Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nastavení motoru SG-2100

Vím,že se to tady už řešilo a já si vše přečetl včetně ABC, přesto bych se chtěl zeptat, pokud mně někdo odpoví byl bych rád.Po silném větru mně to hnulo anténou ofset 85, která je připevněna na svislém stožáru.Po větru, který mi parabolu otočil na východ, jsem motorem se zpátky dostal na 23 st a 19 st. ostatní družice už nechytnu, protože jsou mimo dráhu.Vlastním přijímač HD BOX 9105+ a teď k postupu, který chci udělat a zda je správný nebo není
Když dám nulový bod z přijímače, tak se mi v současnosti parabola dostává na východ odhaduji,tak 35 st.Když bych tento krok použil mám z tohoto "0"(35st vých.) bodu povolit šrouby uchycení na tyči a parabolu ručně otočit doprava na jih, aby byl motor zároveň souběžný se stožárem a nastavit skutečný nulový bod na Hot Bird 13 st. nebo 19st.Astra?(místo, kde se nacházím Pardubice)Dále bych se snažil doladit tento nulový bod např. na Hot Birdu a pak dále od něho najížděl na ostatní družice.(Dříve před větrem jsem chytal družice od 42 st vých.-1st západ.)Je 0 bod pro Pardubice na Hotbirdu nebo Astře 19st?Elevace se mi nepohnula.Děkuji předem za případnou odpověď - radu.

allfin
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení motoru SG-2100

Tvůj nulový bod je na 15,80°E, t,j, t.j. nastav 16E,nejlépe na nějaký program volný,třeba GOLICA,nebo Carli TV. Zde když budeš mít max. signál a dobře nastavený držák vodorovně a do pravého úhlu,tak Ti to musí chodit vše ok.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Dík za radu.

allfin
Registrace: 4/2003

A co když bude můj nulový sqěle pruhovaný bod na 14,5E?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomík535

14,5° E - 15,0°E je od Plzně tak max. k Poděbradům a se dává 13,0°E, dál na východ se to nastavuje na 16°E.

CES
Registrace: 4/2007

Oprava

14,0°E - 15°E. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

pokud používáš

usals,což nepíšeš,ale předpokládám,otoč pomocí přijímače na jakoukoliv družici,potom povol šrouby motoru a nastav tuto na nelepší signál,pokud to nebude chodit po celém orbitu,musíš to nastavit celé znovu od začátku,tak jak jsi to dělal,když jsis to montoval R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

není jisté

jestli se to hnulo,parabola-motor,nebo motor-stožár,každopádně pro usals nulový bod nehledej R^ :laughing: R^

pierrepetr

Není nad to, udělat si na stožáru, motoru a držáku paraboly nějaké značky (barvou) a když to pak náhodou vítr pootočí, není žádný problém to nastavit zpátky!

Tondach
Registrace: 3/2004

To pierrepetr

jestli se to hnulo,parabola-motor,nebo motor-stožár,každopádně pro usals nulový bod nehledej,""""Tak to si vedľa ako tá jedľa.Vždy sa hľadá podľa nulového bodu,aj pre Usals,pre o tom vieš a radíš.Ak sme podľa súradníc,v naších zemepisných šírkach umiestnený východne,tak náš nultý bod bude ten, ktorý je najbližší tomu satelitu na orbite.Pre moju pozíciu je to napr.Astra 1-19,2 E.Ak to takto nenastavíš,nenastvašíš nič poriadne a potom daj na tohoto machra.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Vedla jak tá jedla si ty. Asi tak, jak jsi na ab foru delal rozumy ohledne ecm a emm.

bretah
Registrace: 9/2012

jste nemocní nebo co,bez 0 bodu,spadli jste z višně-vždyť to je první a základní věc po kolmém stožáru,pak můžeš nastavovat usals,z čeho by si to motor asi vyčetl,z nějahé ruské družice na 80E?

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

CEZKU

Ta plzeň je určitě st.13°?Dík,zrovna to budu rano dohánět.Talíř se mi včera opřel o špatně nastavenou cimbálku, a posunul mimo 0

korkoran
Registrace: 10/2006

nulový bod

Pri nastavení usals je nulový bod tvoja poloha a nie poloha satelitu. V nastavení treba nahodiť tvoju polohu (šírka,dĺžka)a potvrdiť.Potom v prijímači ak sa dá reset motora alebo ručne na motore (mal by sa zastaviť na nule - značka na motore).V prijímači nastav povedzme astru 23,5°,motor by sa mal natočiť ( príklad: moja dĺžka-poloha satelitu = natočenie motora (znaky na motore). Ak tento rozdiel sedí tak teraz nastavuj príjem na tento satelit. Potom treba skontrolovať celý orbit. Podmienka je správne nastavenie motora s parabolou . R^

RATOS
Registrace: 7/2010

spyko a ostatní

chytráci,něco se naučte,než budete dávat rady ostatním,pro usals žádný nulový bod netřeba,můžeš to nastavit třeba na zmiňované 80E,pokud máš na ni výhled,je to jen obrácený postup,než nastavovat na 13e a kontrolovat 80e,tady nastavíš na 30w a kontroluješ třeba 23.5,je to jedno,ve výsledku je jistě tvým přáním,aby chodil celý možný orbit,proto je jedno,nejprve přemýšlejte a pak kritizujte,páni chytří R^ :laughing: R^

pierrepetr

ešte nulový bod

Zabudol som pripomenúť že motor s parabolou musí byť v jednej osi a otáča sa už len s motorom po prípade sa mení ešte náklon paraboly pre čo najlepší signál. R^

RATOS
Registrace: 7/2010

korkoran

pokud potřebuješ znát svoji polohu,tak mapy cz,najdeš si svoje místo příjmu,pravým tlačítkem myši,"co je zde" a máš to na vteřiny,pokud máš usals jistě stejný údaj najdeš v menu svého přijímače R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tondach

stačí stříknout sprejem s barvou,ale při posunu to dáš z5 stejně jen nahrubo,pro ty nejpečlivější,přivařit R^ :laughing: R^

pierrepetr

PIERRE

chtěl bych vidět jak bez přístroje nastavuje 30w a pak se vrátí na 23.5e,dobře beru,že nemusí mít 0,ale nejbližší družici určitě,stejně se napoprvé netrefí přesně,mám parab.s motorem na balkoně a uskákal jsem se jak opice ! :O

spyko

snad nikdo

nemluví bez přístroje,měřit musí každý,třeba v nouzi na přijímači,jen neznám důvod proč trváš na nejbližší družici,u usals je to prostě jedno,je jedno,jestli hledáš a nastavuješ na 13e,nebo 1w,nebo 30w,prostě to pak musí sedět na všech,bez kompromisu R^ :laughing: R^

pierrepetr

spyko

aha už jsem to pochopil,tak ty jsi to nastavoval tak,že jsi někam otočil,pak jsi uskánul k TV a znovu na balkon,tak to potom smekám,to jsi borec,že ti to takto chodí,ale jsou lepší,co tady radili buzolu od vietnamců a chodí to taky,no musím se hodně učit,takto to tedy neumím a ani na to nemám čas R^ :laughing: R^

pierrepetr

No nevšim se si,že by tvrdil,že má nějaký přístroj pro nastavování,takže ručně podle bargrafů,tak to z toho 30w bude opravdu sranda ! :8)

spyko

spyko

a co je na 30w tak choulostivého?,na 85 je to stejně jako 19.2,nebo 0.8w a tuto pozici nastaví kdejaký truhlář,pekař a instalatér,jak víme z doby kdy se montovali digi a kdo to dělal R^ :laughing: R^

pierrepetr

Kokos - zasa niekto nastavuje nulovy bod! :bomb: :fuming: ;P :zombie: :dead: :scared: :ogre: :sly: :bigeyes: :razz: :crying:
...to nastavuje iba ten, co o tom nema sajnu, alebo nema USALS...
To je sen! Rv

brga
Registrace: 9/2009

Brga

už si byl u toho očního,zelený zakal je svinstvo,špatně se lečí,oslepneš,já tě varoval ! :O :((

spyko

Bol - nastavili mi nulovy bod! :laughing: R^ :8)

brga
Registrace: 9/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra