![]() |
|
Panasonic konci s vyrobou plazmovych obrazoviekKoniec bude v marci 2014...http://www.reuters.com/article/2013/10/09/us-panasonic-plasmatv-idUSBRE99801720131009 UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 518 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 160 | |
![]() |
|
BloudOK, zdá se ti věrnější. Ale je to jen subjektivní pocit 6% lidí. Naprostý nesmysl je tvrzení, že SD obraz je na plazmě lepší. 720x576 je pouze 0,4 Megapixelů. Taková fotka velikosti pohlednice je nic moc a když se to zvětší na 1m, tak je to hrůza. Připočteme 200x kompresi MPEG a je z toho fuj-bluj. Ten fuj-bluj je stejný na plazmě, LCD i na papíře. Ale 6% lidí oblbne blikání a zdá se jim to dobré. Na většinu lidí to ale nezabere a proto se diví co na těch plazmách vidíte za výhodu. Princip zobrazení je odlišný, plazmová buňka má jen dva stavy svítí-nesvítí. Veškeré odstíny musí vyblikávat a to na některé lidi působí blahodárně. Digitálním přenosem informace ve dvou stavech se totiž eliminuje nelinearita přenosové cesty sítnice-mozek. Já jsem pro zachování výroby plazmy, ať má možnost si každý vybrat. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Děkujeme blikajícímu fotografovi visperovi za rozbor ;) :))) , ale praktické výsledky u SD jsou zcela jiné :8)Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
kazdy si kupi podla svojho gustahttp://cs.wikipedia.org/wiki/Plazmov%C3%A1_obrazovka#Princip_zobrazovac.C3.AD_techniky |
robso
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
drobečekA kde bereš jistotu, že když ty to tak vidíš, tak to musí tak vidět všichni? Já se té menšině neposmívám, spíš jim závidím, že jsou šťastnější. |
visper
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Vidí to u nás tak drtivá většina, ale to lákadlo nižší spotřeby je rozhodující...sice trochu mazanice, ale laciný provoz ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Kdyby to viděla drtivá většina, tak by to i kupovala drtivá většina. Navíc pro většinu populace je rozhodující kupní cena, to že zaplatí za spotřebu víc to je daleko, na tomto principu je založený dnešní marketing. A přesto nekupují. Tak čím to je? |
visper
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Ne, jednoznačně je rozhodující spotřeba, s tím se setkávám dnes a denně, to je jasná věc. A že je to trochu mazanice, mě to stačí...hlavně ta spotřeba.Navíc většina kupuje 32palcové TV a plazmy se standartně vyrábějí od 42 ;) :))) Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Já třeba spotřebu ani peníze řešit nemusím a kdybych viděl sebemenší obrazový rozdíl ve prospěch plazmy, tak bych ji určitě měl. Dříve v dobách Kura jsem ten rozdíl plazma/LCD viděl jednoznačně ale dnes už ne. |
visper
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz..jasne,ze je SD obraz na Plazme lepsi.To uz seč vi davno..LG 77c4, O2tv, shield tv pro, Panasonic hhd player, Soundbar Samsung HQ-950A
|
borin7
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 54 |
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Prdlajs se ví, jenom se to opakuje pořád dokola. Když někdo technicky objasní proč by měl být SD obraz lepší, tak mu třeba uvěřím. |
visper
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Ale drtivá většina spotřebu řeší a i když se jim SD obraz plazmy líbí více, tak jdou stejně do LCD. Má prej výrazně menší spotřebu. A že je to trochu mazanice? Nevadí, nám to stačí, nejsme tak nároční. To jsou fakta z mnohaleté praxe. ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...@visper, vždyť to víš..více zakryje neboli méně ukáže, ještě si můžeš vybrat ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...Toto pozoruji spíš u bohatých lidí, že zvolí raději vyšší počáteční investici aby v budoucnu ušetřili za provozní náklady. Prostý lid koupí to levnější a nejlépe na půjčku, co bude potom neřeší. Ještě mi není jasné co je to ta mazanice. Počet bodů displeje je stejný (myslím HD plazmy, ne ty "hrubozrnné"). |
visper
![]() |
|
visperTen SD obraz - nekvalitní signál ze studia,... atd., je na plazmách dost znát, pokud to nesrouná nějaký nastavený "automat" obraz mod do omalovánky. Dál záleží zda to máš po HDMI - může být problém, nebo po scart RGB nebo horší CVBS, a dál jak TV plazma to dopočítá a že umí shánět signál pro svoje nakrmení. Jo u Panas PX 8 a 80 se zázračným V-REAL obraz. procesorem ze satu i po scartu v RGB to SD narovná obrazově na OK úroveň. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
*CES*Tomu všemu věřím, ale to není vlastností displeje. |
visper
![]() |
|
preto omalovankaPlazmové televize dosahují mnohem lepší a přesnější zobrazení barev než LCD (68 miliard vs 16,7 milionu ) |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 481 |
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...To je sice moc prima, ale kolik bys řekl, že se jich vysílá? |
visper
![]() |
|
markuoko sice je orgán a vidí !!!ale to jsi udělal super závěr ! (a vyšlo mi zajímavé číslo cca 4K) :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
mě vůbecnezajímají katalogové parametry,priorita je u mě obraz,ostatní nezájem,TV kupuji pro obraz a tedy slušnou PLAZMU R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
se nemusíšhned chlubit !Rv :laughing: R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Panasonic konci s vyrobou plazmovych obraz...To je stejné jako že moje bmw nepojede jen 278, ale po chipu až 284km/h.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
visperNo jasně, i když budeš mít panel z KURA a nebude mít k sobě kvaltní -- el. video zapojení--, tak to taky nezachrání. R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
marek66Ještě k těm barvám. Současná norma pro DVB-T nebo DVB-S nebo bluray umožňuje zobrazit 24 bit barvu (3x8)tj. těch zhruba 16 mil. barev. 36 bit barva může být až u UltraHD normy, ale tam už se s plazmama moc nepočítá, LCD pro 68 miliard barev už vyrobit jde. Otázka kdo z nás to pozná? |
visper
![]() |
|
********bude se ještě něco dít? Už je 10min klid a žádný "PLAZMÁK" se nozívá .... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:___________________________________________________________________________________________ :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ____________________________________________________________________________________________ _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 965 |
![]() |
|
Plazmácijsou spokojeni a nic řešit nemusejí,řešíme jen mazanice R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 160 | |
![]() |
|
![]() |