Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Panasonic konci s vyrobou plazmovych obrazoviek

Koniec bude v marci 2014...
http://www.reuters.com/article/2013/10/09/us-panasonic-plasmatv-idUSBRE99801720131009

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 160
Odpověď v diskusním vlákně

Bloud

OK, zdá se ti věrnější. Ale je to jen subjektivní pocit 6% lidí. Naprostý nesmysl je tvrzení, že SD obraz je na plazmě lepší. 720x576 je pouze 0,4 Megapixelů. Taková fotka velikosti pohlednice je nic moc a když se to zvětší na 1m, tak je to hrůza. Připočteme 200x kompresi MPEG a je z toho fuj-bluj. Ten fuj-bluj je stejný na plazmě, LCD i na papíře. Ale 6% lidí oblbne blikání a zdá se jim to dobré. Na většinu lidí to ale nezabere a proto se diví co na těch plazmách vidíte za výhodu. Princip zobrazení je odlišný, plazmová buňka má jen dva stavy svítí-nesvítí. Veškeré odstíny musí vyblikávat a to na některé lidi působí blahodárně. Digitálním přenosem informace ve dvou stavech se totiž eliminuje nelinearita přenosové cesty sítnice-mozek. Já jsem pro zachování výroby plazmy, ať má možnost si každý vybrat.

visper
Registrace: 5/2008

RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...

Děkujeme blikajícímu fotografovi visperovi za rozbor ;) :))) , ale praktické výsledky u SD jsou zcela jiné :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

kazdy si kupi podla svojho gusta

http://cs.wikipedia.org/wiki/Plazmov%C3%A1_obrazovka#Princip_zobrazovac.C3.AD_techniky

robso
Registrace: 10/2007

drobeček

A kde bereš jistotu, že když ty to tak vidíš, tak to musí tak vidět všichni? Já se té menšině neposmívám, spíš jim závidím, že jsou šťastnější.

visper

Vidí to u nás tak drtivá většina, ale to lákadlo nižší spotřeby je rozhodující...sice trochu mazanice, ale laciný provoz ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Kdyby to viděla drtivá většina, tak by to i kupovala drtivá většina. Navíc pro většinu populace je rozhodující kupní cena, to že zaplatí za spotřebu víc to je daleko, na tomto principu je založený dnešní marketing. A přesto nekupují. Tak čím to je?

visper

Ne, jednoznačně je rozhodující spotřeba, s tím se setkávám dnes a denně, to je jasná věc. A že je to trochu mazanice, mě to stačí...hlavně ta spotřeba.
Navíc většina kupuje 32palcové TV a plazmy se standartně vyrábějí od 42 ;) :)))

drobeček

Já třeba spotřebu ani peníze řešit nemusím a kdybych viděl sebemenší obrazový rozdíl ve prospěch plazmy, tak bych ji určitě měl. Dříve v dobách Kura jsem ten rozdíl plazma/LCD viděl jednoznačně ale dnes už ne.

visper

RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz..

jasne,ze je SD obraz na Plazme lepsi.To uz seč vi davno..

LG 77c4, O2tv, shield tv pro, Panasonic hhd player, Soundbar Samsung HQ-950A

borin7
Registrace: 8/2009

Prdlajs se ví, jenom se to opakuje pořád dokola. Když někdo technicky objasní proč by měl být SD obraz lepší, tak mu třeba uvěřím.

visper

Ale drtivá většina spotřebu řeší a i když se jim SD obraz plazmy líbí více, tak jdou stejně do LCD. Má prej výrazně menší spotřebu. A že je to trochu mazanice? Nevadí, nám to stačí, nejsme tak nároční. To jsou fakta z mnohaleté praxe. ;) :)))

drobeček

@visper, vždyť to víš..více zakryje neboli méně ukáže, ještě si můžeš vybrat ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Toto pozoruji spíš u bohatých lidí, že zvolí raději vyšší počáteční investici aby v budoucnu ušetřili za provozní náklady. Prostý lid koupí to levnější a nejlépe na půjčku, co bude potom neřeší. Ještě mi není jasné co je to ta mazanice. Počet bodů displeje je stejný (myslím HD plazmy, ne ty "hrubozrnné").

visper

visper

Ten SD obraz - nekvalitní signál ze studia,... atd., je na plazmách dost znát, pokud to nesrouná nějaký nastavený "automat" obraz mod do omalovánky. Dál záleží zda to máš po HDMI - může být problém, nebo po scart RGB nebo horší CVBS, a dál jak TV plazma to dopočítá a že umí shánět signál pro svoje nakrmení. Jo u Panas PX 8 a 80 se zázračným V-REAL obraz. procesorem ze satu i po scartu v RGB to SD narovná obrazově na OK úroveň.

CES
Registrace: 4/2007

*CES*

Tomu všemu věřím, ale to není vlastností displeje.

visper

preto omalovanka

Plazmové televize dosahují mnohem lepší a přesnější zobrazení barev než LCD (68 miliard vs 16,7 milionu )

marek66
Registrace: 6/2006

To je sice moc prima, ale kolik bys řekl, že se jich vysílá?

visper

marku

oko sice je orgán a vidí !!!

ale to jsi udělal super závěr !

(a vyšlo mi zajímavé číslo cca 4K)

:)))

tonek
Registrace: 1/2009

mě vůbec

nezajímají katalogové parametry,priorita je u mě obraz,ostatní nezájem,TV kupuji pro obraz a tedy slušnou PLAZMU R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

se nemusíš

hned chlubit !
Rv :laughing: R^

tonek
Registrace: 1/2009

To je stejné jako že moje bmw nepojede jen 278, ale po chipu až 284km/h.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

visper

No jasně, i když budeš mít panel z KURA a nebude mít k sobě kvaltní -- el. video zapojení--, tak to taky nezachrání. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

marek66

Ještě k těm barvám. Současná norma pro DVB-T nebo DVB-S nebo bluray umožňuje zobrazit 24 bit barvu (3x8)tj. těch zhruba 16 mil. barev. 36 bit barva může být až u UltraHD normy, ale tam už se s plazmama moc nepočítá, LCD pro 68 miliard barev už vyrobit jde. Otázka kdo z nás to pozná?

visper

bude se ještě něco dít? Už je 10min klid a žádný "PLAZMÁK" se nozívá .... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

___________________________________________________________________________________________

:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P
____________________________________________________________________________________________

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Plazmáci

jsou spokojeni a nic řešit nemusejí,řešíme jen mazanice R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 160

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra