![]() |
|
Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočovačProsím o radu.Mám připojeny přes rozbočovač 2 sat.příjímače-dříve Satelita a Dreambox(vše bez problému-na obou televizích fungovaly všechny programy-samozřejmě vždy zapnut pouze 1 satelitní přijímač).Nově-Dreambox nahrazen Satelitou, druhý přijímač Gosat7056 a nastaly problémy..Na druhé televizi(přijímač Satelita) jdou pouze programy z transponderu, který byl naposledy sledován na Gosatu. V případě, že Gosat odpojím (ať už elektrika nebo koax)- na Satelitě nejde nic. :fuming:Rozbočovač vyměněn, karta 2x Skylink - zápisy v pořádku.Předem děkuji za rady. |
ArisSy
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 64 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Kazdy box takto nefunguje to je problem....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...každý box takhle MUSÍ fungovat !!!jen je třeba v něm nastavit napájení LNB !!! a likéra poslat k šípku !!! Rv |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Tonku ked nieco niekto chce pozerat tak si vypne napajanie lnb? Tak ked je debata na tejto urovni potom sorry....... :OTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...nikdo neříká že vypne , ale třeba nezapneale zkus mi prosím napsat jediný důvod (když mu to fungovalo s jiným přijímačem ) ale i obecně proč to na některých přijímačích nefunguje ?????? :ogre: |
tonek
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Obecne by to malo fungovat, ale volakedy davno som narazil aj ja na to, a nepomohla ani vymena toho tzv. rozbocovaca. Jednoducho neslo, dalej som to neskumal. Ale obecne by to malo ist.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
ekonomickej experteDatum přidání: 01.10.2013, 19:10.09RE: Loewe v problemoch Zdar hdpe i promax, tak som pozeral ich web a povedal by som, ze by sa aj unas predali keby boli cenovo ako tak porovnatelne, ako dnesne hvezdne pruhovane sikmoooke zazraky. Uz len tie 2 tunery priamo v TV by sa niekomu hodili.........co vy an to? Spyko siemens uz asi nie.....zdar. Registrován: 07/2008, Autor: liquere https://www.parabola.cz/forum/reply-653066/ a jiné zkus si nastavit rychlost klávesnice na rychlost myšlení možná pak napíšeš méně nesmyslů? nebo napiš do dikobrazu ! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Tonek isiel aspon rychlykom okolo tej znacky, alebo si len vecer mal pauzu.... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Napájení LNB je samozřejmě zapnuté. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...sice píšeš ohledně karet což v tomto případě nehraje roli ale a typu rozbočky případně proč jsi ji měnil ani slovo ,co tak zkontrolovat F ka a zkusmo prohodit přijímače ??? ten rozbočovač musí být SAT s POWER PASS v obou větvích to ale asi všichni víme ! |
tonek
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Rozbočovač jsem měnil zkusmo (je SAT), nejsem odborník, takže jsem zkoušel všechno možné. Jediné, co mě laicky napadá je to, že Dreambox měl externí zdroj a zda Satelita nemá jiné napájení LNB, které se koaxem, který vede k rozbočovači (cca 6 m)"neprotlačí". |
ArisSy
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...nesmysl sám jsem takto satelitu provozoval ale pouze vždy zapnutý pouze jeden přijímač pak nebyl problémAmiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...ArisSy "pokud chceš radu tak zkus napsat co máš za rozbočovač? nebo zkus tu prostou výměnu přijímačů ! nebo si z nás nedělej srandu ?! liquere : zkus třeba věcně argumentovat , pokud to neumíš tak zalez !!! a že jsi nevyřešil elementární problém nesvědčí o jeho nulovém řešení nybrž o tvojí satelitní hodnotě! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Zdar synci,snazil jsem se precist cele tema - subjektivne (a za castecneho prispeni kristalove guly) myslim tak:Musime vzdy presne,spravne,pravdive popsat jev,ke kteremu doslo,nejlepe v uploadu vyfotit vsechny prvky,dodat schema zapojeni,podrobne technicke parametry (staci typicke hodnoty:)). Pak muzeme poradit k odstraneni problemu (cimz byla mnou objevena Amerika).Nekdy (a taky nasledkem volaako zmetenych informaci),je klavesnice rychlejsi nez myslenka.Stalo se mi jednou,ze jsem vse pozorne neprecetl a rozboceny vystup jsem povazoval za loop,tak to na mne nikde nerikejte:),bo jeste prijdu o vsecky razitka i s vyucnim listem. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...:))) To mě napadlo jako první jestli nemyslí loop tím jakýsik rozbočovačem...no nic no už jedině ta fotodokumentace..@tonek, jsi trapnej, možná likér není žádný elektrikář, aby věděl že třeba jedna větev není průchozí(i když to by mu nešlo ani předtím)a ty ho za to hned posílal k šípku a blekotal o jakémsik satelitním klesnutí(naštěstí si ten blábol už docela nepamatuju) bo jsem se z něho málem pozvracel. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...To: TonekZačnu od zadu-v žádném případě si nedělám srandu, na to nemám čas a není mně náct..Rozbočovač je značen EDC 03-2505, 2-way spliter, 5-2450MHz. To: Alda Jak jsem psal v úvodu, s Dreamboxem a satelitou vše fungovalo taky bez problémů - tak nepiš, že to je nesmysl. Pánové, prosil jsem slušně o radu a ne o zpochybňování problému a zesměšňování. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...satelitní hodnotě :zombie: ;PTeď to čtu podruhé a rozbočovač prý vyměněn(nevím proč když s jinými stb funguje), takže to asi opravdu není loop ale z takového popisu se fakt nedá rozumně poradit. Snad jen: měř! Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Synci ja si fakt nedelam (nevhodné slovo),poradil jsem borcovi ,co mel DVR Philipse Nagravision 3,at si tunery propoji pres loop.:) |
hdpe
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Tak rozbocovac umoznuje napajeni do obou vstupu,nyni uz je potreba prakticky overit,sto slucilos.Jedna z moznosti zni:-GOSAT v rezimu stand-by ma na vystupu polarizacni (H/V) a bandove (L/H) parametry z posledniho zapnuteho programu. -SATELITA tim padem muze byt v poruse prave s parametry,ktere generoval odpojeny GOSAT (napr. 13V 22 kHz). Pokud mas moznost,vyzkousej SATELITU naprimo,zda jede (nevim zda jsem to neprehlednul). Ostatni moznosti (vyjma optimalniho promereni),poradi dalsi synci:). |
hdpe
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Děkuji za snahu poradit hdpe. Satelitu napřímo vyzkouším zítra, ale považoval jsem to za zbytečné, protože Satelita fungovala na místě Gosatu bez problému. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Ja ti poradím ještě jedno. Vyhoď ten jakýsik splantany sluovač a aspoň na zkoužku propoj ten splantany gosat přes loop satElity a pokud to pojede tak jak by mělo, tak měl hdpe pravdu..Nebo ještě můžeš dát na splantane Tonkove power-passy :)) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Gosat 7056 generuje napätie pre LNB aj v pohotovostnej polohe.Odporúčané riešenie je LNB Twin. Nie vždy je možné natiahnuť kábel ku obom prijímačom. V tomto prípade používam "Slučku bez slučky" Podoba sa to na rozbočovač,ale jeden výstup má prioritu. Viem spraviť dve možnosti,prepínač ten je vhodný pri dlhom kábli ,straty sú minimálne. Druha verzia je rozbočovač ,vhodný na kombináciu z DVBT. .......
|
Jano11
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Vysvetli to niekomu............ked vypnute nie je vypnute, muj tata neni muj tata?! :laughing: R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Děkuji za rady hdpe, Tomik535,Jano11,většina ostatních příspěvků k tématu je pouze, slušně řešeno, do počtu-velmi slušně řečeno.;PJsem rád, že se tady najde aspoň někdo, kdo se snaží poradit(už jsem se bál, že poslední byl Antonín...)-ne každý je odborník na satelitní a televizní techniku. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...@ tomík : poslední dobou je to blití jediné co předvádíš!až si omeješ oči tak si přečti proč jsem poslal likéra k šípku ,raději ti to zopakuji protože mate a klame laickou veřejnost a nemá pravdu že holt některé přístroje takto nefungují jinak si klidně piš svoje bláboly dál, některé ti mohu připomenout . . . a co se týče splantaných power pas asi plantáš ty , nebo to zkus prosím trochu technicky popsat blíže . @:ArisSy chceš radu ,neodpovíš na otázku , neděláš co ti kdo poradí a ani nenapíšeš jak jsi dopad ale nejsi žádná vyjímka. tož veselý večer :laughing: |
tonek
![]() |
|
RE: Propojení dvou sat. přijímačů přes rozbočo...Tak sa vykasli na likera a vysvetli nam preco jedno ide a druhe nie? Ale presne nie obecne...... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |