Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technistar SIR titulky

Prosim o radu, zda nekdo vi, jak nastavit, aby se automaticky zobrazovaly titulky u programu, kde jde jina zvukova stopa castecne nebo stale (napr. NGC, Discovery, Film Europe...). Pokud v menu Nastaveni zvuku vyberu jazyk pro podtitulky cestina, tak se titulky pridavaji i na CT1, CT2 atd.
Jde mi o to, abych to nemusel pokazde na tech programech nastavovat.

esquire
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technistar SIR titulky

Já mám doma TECHNISAT-HD8-SX a řešil jsem tento problém taky. Manželka není technicky zdatná, aby si titulky sama odstranila a sleduje výhradně české a slovenské programy a právě jí ty titulky vadily. Bylo to myslím na ČT, Barandov atd. Vyřešil jsem to tak, že jsem nastavil základní jazyk titulků myslím na španělštinu a titulky se na našich programech už neobjevovaly. Já si ty titulky na placených programech ale musím zapnout, ale není to zas tak často, takže to dál neřeším a mám klid od manželky.
Myslím ale, že zde na tomto forum někdo uváděl i jiný způsob a to vypnutím titulků na českém programu, stažením seznamu programů a pak opět nainstalovat. Přesně si to nepamatuji. Zkus zapátrat v minulosti.

neuzil
Registrace: 7/2009

esquire

Je docela možné, že ten druhý návod byl na webu TV FREAK u řešení problémů s Technisaty.

neuzil

neuzil

Prepnuti na spanelstinu nic neresi. Musi se stejne vybrat titulky manualne. Ten navod jsem bohuzel nenasel ani na TV Freak. :lookaround:

esquire
Registrace: 7/2008

esquire

Ale to jsem Ti sdělil, že u dalších programů jako např. NG, Film-Europe si musíš titulky nastavit. Ale já jsem tím vyřešil to, že se automaticky neobjevují u českých programů a nemusím je odstraňovat.

neuzil

RE: Technistar SIR titulky

neuzil, je to tak jednoduche,staci v menu nastaveni zvuku v radku jazyk podtitulku dat na vypnuto a zelenym tlačítkem potvrdit ulozeni.Zadnou spanelstinu davat nemusíš.Takto je to u Technisatu Star SIR.Ne jinak tomu bude i u HD8-SX.Pokud budes chtit spustit titulky rucne na Filmeurope HD,tak staci zmacknout na ovladaci tlacitko OPT vpravo s oznacenim fajfky a pak ještě jednou a modrym tl. dolu nebo nahoru vybrat DVB cestina a potvrdit OK.

HYPER
Registrace: 11/2010

HYPER

Máš naprostou pravdu. U mého Technisatu je totiž položka vypnuto označena slovem žádný a já ji nepoužil. Funguje to přesně jak jsi popsal. Mnohokrát díky. R^

neuzil

esquire

1/ takže bohužel... Titulky nie je možné nastaviť ku každému programu extra tak ako je to možné u zvukovej stopy. Titulky sú nastavené len v celkovom menu - žiadne, české, maďarské, španielske a pod.
Takže buď dáš žiadne a naučíš manželku kde sa aktivujú české titulky u FilmEu alebo naopak dáš české a budeš to musieš vypínať na CT, Nova, Prima...

2/ ešte upozornenie: pokiaľ nastavíš titulky "žádné" tak pri nahrávke filmu napr. z toho FilmEurope sa ti súbor s titulkami nenahrá!
automaticky sa k nahrávke vždy ukladajú všetky zvukové stopy a EPG ale nie titulky. Pozor na ten vigyáz!

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra