Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Dtest - test TV

Prosím pěkně bez flameware, každému co se líbí.
Má po několik let Panasonic Plasmu. V podstatě velká spokojenost, pokud si odmyslím, že je nevhodná i pro občasné připojení PC (bliká).
Průběžně sleduji Dtest kde plasmy propadají, poslední mě už opravdu hnul žlučí. Mám nějakou drobnou možnost srovnání a moc se mi to nepozdává.
Můj názor: když mám slabý zdroj (SD, vysoká komprese apod) tak obraz na plasmě tak nějak zvláštně šumí. Na LCD vznikají fleky a takové čtverečkové artefakty. Osobně když přijdu k LCD s SD příjmem okamžitě si všimnu doslova ohavného obrazu. Konkrétní příklad: teď jsem rodičům kupoval Panasonica 32" do ložnice, DVB-T, HD jakžtakž, SD neuvěřitelnej otřes a to je model vyšší střední třídy. Na mé plasmě 106cm mi ten obraz přijde daleko lepší.
Zpátky do historie: měl jsem před cca 4 lety navnímáno, že plasma má lepší obraz, kterému se blíží LCD až na úrovni cca 50t a výše, resp. abych nekřivdil tak u drahých strojů měl být obraz lepší.
Jak je možné, že v dtestu se plasmy krčí na posledních místech s průměrným obrazem a např. LCD Samsung UE40F6400 za cca 15t je druhý s hodnocením obrazu dobrý? Něco mi uniklo?

Jantars
Registrace: 2/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dtest - test TV

Protoze dtestu se da verit stejne jako nasim poslancum. Rv

J a
Registrace: 7/2005

mám sice veľké LCD ale úplný súhlas s JA.
Najlepší test sú vlastné oči.

Dagy2
Registrace: 11/2010

D-Test je velice nedůvěryhodný.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Po technické stránce si člověk může nechat poradit, ale koukat doma na zeď už bude sám ať na to či ono. ;)

slapet
Registrace: 11/2007

Plasma byla ze zacatku z technologickych duvodu obrazove lepsi, ale jiz minimalne rok - dva je technologie LCD pred plasmou. Nepocitam stare panely ze skladu osazovany do (ne)znacek.
To bude zase flame od plasmaku, ale nic se tim na pravde nezmeni! :lookaround:

globe
Registrace: 12/2012

Ja se ridim pravidlem, verim jen tomu testu ktery si sam sfalsuji!

chocholos
Registrace: 11/2007

Stojim si za plasmou ale nevim proc bych flamoval. Jak si tedy overim tve tvrzeni - vlezu do obchodu kde jsou schopni treba pustit skylink SD a uvidim? To na co se tu take ptam je to jak velky duraz je treba brat na zvyknuti si na technologii. Kdyz jdu ke kolegovi na navstevu tak se mi vubec nelibi artefaktovani na jeho LCD, ale kdyz prijde no ke me, tak si zase vsima pasmackeho pojeti obrazu - ono zvlastni sumeni - a povazuje ho za rusive....

Jantars
Registrace: 2/2008

„Protoze dtestu se da verit stejne jako nasim poslancum.“
Souhlasím že testům se moc věřit nedá, ale až tak ??

I technická data udaná některými výrobci jsou zavádějící. Jedna rodina si koupila nedávno (asi ¾ roku) plazmu a protože jela na 14 dní na dovolenou, nechala ji puštěnou papouškům, kteří to údajně měli moc rádi. Když se z dovolené vrátili, tak program čt24 jim dole na display za cca 340 hodin vypálil bílý pruh, který se nepodařilo opravit ani různými fígly jako např. zrněním atd. Musel to odnést do servisu a přitom výrobce udává životnost displaye 100000 hodin, což je asi 12 let nepřetržitě v provozu.

člověk
Registrace: 3/2006

@jantars, to šumění je vidět většinou jen na těch nejstarších cca 7+ let. samozřejmě se bavím o zdroji signálu přes hdmi, ne analogovém tuneru. Blikání samozřejmě na všech, bohudík jen pro někoho. Která technologie je "jediná správná" se zaručeně dozvíš od jiných.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Já v Elewordu

poznám plazmu mezi ELačkama jen podle tepla
Sám mám v baráku 5 x LCD/ LE 1x Lcd hd-redy sonku a 1 plazmu hd(ale starou 8let)

korkoran
Registrace: 10/2006

- Kúpili sme si "nový" telkáč, taký ten tenký, ale má nejaký čudný obraz, nenaladí digitál (DVB-C), chýba diakritika, bla, bla, bla ...
- A viete koľko váš "nový" telkáč ležal predtým v sklade ???
- ??? čo prosím ???
- Aha ! Tak to je jasné :-)

mmc
Registrace: 1/2006

Nejlepsi test tv je ten, co si udelas sam. Dobry obraz znamena pro kazdeho neco uplne jineho. Nekdo miluje kontrastni barvicky Samsungu, nekdo nenavidi, kazdy je jiny.

Mikek
Registrace: 7/2011

Mě osobně vadí u LCD TV že jsou tak drahé. Výroba běžných LCD je podstatně levnější než u plazmy a přesto jsou o dost dražší. Osobně doporučuji lidem co chtějí nějak ušetřit aby koupili plazmu, protože rozdíl v ceně nemají moc šanci propálit v elektřině. Stejně s příjmem vysokého rozlišení to u nás není zrovna perfektní a u SD se mi jeví plazma o něco lépe, ale může to být dojem.

člověk

RE:Dtest-test TV

Nevěř tomu co ti kdo naservíruje a vyzkoušej si sám!Já mám LED Panasonic za 30Kč a nemohu si stěžovat,obraz je super i když plazma v chladném počasí by se hodila:-) l

zeze
Registrace: 5/2011

Za 30 kč ? Kde si to koupil ?

člověk

na srotaku za odvoz:-) ale hlavne ze hraje a jak ctu tak lepe jak plazma :)))

tanabe
Registrace: 7/2010

RE:Dtest-test TV

Moc se mi nechce diskutovat s negramotama,ale prozradím vám to.Koupil jsem jí v obchodě před 2roky,takže jedna s prvních,Čau:-)

zeze
Registrace: 5/2011

Pride novy druh panelov s trvalym ziarenim znacka fukushima.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Stále neplatí a ještě dlouho platit nebude, že by měla LCD mazanice lepší obraz než plasma. Sice elcédéčka udělala za těch pár let obrovský pokrok, ale na obrazovou kvalitu plasem se stále koukají z výrazného odstupu. A nejen u SD obrazu, i HD obraz je na plasmě viditelně lepší (kontrast, barevná věrnost). A že mají větší spotřebu? A CO JAKO?

Martin79

jantars

za seba by som ti poradil - vezmi na USB kľúč nejakú nahrávku v SD (a trebars aj ďalšiu v HD) a nechaj si ju v obchode ukázať. Myslím že môže byť dobrá pomôcka vidieť to isté na rôznych TV - napr. kus tenisu, tmavý film, kus zo štúdia - podľa toho čo najviac budeš sledovať. A zameraj sa trebárs na štvorčekovanie, dopočet do FHD a pod. ako ho ktorý TV/technologia zvládne.

Dagy2

panak

pred 2 roky jsem kupoval dle testu plazmu panaka radu gt stala tehdy 38 koliku ,po spatnych zkusenostech s LCD sencor a Samsung , SD obraz na plazme je koukatelnej na LCD vubec ,ale co me nejvice potesilo ,ze pred mesicem odesla po blesku do site deska v panakovi a mesic po zaruce, panasonic se k teto zavade postavil celem a dal mi desku v cene cca 100 eur zdarma ,zaplatil jsem pouze znackovemu opravari 1200 za vymenu vivat panasonic

jofan
Registrace: 9/2007

panak

tak ti jofan gratulujem a teším sa s tebou. Ja mám s touto firmou len tie najhoršie skusenosti.

P.S. porovnávať LCD Sencor s hocičím iným má myslím podobnú vypovedaciu kvalitu ako ten uvedený Dtest.

Dagy2

@Martin79

"Stále neplatí a ještě dlouho platit nebude, že by měla LCD mazanice lepší obraz než plasma. Sice elcédéčka udělala za těch pár let obrovský pokrok, ale na obrazovou kvalitu plasem se stále koukají z výrazného odstupu. A nejen u SD obrazu, i HD obraz je na plasmě viditelně lepší (kontrast, barevná věrnost)..."

1.) Vynáša to veštenie slušne?!
2.) Vysvetli nám aký je rozdiel v kontraste a farebným podaním medzi SD a HD
3.) ako je možné, že údajne plazma s 1920x1080 bodmi zobrazí SD obraz s 720x576 bodmi lepšie ako LCD s tými istými 1920x1080 bodmi???!!! Je v tom nejaká astrologicko-veštecká čakra s aurou detekovaná prútikmi a kyvadlami?!

brga
Registrace: 9/2009

@brga

1) To není věštění, to je holý fakt.
2) Nechápeš psaný text? Myslím samozřejmě rozdíl v kontrastu/barvách mezi LCD a plasmou, ne mezi SD a HD obrazem.
3) Plasma si s SD obrazem poradí lépe než LCD mazanice. I při stejném počtu pixelů zobrazovače. To vidí zakladatel tohoto vlákna, já a každý nezaujatý jedinec který není slepý.

Martin79

tady není o čem

diskutovat,jen pár jedinců se těší na taková vlákna,už se to probíralo mockrát a nikdo z toho užitek nemá,jen stoupá míra osočování,k tomu D-testu,tam vyhrává ten,kdo má nejvíce volných prostředků na reklamu,což jsou výrobci LCD-LED,tyto monitory se vyrábějí za zlomek ceny TV PLAZMA,přesto jsou v obchodech dražší,pak si mohou zaplatit takové vychcánky ,jako je D-test,horší je,že jim to mnoho lidí baští,pak se doma zamilují do svého nového zobrazovače,a trousí to svoje nadšení dál,srovnání s Plazmou viděli jen v prodejně,ještě mizerně vyladěnou R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra