![]() |
|
Referenční družiceBydlím na Latitude 49,5379 a Longtitude 18,0281. Mohl by mi někdo poradit která družice je referenční v této lokalitě? Předem děkuji za radu. |
Satmen
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 108 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
to je někdev okolí Ostravy,Kravaře atd..,ale to neřešíme |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
asi to jeněkde Hodslavice,jen pro zajímavost R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tak asiNové Sedlice,to je fuk R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Referenční družiceDěkuji za odpovědi,jak píše pierrpetr jsou to Hodslavice a nemám USALS mám již min. 20.let motor ze stěračů a chytám od 0,8 až 28,2. Dále to nejde, protože nemám přesně nulový bod seřízený. Potřeboval bych to lépe seřídit, abych se dostal jak více na východ , tak i na západ. Zkusím to tedy dát přesně kolmo na 19,2 a uvidím co to udělá. Je to sice amatérská výroba, ale hlavně funkční, tak jak jsem psal funguje min. 20.let. Stačí, když mi p(nevhodné slovo)uknete těch 19,2. Děkuji za odpovědi. |
Satmen
![]() |
|
RE: Referenční družiceTo mas dobre, dnesny demokraticky motorcek od stieraca by ti nevydrzal tak dlho, hlavne ak by bol made in PRC... RvTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceAk má motor chodiť dobre (teda presne po orbite), tak musí byť nastavený presne kolmo na juh z danej zemepisnej pozície najvyšší bod orbity, a nie nejaká družica (družica tam je iba v špeciálnom prípade, že je presne na našej zemepisnej dĺžke a to sa všade nedá). |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
SatmenKolego nastav to na 16,0°E, 19,2°E je tak někde u Popradu, jak píše brga " přesně po orbitě" - proto je důležité, jak na té otoči máš udělaný " polární závěs" . R^ Že kolego korkorán. :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceTakže dám na 16E a kolmo. Vyzkouším, díky. |
Satmen
![]() |
|
no tak todopadá,když dáš dotaz,ze kterého je patrno a jen se můžeme domnívat,zkusil bych se chytit slunce na přesném jihuhttp://www.satellite-calculations.com/Satellite/suninterference.php R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
péťotak JE či NENÍ ten NULOVÝ BOD !!!mě je to jedno !! ony jsou totiž i důležitější BODY !!! :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonkujistě ti to nemusím vysvětlovat,nulový bod je vždy,ale pro usals ho nemusíš hledat,nastavuješ na jakékoliv družici na kterou máš výhled a odpovídající velikost paraboly,ne kulové plochy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tohle mi MUSÍŠ vysvětlit !!!...a odpovídající velikost paraboly,... |
tonek
![]() |
|
tonkuno na 33cm nebudeš ladit 16E R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrTo prášiš, já jsem dle souřadnic na 16,0°E na SAT družici, a ono to dohronady nejde a tak blbé to zařízení není s motorem na Usals. Co zadáš SATU + pozice s.š a v.d. a po restartu motoru tak to funguje. Jo když to počub-š a dáš to na 13,0°E a motor je v paměti na 16,0°E nebo obráceně,tak dle "0" zvol. bodu - sat. družce se Ti nastavuje třeba jinak do vychozí pozice. A když neznáš, tak valíš - co to je + kopírování sat. orbit. dráhy. No je nutno znát, kdy a jak po pořadě zadat motoru a sat-rec. data, tak pro OK fungování a to chce zkušenost. Potom se nediv co je tady za dotazy. R^ R^ :) |
CES
![]() |
|
RE: Referenční družiceco dotazy , ale rady a moudra , to je síla !!!:laughing: :laughing: :laughing: |
tonek
![]() |
|
tonekNaprostý souhlas, ať se Ti daří. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Referenční družiceUž tu zas kvákate zbytečně dlouho,pak mi není jasné proč v USALS je poloha-běž na ref.pozici,CES to tu aspoň přiblížil !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Referenční družicePřejmenuj si tu funkci na "běž na jih" a na nějakou pozici zapomeň. Nulový bod se při usals prostě NEnastavuje. Jednoduše ho NEní potřeba. To že na to za celý svůj život někteří nepřijdou ještě neznamená, že mají pravdu nebo to umí udělat lépe. Spíše právě naopak..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
spykoco konkrétně potřebuješ ještě zjistit,jestli ref.pozici,to je přesně ta,kterou jsi zadal v menu pro usals,podle místa příjmu,jen nechápu na co ti to bude R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Pierre,opravdu,ale opravdu teď nic nepotřebuji,stejně to budu nastavovat podle svého,možná o hodinu dýl,pro mne se nic neděje,času mám dost !!! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
spykono jasně,o nic nejde,hlavně,že to chodí ,jak má,i levou rukou se dá podrbat za pravým uchem,výsledek je stejný R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Referenční družiceZvyk je železná košile nebo starého psa novým kouskům..ale to je jedno. Něch se tropi každý jak chce.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Referenční družiceNo a je to,manželka pověsila prádlo,23.5 sice jede,ale motor je rozhozený,zatím nemohu roznožku ukotvit do balkonu,2r.záruka po zateplení,do května 2014,a tak tady žijeme ! :O :)))Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
RE: Referenční družiceSakra a jak ten nulový bod nastavují černoši na rovníku? Na jihu nic, na severu taky nic, všechny družice jsou na východ nebo na západ. Když mají štěstí, tak budou mít jednu nad hlavou. Pokud to bude ta "nulová", tak to mohou nastavit vodováhou. Ale co když nad hlavou žádnou zrovna nemají? ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceČernoši na rovníku jedou optickou IPTV.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |