![]() |
|
regionalny mux 7 moravatak si myslím,že veškerá diskusní fora jsou k ničemu,když aktuální témata zapadnou za jeden den a neobjevují se na ně už žádné reakce a to se jedná opravdu o aktuální problém nemožnosti příjmu nového kanálu ČT pro velkou část území. Tento multiplex kde jsou ještě programy ČT v HD rozlišení,které vysílají v našem regionu (JV část okresu Třebíč)z vysílače Větrný Jeníkov od 1.5.2013 a od té doby je sitauce v našem regiopnu taková,že tento multiplex nenaladíme,ale kampaň v ČT o této skutečnostidiváky neinformovala.Podle mého názoru dle mapy pokrytí tímto multiplexem a prvních reakcí konkrétně z Liberecka a Ústecka bude situace horší než avizovaných 70%.Jelikož se neobjevila na můj včerejší příspěvek žádná reakce,tak jsem asi jeden z mála kterého tato situace přinutila o tomto napsat.Zároveň si myslím,že jsem tomu pisateli ze Slovenska od Malacek částečně odpověděl na jeho dotaz podle mého názoru je tento mux velice špatně připravený a ČT to moc neposlouží.Je smutné,když v našem regionu naladíme v dobré kvalitě kanály veřejnoprávní ORF a několik komerčních stanic a to samé platí v jiných regionech o příjmu např.muxu polského atd. |
kaliv
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 67 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaOstravsko také. Z Hošťálkovic pokrytí v kraji dobrédobré, ale Ostrava Lanová, kde je CT:D, je pokrytí jen pro vyvolené v blízkém okolí. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaKrucinal - ČT dětský s dvojtečkou a D ze zobrazil jako smějící se kůň. Omlouvám se. |
Standa3
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaTa RS7 má pokrytí tak max.40% a to tomu možná ještě přidávám.Takže pokud lidi měli Sat a chtějí nové programy ČT zaplatí SER-PO a jedou dál. Nadávalo se na Skylink,přešlo se k DVB-T,nadává se na ČT vrátí se lidi na Skylink. Pořád se něco děje,ale nervovat se za to to nestojí. Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaZa ČT se serpo NEPLATÍ!!! Fakt nechápu, proč tady neustále někdo blábolí úplně mimo mísu RvVálku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
technikTKRPřesně. R^Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaNeplatí,ale jen v případě že si převedeš kartu jen na ČT to stojí za to?A na CW už to nejede takže ICE nebo Irdeto.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
regionalny mux 7 moravaco sem motáte sat. příjem tady je problematika DVB-T samozřejmě,že kdo platí ser.pop. a má kartu skylink tak mu to půjde ale zásadní problém je DVB-T |
kaliv
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaAť se tu napíše cokoliv, vždy se objeví narážky "...neustále někdo blábolí úplně mimo mísu...". Asi je to česká povaha. V Rakousku a Německu, když jedete na kole v nepřehledné úzké zatáčce, tak za Vámi řidiči zpomalí, předjedou až vidí, a ještě Vám s úsměvem pokynou. U nás se nacpou řidiči vedle Vás a když se objeví v protisměru kamion, uhnou na kraj a vy máte smůlu. To je ta česká povaha, v diskusích i na silnicích. |
Standa3
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaPařízek měl na to 4 měsíce,australané z radiokomunikací 4 roky/multiplex 1/.Navíc nejsou ještě pro některé oblasti zkoordinovány kmitočty.Takže se to musí dělat postupně a náhrada je pro některé oblasti jen prozatím satelit,kabel,internet atd... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaStanda3: Ne cokoliv, ale pokud se objeví příspěvek, který dává příjem ČT do souvislosti s placením serpo, byť se NIKDY ŽÁDNÝ ZA ČT NEPLATIL, tak je potřeba to uvést na pravou míru. A zvlášť proto, že se pindy ohledně serpo a ČT objevují už od dob, co serpo vzniklo a nikdy nebyl žádný důvod to dávat dohromady.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravahabr: Proč by to za to nemělo stát? Sám píšeš, že by si měl někdo zaplatit serpo, tj. má kartu neaktivní, takže ji může alespoň "zaktivnit" pro ČT a třeba i Primu. Lepší, než aby se válela v šuplíku.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaTechnikTKR: Přesto by zde měla platit zásada krále Miroslava .."Ševče, nad nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj". Jinak vše v dobrém. |
Standa3
![]() |
|
regionalny mux 7 moravatak to neměly lidem prezentovat takovým způsobem,že to nepůjde ze začátku všude ale budou postupovat až na pokrytí 95%.Nevím kde tato informace byla zveřejněna ale to zlepšení má nastat až v r.2017 kdy se uvolní kapacity.No a k tomu časovému posunu diváka to moc nezajímá,ale bylo mu neustále opakováno v kampani,že jsou zde dva nové programy a když jsem známým říkal aby si nedělali iluze,že to v našem regionu nepojede tak mi moc nevěřili. Mě bylo jasné,že to nemůže jít naladit protože od 1.5.neustále zkouším tento mux naladit ale bez výsledku mezitím jsem objevil silnější signál z ORF muxů. |
kaliv
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaAby to muselo být 95% tak to musí poslanci změnit zákon o čt... |
Fanyn
![]() |
|
regionalny mux 7 moravatady nejde o % ale o princip vidíte jaké reakce jsou z regionu Liberecko a Ústecko a ani nevím jaká je hodnota v % pro pokrytí ze zákona.Podle mého má tento mux spoustu nedostatků a nevím co zatím je a nikdy se pravdy nedopátráme.Jen mě překvapuje,že se nezapojil nikdo z mého regionu asi jsem sám komu to nejede. |
kaliv
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaLiberecko nemá zatím zkoordinovaný kanál... |
Fanyn
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaPřekvapuje mě, že se pro okolí Třebíče nevyužívá na vykrytí vysílač na Klučovské hoře, když je tu taková díra se signálem - s nechytatelnou Fandou jsem se už na pozemním vysílání smířil, to ČT:D mě mrzí kvůli děckám. Bydlím v Třebíči v sídlišti Za rybníkem.Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
regionalny mux 7 moravajsem o 15 km východně směr Náměšť a Fandu chytám od vysílače Deblínek u Znojma ale musel jsem směrovat anténu na tento kopec je to asi slabší signál ale pokud odsud jde i Nova HD tak si myslím,že to nebude tak slabé i když podle mapy pokrytí je to v bílém poli.Z mého místa je to jižním směrem a už tehdy jsem na nějakém foru vzpomenul proč pro náš region není využitý vysílač na Klučovské,když po celá léta velice dobře sloužil pro široké okolí Třebíče.Nedostalo se mi rozumné odpovědi snad jedna ve které mi její autor oznamoval,že na Olmoucku není použitý vysílač který měl taky velký dosah.Odpovědi ve stylu(pořiď si lepší anténu nebo pořiˇsi satelit ap.)neberu jako fundovanou odpověď ba naopak je to reakce IQ tykve.Předpokládám tedy,že vTřebíči na sídlišti Za rybníkem nechytáte mux od Větrného Jeníkova ve kterém je mimo jiné i Déčko. |
kaliv
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravaNeřešil bych to. Počkejme co se bude dít. Hodně lidí si na nedostupnost Dečka stěžuje.Tak třeba ČT s tím něco udělá.Jen nechápu proč šli do mux7 od pařízka a nešli do radiokomunikací? Mohli dostat množstevní slevu :laughing: :laughing: |
jindraa
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 163 |
![]() |
|
RE: regionalny mux 7 moravakaliv: sídliště je schované v údolí, takže níže položené paneláky mají smolíka :(( Technik od televizní služby mě ale psal, že na některých domech Fandu z Jeníkova zprovozňoval. Ale jsou to ty výše položené.Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
![]() |