![]() |
|
Příjem na jednu anténu H i V současněPodařil se mi úspěšný pokus s anténou COLOR SUPER XL - 91BL, abych na ni dostal z pražských vysílačů všechny multiplexy (celkem 7 - kanál 37, 41, 42, 46, 47, 53 a 59), musel jsem anténu o 45° položit na bok. Když jsem ji zkusil dát o celých 90° do vertikální polohy, nešly přijímat kanály vysílané v horizontu (k. 37 a 42). Takhle mám v DVB-T 6 HDček včetně nově spuštěné Primy COOL HD i Óčka Expres a to chytám na jednu anténu až z Ústeckého kraje. Kvalitu signálu mám u všech muxů skoro 100%, takže o nějakých výpadcích HDček nemůže být řeč. Musím však poznamenat, že v anténní krabičce je širokopásmový předzesilovač, který byl kdysi dodáván ke Colorce. Anténa sice na střeše vypadá, že asi brzy upadne, ale je to pouze optický klam. Snad to někoho inspiruje, protože účel je splněn, nejsou potřeba dvě antény :)Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněsprav fotku a niekde to zaves, nech pozriem.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněKvalita signálu 100% neexistuje. Kolik bys měl potom procent signálu, kdybys ten anténní signál udělal pořádně, tak jak se má? 145%? Tímto tvým způsobem se minimálně připravuješ o potřebný odstup C/N, který se může kdykoliv projevit jako fatální. Že ti ted hraje nyní, neznamená, že to tak pujde vždy, nebo i ostatním.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněonaneeena to fotku nepotřebuješ , a je to vhodné i pro dálkový příjem !!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
oneeeeeFotku najdeš třeba tady: https://www.facebook.com/groups/528971910497466/Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
kvasnaknašel jsem tam jenom toto:http://2i.cz/134b7a5083 škoda.. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současnědík, je to jakási kompromisní možnost při dobrém příjmovém signálu. R^ |
člověk
![]() |
|
člověkPodle mě pro dálkový příjem určitěSkylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
kvasnaktak trochu ti závidím.. (nejsem z Prahy a okolí) |
člověk
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněV místech,kde je dobrý signál se dá chytat i na obyčejné polské síto ze zesilovačem ve vertikální poloze Velká javorina slovenské MUX 1,2,4 , ze Zlína - Tlustá hora české MUX 1,2,3 ,pak Uherské Hradiště - rovnina české MUX 4,7 Tak to chytám já v okolí Kroměříže |
t152
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 132 |
![]() |
|
tak trochu mimo téma...je tu někdo , kdo chytá v Brně slovenské DVB-T? Může uvést jaké muxy, na jakách kanálech, vysílač, antenu a kvalitu příjmu? Chtěl bych zkusit dálkový příjem, náhradou za Skylink Digital. Děkuji za informace. |
ZDK93
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
člověkA to jsem podle mapy pokrytí už mimo dosah Regionální sítě 12 ze Žižkova :)Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněkvasnak:za to já bydlím kde je na mapě vše zamodřeno a to včetně okolních vesnic, ale jsme moc rádi když chytáme mux 1,2 a 3. Ale takový je život. |
člověk
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněNa Slovensku napríklad v okolí Piešťan chytáme na sito všetky slovenské a české muxy bez ohľadu na polarizáciu. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
KarnerAk myslis polske sito, tak tomu je skoro jedno, ako ho otocis :))) A este ked pridas ten TURBO zosilovac, tak ten zosili vsetko, len o treba nie :))) :))) |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
RE: Příjem na jednu anténu H i V současněJa mám sito zo zosilovačom vyrobeným v Makove a chytá vynikajúco. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
co je na tomdivného,já mohu chytat všechny muxy na kus drátu visícího z okna R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
petřemůžeš někam hodit foto ?dík |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekno rád bych,ale bydlím v osmém patře a z chodníku na to nemám foťák,aby to bylo vidět,jinak to samozřejmě nepoužívám,máme STA,jen jsem to zkoušel v době,kdy to ještě v STA nebylo přidáno,i kdybych ti hodil z okna kus drátu a vyfotil,stejně tomu můžeš a nemusíš věřit,že to chodí,proto je tvoje prosba ne nic R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
![]() |