![]() |
|
Kvalita FreeSATZdravím. Máte někdo možnost porovnat kvalitu SkyLink a FreeSat? Jde mi o to, že mě teď přemlouvala operátorka od Freesatu. Do telefonu mi trvdila, že vysílají přes nejmodernější družici a díky tomu jsou jejich SD programy kvalitou na úrovni HD programů od SkyLinku...Moc se mi to nezdá, tak se chci zeptat, zda někdo máte možnost porovnat oboje. Díky |
tomygo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 153 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
BillyskBillysk má absolutní pravdu, moje mašinka funguje naprosto stejně, jak popisuje...UPC natahne vše najednou ale SkyLink neé, tam musím přepínat...Dreambox TWO
|
Pabo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 257 |
![]() |
|
pele1No u E2 je možné, že nemusí být v plném vědomí, když nahrává, ale rozhodně v tom případě není ani v režimu, který se považuje za standby (tedy stav, kdy spotřebič NEVYKONÁVÁ svoji činnost a čeká na zapnutí, většinou pomocí dálkového ovladače).Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
PaboA že jsi nenapsal, co máš za mašinku.Co to je to "vše najednou"? Nevěřím, že přístroj s naladěnými programy UPC, když ho zapnu do zásuvky po třeba dvou týdnech, pustím a ihned mám (během vteřiny) kompletní EPG na týden dopředu na všechny programy. To neumí ani ten TechniSat, když bude přijímat programy freeSATu. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
MastoVšak tu nie je čo riešiť, kto číta toto fórum tak stále sa tu rieši Sky Link ale Free Sat skoro vôbec. Kto chce mať problémy pre toho je Sky Link ako stvorený. Ja mám celý život UPC a teraz Free sat, vlastné prímače a je to celkom v pohode. Ešte aj cenu si zjednáš. SD je v pohode a HD si priplatíš. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 562 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATjoscere - průměrně inteligentní orangután myslím už dávno pochopil jak to Billysk myslí - prostě po zapnutí přijímače na Freesatu stačí koukat JEDEN program a natahuje se automaticky EPG i pro ostatní programy Freesatu a to i na ostatních TP na které ještě nebylo přepnuto. Na Skylinku se ti po zapnutí přijímače natáhne EPG jen pro programy z toho TP který koukáš, když chceš EPG programu z jiného TP, musíš na jiný TP nejprve přepnout aby se EPG natáhlo. Takhle pracuje troufnu si říct většina přijímačů, neřeším na jak dlouho dopředu je EPG tam nebo onde EPG k dispozici. Pak jsou přijímače, které mají pro práci s EPG svoje vlastní pokročilé a komfortnější řešení - tzn. třeba Technisat když si přes noc natahuje EPG tak se přijímač vlastně přes noc na ty TP Skylinku zapne a popřepíná (tzn. přijímač se probudí ze standby a normálně jede - není to žádný standby), tak si EPG postupně natáhne a uloží do paměti. Pak když ráno zapněš přijímač tak pracuješ s uloženými údaji v paměti, tzn. máš je tzv. hned k dispozici, ovšem při nějaké aktuální změně tam zase nemusí být vždy úplně aktuální údaje... logicky |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
mastoJá jsem měl za dobu, co mám Skylink (a předchozí verze služby), 1, slovy jeden, problém před 3 roky. Mám z řad kamarádů a příbuzných několik "klientů" se Skylinkem a od nich jsem zatím problém nezaznamenal. Co mi na to řekneš?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
lanceChápu, natahuje se. Na to nemusím být orangutan, jako někdo. Ale ne, že je hned k dispozici komplet EPG na všechny programy na týden dopředu. Billysk to píše stylem, že i když je přístroj na freeSAT dva týdny odpojen od elektriky, tak hned po zapnutí má komplet EPG. Což je samozřejmě nesmysl. Nevím, jak obsáhlé jsou informace v EPG na freeSATu, ale určitě to natažení bude trvat minuty (10 minut, 20 minut).Ale prostě platí (a to je to hlavní, o čem jsem psal), že komfort EPG je dán přístrojem a (nově dodávám) schopností uživatele si ho nastavit. Nevěřím, že pokud má Billysk na jednom přístroji freeSAT i Skylink, tak že mu EPG funguje odlišně. Když si EPG Skylinku nechá stahnout v noci, tak ho bude mít také k dispozici. Takže když tvrdí, že EPG Skylinku se mu načítá postupně při přepínání na daný kanál, tak LŽE nebo je neschopný si to nastavit. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
mastoJOSCER: máš šťastie, buď rád, aj ja mám kamarátov čo majú pokoj so Sky Linkom, ale aj takých čo sú na opačnej strane, a tých je viac, lepšie povedané stále menej, lebo dávajú výpovede |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 562 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATJoscere, mám obyč ALI přijímač a když ho z vypnutého stavu zapnu na nějakém programu freesatu, tak "hned" tj. po pár sek. zjistím v EPG co je na všech programech freesatu - min. běžící + násl. pořad, což mi velmi vyhovuje protože mám hned přehled aniž bych se musel postupně jak blbec přepínat na 10 různých TP. Když to samé udělám na Skylinku, můžu čekat třeba hodinu a EPG z ost. TP mám prázdné dokud tam nepopřepínám... Kapito??Takže v tom je pro mě rozdíl v komfortu a v tom napropsto rozumím významu toho co píše Billysk mít/nemít "hned komplet" EPG. Většina obyč. přijímačů bez pokročilejších EPG funkcí to takhle má. Nepředpokládám, že by Ti tohle vysvětlení stačilo, takže si dál slovíčkař a motej dál svoje Technisaty... v zájmu obhajovy u Tebe nedotknutelného Skylinku (kterého já za to ani nijak nenapadám - jen vysvětluji realitu pro nechápavé) je mi to jedno |
lance
![]() |
|
lanceZnamená to tedy, že freeSAT vysílá totožnou sadu dat pro EPG na každém TP vždy pro všechny programy? Co je obsahem toho EPG? Jen jak se pořad jmenuje nebo i stručný popis daného pořadu?Takže si udělám závěr: Pokud uživatel vlastní správný satelitní přístroj, který je příslušně vybaven, a který je denně používán, není mezi dostupnostmi EPG pro freeSAT a Skylink rozdílu. Jinak řečeno, kdo se umí zařídit, ten to má OK. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Kvalita FreesatLance ma skutecne pravdu u Skylinku i u Freesatu. Ten rozdil mam take, nezavisle na prijimaci. Dela to i DVB S karta s CI modulem v pc s DreamDvb programem. Jinak zajimave je ze to same jak Skylink dela i UPC kabelovka ! ;) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATTotožnou sadu EPG na každém TP asi těžko budou vysílat - to by jaksi pro samé EPG data nezbyla kapacita na video :) ale na každém TP je komplet EPG pro programy daného TP a pak 2 jejbližší pořady všech ostatních programů - docela chytrý systém a nemá ho jen Freesat... |
lance
![]() |
|
lanceKdybych tohle věděl na začátku, nebylo potřeba se s Billysk dohadovat.Dík za objasnění. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATAk Tvoj technisat cez noc vypnes a rano zapnes s kartou freesat, po zapnuti budes mat do par sekund bez prepinania kompletne epg pre vstky tp a kanaly od freesatu.Ak s Tvojim primacom urobis to iste na skylinku, naskoci Ti epg len pre tp. na ktory mas prepnute. Ostatne tp. budes musiet poprepinat, aby si mal komplet. Takze si urobim zaver: Skylink ma horsie urobene epg ako freesat a zakaznik to musi kompenzovat kupou primaca s funkciou epg scan v standby mode. Takze rozdiel medzi epg freesat a skylink je zasadny. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
re: Kvalita FreeSATMohol by niekto uploadnut 3 minutove video nejakeho pay HD kanalu z FreeSAT a Skylinku? Najlepsie toho isteho programu. Na kontajneri nezalezi. Nebavi ma tu citat komentare o EPG a Techisat-e. Dakujem. |
robso
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
PeepAsi tmu nerozumies ;)na Technisate ti po zapnuti nabehne vsetko epg na ktore si nastavis, skylink, nemci anglicani, taliani japonci , nemusis cakat na ziadne prepnutie. !!! Free sat to ma (zrejme na svojich prijimacoch) vyriesene inac, ale to nesuvisi s TECHNISATOM , chapes? ;) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATHornetVysvetli mi kde to epg technisat nacita po zapnuti. Urob pokus. Vypni technisat zo zasuvky na taku dobu aby nemal v pamati nacitane epg z nocneho scanovania potom ho pripoj na skylink a neprepinaj na iny kanal, som zvedavy ci ukaze ine epg ako epg kanalov, ktore idu rovnakom tp ako kanal na ktorom si. Ako Jedinu moznost vidim dvojtuner, kde moze druhy tuner prescanovat jednotlive tp a stiahnut epg. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATani sa mi nechce verit ze skylink setri kapacitu este aj na tomto a vysiela EPG iba pre stanice na tom ktorom TP...freeSAT ma na kazdom TP vyhradenu kapacitu pre cele epg vsetkych stanic. Z toho co viem tak na najpouzivanejsich TP kde su tie najhlavnejsie CT a STV a markizy novy je vyhradene sirsie pasmo a epg sa z neho natiahne v podstate hned. z niektorych TP kde je menej priestoru je vyhradena uzsia kapacita a tak je treba chvilu stanicu sledovat a EPG sa postupne natiahne ale vzdy je to komplet EPG. toto tvrdenie potvrdzuje jedna vec ktoru sme zaznamenali pri ich vlastnom DVR boxe. Akonahle prepneme na kanaly ktore simulcryptuju od skandinavcov, tak na sekundu blikne EPG v cestine lebo si ho prijimac pamata, ale prijimac si natiahne EPG z daneho TP a jazyk sa zmeni na nejaku hatlaninu.. |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSATJá nevím jestli je rozumné vysílat EPG na všech TP pro všechny ostatní TP. Je to plýtvání datovým tokem kvůli hloupým přijímačům, které si to neumí zapamatovat. Ten datový tok by šel využít jinak, třeba na zvýšení kvality obrazu. DVB-T to taky tak nedělá. Já mám EPG nahrané na hardisku pro všechny kanály na 14 dní, naběhne okamžitě po zapnutí a nepotřebuji aby ho zbytečně vysílali pořád dokola. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Kvalita FreeSAThej ale spolocnost ako freesat ma v obehu kvantum prijimacov este z rokov 2000 a tie taketo pokrocile funkcie urcite nemali :) takze takto docielis EPG ktore funguje kazdemu a vzdy a mas pokoj. je to elegantne a ucinne, az na to ze ti to zere kapacitu. tam je ale otazka kolko to tej kapacity asi tak zozerie... to by ma celkom zaujimalo |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
PeepMam dojem, ze v tejto teme si kazdy hovori o svojom a je to (asi ako vzdy tu na parabole),dost velke nedorozumenie.Myslim, ze to nema cenu dalej rozoberat ;) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
Jenom zůstan u SkylinkuJak by to vypadalo, kdyby všichni přešli k Freesatu? Tak neztrácej čas šilháním po jiném než Skylinku. Ozve-li se ti někdo z Freesatu hned polož telefon.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
juzekMi nikde neostávame, Mi tu kartu vlastníme, síce bez Serpo je to len škrabka na okná, ale ak raz bude možnosť vlastniť Free SAT kartu, tak budeme šetci tam. :))) :))) :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
môžem tiež?1/ sú "bežné" stanice v rôznych platformách kde sa vysiela len EPG pre svoje vlastné vysielanie.Bežný prijímač po naladení daného TP potom stiahne EPG tejto stanice a uloží Takto funguje Skylink a napr. všetky nemecké FTA platformy. Programy u obyčajného prijímača sa natiahnu len pre daný TP. Ostatné treba "precvakať" Pre potlačenie tejto "vlastnosti" existujú inteligentné prijímače, ktoré sa v nastavený čas "zobudia" a v stave "polospánku - je vypnutá obrazová karta" prebehnú všetky nastavené programy všetkých družíc a stiahnu EPG a uložia do pamäti. Nepotrebujú k tomu HDD. 2/ sú platformy a UPC nie je výnimkou kde existuje špeciálny UPG kanál, ktorý chrli len EPG. Prijímač potom ošahá len tento kanál a má naráz EPG pre všetky programy. Ak k tomu UPC vysiela na každom TP ešte vždy dva programy dopredu pre všetky ostatné TP je to dvojsečná zbraň. Pre hlúpe prijímače určite prínos, pretože netreba precvakávať a mám pre všetky stanice platformy ihneď práve bežiaci programy a jeden dopredu. Pokiaľ som mal UPC na 19.2E u inteligentného prijímača to fungovalo presne naopak (možno to dnes vymysleli inak). Prijímač našiel EPG pre všetky stanice a uložil ich - ale len tie dva bežiaci a next. A už nehľadal ďalej plný program na 7dní. 3/ sú výrobcovia, ktorí v prijímačoch dávajú možnosť nastaviť takýto EPG kanál alebo dokonca dva. (napr ten TechniSat). Potom EPG je nahraté zo zdroja, ktorý je nastavený v tomto menu - je to robené práve pre takéto platformy (technisat je dodávateľ pre FreesatUK). U ISIO možno ako kanál nstaviť aj web stránku. 4/ sú výrobcovia ktorí poskytujú majiteľom svojich prijímačov extra kanál s rozšíreným EPG pre vybrané stanice. Astra 19.2E TP12604 5/ U E2 - aspoň toho prijímača ktorý som mal - sa EPG ukladalo a aktualizovalo do súboru na HDD vždy pri prepnutí na daný TP. Takže bolo k dispozícii vždy na nejaké dni dopredu pokiaľ v priebehu 7 dní som naladil na oný TP. toto je zrejme riešenie z čias keď E2 prístroje nevedeli EPG sťahovať z deep stand-by. VU+ Solo2 síce tvrdil že to vie a predajca tvrdil že to nastavil ale nikdy to nefungovalo. Takže každý si musí vybrať čo mu vyhovuje. Ak mám len UPC a hlúpy prijímač je ich systém pomocou. Ak mám viacero družíc a k tomu inteligentnejší prijímač s obmedzenými nastaveniami tak je to skôr na škodu a vyhovuje EPG pre jednotlivé stanice. toť moja skúsenosť so skylink, upc19.2E, amiko ssd, technisat a vu+ |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |