Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

RS8 Kleť JC

Tak dneska by to mohlo na kanále 50 naskočit z Kletě, jsem teda zvědav ;)

miks
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: RS8 Kleť JC

Kdo je zvědavej, bude brzo starej. :))) Stejně tam bude asi prd. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Zatím nic. Co v té RS8 v Praze vubec vysílá?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

asi jen Prima HD

miks

no v Praze nevysílá v RS8 nic, je tam prej jen jedna pozice bez obsahu s názvem test sd. Tak těžko říct co tam kdy bude. :lookaround:

eemil

Saxon,uz to pry spustili.Je tam jedna pozice Test. :)

HYPER
Registrace: 11/2010

tipuju, že tam dají Šlágr 2, ale mohli by nám na JIhu dát i nějaká HDčka z regionalky 12, nebo aspoň Ocko Express, kdyz je v Praze a Plzni, ale to je jen prani.. V Treboni RS8 nejede, asi těch 10kw není tolik, ale celkově v Třeboni jede líp Javořice než Kleť

djbasslick
Registrace: 6/2012

V Třeboni musíte RS8 chytnout. To by jste musel doopravdy bydlet na nějakém nejzapadlejším místě. I podle map pokdytí na ČTU jste v tom nejsilnějším pásmu. Přeci neřeknete že České Radiokomunikace uvádí lživé mapy, jako se povídá u konkurenčního operátora.
Jsem zvědav u sebe na Novobystřicku, zdali se povede..., Na konkurenčním webu jsem pochytil, že pokles signálu oproti mux1-3 je kolem 12 dB, tak bych to snad ještě mohl zachytit.

pecou
Registrace: 7/2009

pecou

pokles úrovně signálu o 12dB nemusí nic znamenat, ale pokles odstupu signál/šum už ano. Dalším faktorem může být selektivita tuneru. Jsou vedle sebe signály s dost rozdílnou úrovní a pokud je signál z nějakého polského síta s přepáleným preampem, klidně se může stát, že TV slabý mux na K50 vůbec neuvidí.

V Třeboni se klidně může stát, že MUXk50 nechytíte a to z mnoha důvodů.

On Air!

Saxon

tak televize mi píše u RS8 tyto parametry: Hod. kódu 3/4 a Ochr. interval 1/32. :lookaround:

eemil

tak to z Kletě jede, ale je tam jen test SD

miks

V Třeboni jde skvěle 41k Votice a JIhlava, Kleť je tam trochu horší. Teď jsem zkoušel RS8 doma v Ledenicích a mám ji tak 89 procent, uroven bit chyby 0, takže příjem ok, ale na pokojovou anténu mi to jde hůře než reg 7 a mux 4.. měli by tam ale už něco pustit

djbasslick

Takže na Novobystřicku zachyceno. Úroveň signálu naprosto totožná s MUXem4 a Reg7. Oproti 49K pokles o 9-10 dBuV. Na Kleť bez přímé viditelnosti přes 1km vzdálený kopec s převýšením cca. 35m, vzdálenost od Kleti 62 km. Výška vysílací antény bude mít určitě v tomto případě zásadní vliv na příjem za ohybem a samozřejmě zisk antény na K50 oproti K25 a K32.

pecou
Registrace: 7/2009

Mám také odměřeno cca 15km od vysílače, rozdíl výkonu kanálu od muxCT na K49 je cca 11-12dB. Ochranný interval 1/32 což je v přepočtu 8km neni nic moc. To aby se člověk bál nějakého většího kopce v okolí... ;)

On Air!

Saxon

Ona má mít RS8 jen 10kw? Při tak malým výkonu by mělo být papírově tak slušný pokrytí co má mapka na stránkách ČTU? :lookaround:

eemil

já to nyní vidím cca na 6kW ERP u RS8 z Kletě.

On Air!

Saxon

ale maj v tom dobrej bordel, na http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?action=station&f_station=14&submit=hledej
mají 10kw, ale na http://dtv.ctu.cz/ udávají 100kw a podle toho taky ta mapka vypadá :lookaround:

eemil

Mistrem v nevyužívání maximálních povolených vyzářených výkonů je pan Pařízek (třeba zrovna na rozhledně Kleť).

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Jak ti to hraje dole v CK?
V nedeli jedu ladit do Vyšnýho jeden penzion, tam velkou Kleť chytám na odraz a ještě navíc na anténu s poklesem od K47, takže tam K50 asi nedam.

On Air!

Saxon

No podle teploměrů mi RS8 na konci rozvodu kde mám zapojenýho toho panasonica ukazuje sílu 7, všechny ostatní muxy mi ukazujou plnou stupnici, včetně toho RS7 co mám zvlášť anténu natočenou na opačnou stranu od vysílače a otočenou do vertikální polarizace (nějakej zvláštní zdeformovanej odraz asi o panelák). Vše to jede přes zesilovač Alcaid AL-100 s využitím plnýho zesílení, cca 25m kabelu a rozbočovačem na 4 výstupy. Anténa je Emme Esse 45TLSC a LP45 pro RS7. :lookaround:

eemil

2 Sax - takze 6kw myslis? to kdyz daj 10, tak to pojede na sto pro, i tak to ted neni tak strasny, jen aby tam nebyl rok TEST SD.. mam pozdravovat od Volfaka, byl dnes u nas, chvalil Te:)

2 Emil: hlavne, ze to v ck jede, jsem rad, ted z komunikaci jen dostat, co tam bude

djbasslick

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra