár,vše ti půjde ok R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nastavení parabolydíky všem vyzkouším co bude v mých silách co zvládnu a uvidím no ,když tak volám montážníka.mějte se a díky. |
marksony
![]() |
|
Do Litovleto mám 40km. Jestli máš zájem, tak dej vědět.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
enikdíky moc za nabídku já se pokusím s kámošem tady z dědiny to dát do kopy dnes a dám vědět .měj se a díkec. |
marksony
![]() |
|
RE: nastavení parabolyhttp://www.digitalne.ellano.sk/magazin/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/nastavenie-motorickeho-ovladania-paraboly#1 |
Matko4700
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
RE: nastavení parabolyNastavit motor, aby přesně opisoval celý orbit není jen tak.Především stožár či držák není nikdy ideálně kolmý i když se můžeme snažit sebevíc. Takže jen nastavení LATITUDE bez další korekce po měření nestačí, pokuď mají být koncové pozice od 75°E a 30°W precizně nastavené. Problém ale je, že perfektně to umí nastavit jen málo firem, řekl bych tak každá 3tí. ;P |
andel666
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: nastavení parabolyprvní dvě jsou "stavební " ? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: nastavení parabolyDost podrobný (polopatický) návod k nastavení paraboly s motorem najdeš např. i v "Jak na to u Arivy 200 HD.txt" od losose na známé lososí stránce na TV Freaku.47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
tonekBohužel ne. Kdyby všechny firmy odváděli perfektní práci, tak to nejezdím po nich předělávat. ;)Ani "tradice" firmy neznamená dobrou odbornost. Už jsem v oboru "20let" (anténní a satelitní technika), takže jsem toho už viděl hodně. :8) První satelitní komplet jsem bez cizí pomoci namontoval v roce 1993 a to mi bylo 12let. Dostal jsem za to jestli se nepletu 200Kč. To bylo v té době pro mě hrozně moc peněz. :O :laughing: |
andel666
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: nastavení parabolyA potom si sa prebudil a zistil si, že si sa po... |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
andel666"Kdyby všechny firmy odváděli perfektní práci",ale odvádějí,jen v rámci fin. limitu zákazníka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |