![]() |
|
Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRPo třech rocích bezchybného používání starého HDD s adaptérem ATA na USB jsem ke svému GOSAT 7055HDi koupil USB Flash SONY 32 GB High Speed. A hned jsem se spálil. Nahrávky HD se při přehrávání zasekávají v obraze a občas i ve zvuku. Také u SD se projevuje nahodile krátké zastavení obrazu. Rychlost toho SONY Flash disku je přitom pro čtení 20MB/s, pro záznam 10MB/s, takže teoreticky vyhovující.Otestoval jsem disk v PC programem FlashBench. Rychlost nahrávání krátkých bloků je žalostná, jen 0,06 MB/s, což je asi příčinou toho sekání obrazu. Jak vybrat Flash disk USB, aby měl dostatečnou rychlost pro PVR i při krátkých souborech. V popisech se udává jen rychlost sekvenční. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
To StandaFlash a HDD - jsou odlišné stroje, způsob práce, t.zn. zápis i čtení jsou prováděny rozdílným způsobem, a aby probíhaly korektně, musí je obsluhovat odpovídající SW. Třeba je chyba ve FW přístroje. Vžyť víš, jakou neplechu udělá poškozený driver. Zkusil bych možná přehrát FW.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
To brgaMožná máš pravdu s tím rozhraním USB. Pak se skoro jedná o klamavou reklamu na tu Flash. Z textu nelze jednoznačně logicky usoudit, zda se High Speed vztahuje k rozhraní USB 2.0 nebo k Flash. Navíc si myslím, že rozhraní USB 2.0 je jen jedno a není nutno zdůrazňovat, že je High Speed. Zato Flash je spousta typů a výrobů a jsou pomalé i rychlé. Tam to označení High Speed má logiku, když se na balení Flash neuvádí jiné přesnější údaje o její rychlosti. Proto se pustím do reklamace, i když si velkou naději nedávám. |
Standa3
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRNapis potom ako si dopadol.....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@Standa3...tak potom by sa dali reklamovať aj všetky externé HDD s USB 2.0 (ktoré sa myslím aj oficiálne volá High Speed). Pretože v podstate sú všetky rýchlejšie ako rozhranie USB 2.0 a poväčšinou sú to disky SATA, a nie USB......ak ti to niekto uzná, tak len preto, aby sa ťa zbavil... Rv ...flash pamäť je pamäťový čip (alebo aj viac čipov) a pre zákazníka sa udáva cez aké rozhranie sa táto pamäť pripája - teda USB, alebo SD, CF atd., tak by ma zaujímalo, že čo chceš reklamovať... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVR"...ak ti to niekto uzná, tak len preto, aby sa ťa zbavil..."S tím trochu počítám. Budu dělat v Globusu "laika". Zkrátka řeknu, že jsem si Flash disk koupil k přijímači GoSat k nahrávání, a že se obraz seká, takže musí být ta Flash vadná. Když prohraji, tak skoro 500 Kč v pr..., protože ji na nic jiného nepotřebuji a k zálohování a přenosu dat používám USB HDD. Jinak mne zaráží to, že dnes téměř každý Settopbox (Satelitní i DVBT)i mnoho TV má USB port pro nahrávání, a pokud chce uživatel použít k nahrávání Flash disk, kupuje kočku v pytli. Asi by mělo být uváděno v dokumentaci pro Flash "vhodné pro PVR" nebo tak něco. |
Standa3
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRHlavně jim nevykládej moc o přijímači, protože Flashka má jasně v popisu podporu OS Win XP+7, takže aby tě s tím nevyhodili.Ta R500 je dobrej tip. Koukaljsem na testy, cena 32 GB/Kč 785,- I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRSory, beru zpět, koukal jsem na ten Kingston. Podpora Sony bude možná podobná ale zatím jsem to nenašel. RvI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRKde je pisane, ze flashka je pre pvr ? To ze to ide neznamena, ze to musi ist a ze je to na tento ucel na trhu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVRR^ Tak takI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
otestovánoUltra speed :))) Transcend Jetflash 600 32GB - zápis 16MB/s. Testováno se SkyLink CreNova, OpenTech (GoSAT) a SkyWorth. U všech stíhá HD nebo 1HD program s Timeshiftem. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |