![]() |
|
Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Prosím o radu a vysvětlení proč u tohoto přijímače nefunguje korektně EPG. U programů na Skylinku je to v pořádku, mám ale polskou kartu Smart HD+ a tam u některých programů jsou v EPG buď jen 1-2 položky a dál nic nebo např. první 1-2 položky večer pak nic a dál až následující den. I po delší prodlevě to nenaběhne. Je to chyba u nich nebo sw dekodéru? Prosím Dagy2, aby se ozval, z TVfreaku vím, že máš zkušenosti s Technisaty. Díky. |
tadek01
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 97 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Tiez mam Isio, a popisovana "chyba" je urcite mimo tvojho prijimaca ;) Ked ide korektne epg na Skylinku a teda snad aj na inych FTA kanaloch, tak ten tebou popisovany jav je chyba u vysielatela. Je vela programov, kde davaju epg len na najblizsie dve relacie. Pozri si trebar nejakych nemcov ZDF a pod, urcite ti pojde na tyzden.Ked mas svoje oblubene stanice oznacene tym očkom, tak ti v nastaveny cas musi stiahnut vsetky vteda dostupne data a ked ich tam neda poskytovatel, Isio nema co stiahnut... |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Ona paměť pro uložení EPG není nekonečná. Takže se může stát, při velkmém množství programů s nastevným stáhnutím EPG, že i při stahování v noci není potom EPG na některých programech kompletní. A když se v noci zaplní, tak ani nemá kam uložit údaje při interaktivním přepnutí na daný program přes den.A ještě poznámka. Myslím, že EPG není vůbec závislé na tom, jestli běží nebo neběží dekódování služby. EPG by mělo fungovat vždy. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
joscerAno, epg bezi vzdy, je nezvisle ci mas odkodovane alebo nie.S tou zaplnenou pamatou ma to vobec nenapadlo, nepredpokladam, ze ma niekto nastavenych 500 alebo 1000 stanic na stahovanie epg. Ja mam snad 50-70 kde sa aspon niekdy pozriem a an na vsetkych programoch nie je kompletny program - takze by to bolo zbytocne. |
HornetF18
![]() |
|
HornetF18Díky za informace. Stahování mám nastaveno někdy v noci.Znamená to tedy, že když chci vědět u dané stanice co bude večer a chybí údaje, mám to zadat ručně třeba v 18 hodin a stáhnout? |
tadek01
![]() |
|
tadek01To urcite nie, tak to nema fungovat. Kolko mas nastavenych stanic na stahovanie?Robi ti to aj na FTA kanaloch? Robi ti to odzaciatku, alebo len niekedy teraz? Ked si zvolis stanicu, kde je nekopletne epg, stlaci teda sfi a zelene tlacitko, mas zobrazeny len aktualny program, potom nejake diera a potom zase program? Potom pockas a nenacita komplet? Ked je to takto, s tym neurobis nic, mozes akurat tak napisat poskytovatelovi a spytat sa na tento problem. Isio je podla mna v poriadku. ;) |
HornetF18
![]() |
|
na UPCMne tento prijimac napr stiahne predbezne EPG na stanice v cestine ale napr u NationalGeographic, Discovery atp ked idete na tu konkretnu stanicu a idete do EPG prehladu zacne stahovat dodatocne EPG pre tu ktoru stanicu a potom uz vidim nazvy programov v Holandcine (fak). Darmo mam jazykove nastavenia anglicte, anglictinu atp, alebo aj cestinu a pod. som skusil dat, stale to iste! Na Skylinku ziadny problem.Detto su problemy s titulkami. Darmo nastavim zobrazovat titulky co ja viem v cestine/madarcine, dam dajme tomu Sundance channel kt maju Hun titulky a ono to vyberie stopu "Unknown" kt su pri tejto stanici arabske tusim. Vacsinou to vyberie Unknown jazyk-titulky nezavisle od toho co prednastavite. Tusim jedine Deutsch ide v poriadku, lebo fasos-brand, na ostatnych kaslu... K. |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
krikriNení to tak dávno, co tady kdosi vychvaloval EPG na FreeSATu až do nebes, že nemá chybičku. Zkus zalistovat kdo to byl a on ti určitě odpoví.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
tadek01Máš v "nastavení" v programovém deníku nastaveno/zapnuto/ EPG?Protože EPG chodí korektně na všech programech a nestalo se mi že by tam byl záznam jenom " na najblizsie dve relacie". Němci,Poláci,Maďaři,Slováci vše ok. ;) O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1EPG môže bežať zrejme viacerými spôsobmi:ála Skylink/nemecké programy a pod. - tu sa vysiela EPG na 7 dní vopred vždy v streame každého programu. Toto ISIO stiahne do pamäti ála UPC/Freesat UK a pod. - títo vysielajú v streame programu len bežiaci a nasledujúci program. Tu ISIO stiahne v noci tie dva programy a keď to pozrieš večer bude tam "ˇžádné informace o programu". Keď prepneš na tento program tak zase stiahne EPG na tento a nasledujúci. Oni potom pre prístroje ktoré nemajú pamäť vysielajú extra EPG kanál, kde beží EPG pre všetky ich programy. Takže potom prijímače bez pamäte môžu naraz načítať EPG. Aj TechniSat má takýto svoj kanál pre SFI+ na 19.2E/12604. K tomuto by sa malo dať nastaviť v menu zdroj EPG ako tento kanál a ISIO by to mohlo vedieť stiahnuť. Ako to má NC+ neviem, vyskúšať môžem najskôr v piatok. Veľkosť pamäti je skutočne obmedzená, ale Technisat pri príliš veľkom množstve programov začne skracovať počet uložených dní pre všetky nastavené programy rovnako. Nemôže sa stať, že nahrá prvých 100 programov a potom ďalšie už nemá kam. U starých prijímačoch to bolo napr. pri 150 staniciach že uloží v noci napr. len 4dni. Ale ISIO má túto pamäť niekoľkonásobne väčšiu. Ozvem sa podľa požiadavky v dotaze |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Dagy2Díky za info. Poraď prosím s nastavením kanálu FSI. Je tam Zdroj 1: sfi.technibutler.de, port 42420 nebo Zdroj 2: Astra 19,2 12604, H, 22.000, DVB-S. Nebo je to jedno, který zdroj použiju? Abych uvolnil místo, vymazal jsem řadu zbytečných stanic, zůstaly jen ty, které sleduji a pak ty, které nejdou vymazat. Už se to vzpamatovalo a SFI ukazuje docela dobře. |
tadek01
![]() |
|
tadek01Nechaj zdroj 1 sfi.technibuter....Pises, ze si mazalzbytocne stanice, ty si mal vsetky stanice oznacene ořkom - teda sa ti stahovalo epg??? Ja mam v hlavnom zozname cca 300 programov, ale oznacenych na stahovanie epg len asi 50. Ty ked si zmazal nejake stanice, to nema nic spolocne s epg... Len nechapem celkom, preco sa pytas tu, ked poznas freak a je tam o Isiu velmi rozsiahle vlakno..... |
HornetF18
![]() |
|
že to jekrám,to jsem věděl,ale toto?,já mám epg kdy chci a žádný stahování přes noc,kdykoliv a všude hned R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
pierrepetrVidím, že tiež dostávaš 2x magazín skylink. Aj ja mám jeden na záchode a druhý v botníku - presne ako píšeš EPG bez sťahovania všade a kdykoliv... |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2mě už nechodí asi půl roku,jsem u skylinku na černé listině,protože jsem odmítl dodávat ty jejich šroty,vyškrtli mě i z prodejců na webu,už mě neotravuje ten jejich podělanej manager,co furt volal,jakou mám prodejnost a co dodávám za přijímače R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Ten přijímač je optimalizovaný pro skylink ve spolupráci s okem. Není určen na evropský trh. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
satman1A to si kde zobral takuto dezinformaciu???????????IE verzia je ochudobnena oproti DE verzii, ale nema Fastscan, a ako by podla teba mal byt optimalizovany pre Skylink???? |
HornetF18
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Dovozce o tom psal v nake recenzi. A na konkurenčním fóru TV fr....... Se psali připomínky a přes Omko se to řešilo. Co si pamatuji. |
satman1
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Hádám že má motor jestli to není tím kde má na točenou parabolu při načítání epg (vnoci). Nevím jestli aktualizace epeg umí natáčet motor k dané družici. Když epg nenačte vnoci tak ho docita postupně při procházení programů. Nevím snad je to tím. |
satman1
![]() |
|
satman1ty pletieš asi 5 prístrojov dohromady. Prečítaj si to poriadne a potom mudruj - nič v zlom.jediný optimalizovaný prístroj je výmysel miestneho dovozcu, ktorý má spoločné s Technisatom len to, že nejaký troubelín v nemecku mu prepožičal logo a volá sa DIGIT SIR. o motore a donačítaní EPG je ďalší výplod. Bože radšej nepiš keď nemáš šajn... |
Dagy2
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Dagy2 on píše že má digit isio s 1 a ne sir. Tak o co jde. Na TV freak tak před dvěma roky se tam něco kolem nakych chyb řešilo a posílal na Omko. Nevím co si tak nervózní ale když sem mel vypnutou aktualizace sfi tak epg se načítat po přepnutí programu podle transpondérů. Nevím jestli s Astra 23.5 načte epg pro smart hd +.Nevím jak to má jestli točí anténou motorem proto sem se ptal. A kde má natocenou anténu při aktualizaci sfi. Jsi naky nervózní nezdá se ti. Můžeš mi vyjmenovat kterých 5 přijímačů pletu dohromady jsem zvedávej, se priucim. Já psal porad o jednom. |
satman1
![]() |
|
satman1/ píše DIGIT ISIO S1 - ten nemá so skylinkom nič spoločné. O tomto prijímači sa na tvfreak nič nepísalo v súvislosti s EPG. To si pletieš s Technistar SIR ktorý po úspešnom fastscane EPG dodrbe. ISIO je iná kategória.2/ na omko písali sťažnosť v súvislosti s tým, že - na SIRe sa nedá fastscan vypnúť a po fastscane vždy rozhodí nastavenia a prepíše ich - vo fastscane sú nezmyselné stanice, ktoré definuje práve omko - pri každom vypnutí sa snaží(l) urobiť fastscan, takže vypnutie trvalo neúmerne dlho. mnohí vypínali dlhým stlačením OFF = reset prístroja - v noci hľadá aktualizácie softu a preto vždy pretočí motor na 19.2E - aj od tohto je ľahká pomoc Tak ešte raz, všetko toto je Technistar SIR a nie ISIO. 2/ to že ti načíta EPG pri prepnutí na nejaký kanál je normálne u všetkých prijímačov a nielen u Technisatu. rozdiel je ten, že čo nahrá v noci to uloží do pamäte a máš to tam až do ďalšieho načítania EPG. Čo uloží počas prpenutia na niektorú stanicu sa zmaže po vypnutí, resp. ak táto stanica nie je nastavená v EPG tak hneď keď prepneš inam. Natočenie antény nemá s tým nič spoločné. Na smart HD+ asi ťažko načíta EPG na 23.5E, keď všetky stanice nc+ sú na 13E, resp. pokiaľ mal tazateľ na mysli nemeckú HD+ platformu tak na 19.2E. Pletieš si konkrétne: Digit ISIO S1 - nemeckú verziu prijímača ISIO, ktorá sa k nám vozila zo začiatku Digit ISIO S1 IE - to je international edition, ktorú predáva omko teraz ale nemá so skylinkom nič spoločné. Nemá ani certifikáciu skylinku ani inak nie je prispôsobený Digit SIR - výplod dovozcu, ktorý má so skylinkom spoločné snáď všetko ale nič nemá spoločné s technisatom Technistar SIR - ktorého sa týkajú tak nejak všetky tvoje dohady a ktorý je zoskajlinkovaný až až a za piaty prijímač sa ospravedlňujem. To som fakt prehnal, sú len 4. |
Dagy2
![]() |
|
satmanešte poznámka k "vypnutej aktualizaci stb" - ak si to myslel tiež k Technisatu tak zase pozor o akej aktualizácii hovoríš:aktulaizáciou stb rozumiem aktualizáciu FW prijímača. Tá sa celkom nedá vypnúť - prístroj zapne vždy aby overil či je niečo nové. ako to obísť nájdeš vo vlákne Tipy a triky pre Technisaty na spomínanom fóre ak si mal na mysli aktualizáciu EPG/SFI potom to funguje ako píšeš. Do pamäte sa ti nič nenahrá a po vypnutí prijímača máš EPG zase prázdne - tým sa tento prijímač degraduje na úroveň stb za 50 EUR. u isio sú navyše aj webové aktualizácie, ale to určite vieš. Tak ostrý obraz a dobrý průjem, sorry príjem :8) |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Dagy2 ale u digit isio s 1 se to jmenuje sfi aktualizace. To víš ne.! Nevím jak co chápeš. U isio zapneš aktualizaci nastavis čas a bude se ti aktualizovat sfi nebo snad ne?A jestli si to četl píší o aktualizaci sfi. Nevím co si pořád vymyslis. Máš bujnou fantazii. Nikdy jsem se nezmínil že je skylink redy. Asi sem použil špatně slovo neměl sem napsat optimalizován ale návrhy úprav FW. Takže jak píšeš když je natočený na skylink těžko se mu načte epg smart hd + a je jasné proč ho nemá nacteny a docita se mu po natočení antény na nc+. Koukám že si úspěšně vyjmenoval všechny Technisaty ale nepochopil sem vcem si je pletu. Ani jeden kromě isio s 1 neznám. A ani sem o nich nic nečetl tak si je těžko můžu poplest! |
satman1
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Len poznamka - keby mal "tadek01" vypnutu aktualizaciu epg(sfi), tak by mal problem aj na Skylinku, ale tam problem nema. A o motore nic nespominal...No a Dagy - co napisal, ma pravdu. ;) |
HornetF18
![]() |
|
RE: Funkce EPG u Technisatu DIGIT ISIO S1Dagy2 pěkně ses rozepsal ale o většině věci co mi podsouvas sem nepsal to si jen špatně domyslels. |
satman1
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |