Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVR

Po třech rocích bezchybného používání starého HDD s adaptérem ATA na USB jsem ke svému GOSAT 7055HDi koupil USB Flash SONY 32 GB High Speed. A hned jsem se spálil. Nahrávky HD se při přehrávání zasekávají v obraze a občas i ve zvuku. Také u SD se projevuje nahodile krátké zastavení obrazu. Rychlost toho SONY Flash disku je přitom pro čtení 20MB/s, pro záznam 10MB/s, takže teoreticky vyhovující.
Otestoval jsem disk v PC programem FlashBench. Rychlost nahrávání krátkých bloků je žalostná, jen 0,06 MB/s, což je asi příčinou toho sekání obrazu.

Jak vybrat Flash disk USB, aby měl dostatečnou rychlost pro PVR i při krátkých souborech. V popisech se udává jen rychlost sekvenční.

Standa3
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

To Standa

Flash a HDD - jsou odlišné stroje, způsob práce, t.zn. zápis i čtení jsou prováděny rozdílným způsobem, a aby probíhaly korektně, musí je obsluhovat odpovídající SW. Třeba je chyba ve FW přístroje. Vžyť víš, jakou neplechu udělá poškozený driver. Zkusil bych možná přehrát FW.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

To brga

Možná máš pravdu s tím rozhraním USB. Pak se skoro jedná o klamavou reklamu na tu Flash. Z textu nelze jednoznačně logicky usoudit, zda se High Speed vztahuje k rozhraní USB 2.0 nebo k Flash. Navíc si myslím, že rozhraní USB 2.0 je jen jedno a není nutno zdůrazňovat, že je High Speed. Zato Flash je spousta typů a výrobů a jsou pomalé i rychlé. Tam to označení High Speed má logiku, když se na balení Flash neuvádí jiné přesnější údaje o její rychlosti. Proto se pustím do reklamace, i když si velkou naději nedávám.

Standa3

RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVR

Napis potom ako si dopadol.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Standa3

...tak potom by sa dali reklamovať aj všetky externé HDD s USB 2.0 (ktoré sa myslím aj oficiálne volá High Speed). Pretože v podstate sú všetky rýchlejšie ako rozhranie USB 2.0 a poväčšinou sú to disky SATA, a nie USB...

...ak ti to niekto uzná, tak len preto, aby sa ťa zbavil... Rv

...flash pamäť je pamäťový čip (alebo aj viac čipov) a pre zákazníka sa udáva cez aké rozhranie sa táto pamäť pripája - teda USB, alebo SD, CF atd., tak by ma zaujímalo, že čo chceš reklamovať...

brga
Registrace: 9/2009

"...ak ti to niekto uzná, tak len preto, aby sa ťa zbavil..."
S tím trochu počítám. Budu dělat v Globusu "laika". Zkrátka řeknu, že jsem si Flash disk koupil k přijímači GoSat k nahrávání, a že se obraz seká, takže musí být ta Flash vadná. Když prohraji, tak skoro 500 Kč v pr..., protože ji na nic jiného nepotřebuji a k zálohování a přenosu dat používám USB HDD.

Jinak mne zaráží to, že dnes téměř každý Settopbox (Satelitní i DVBT)i mnoho TV má USB port pro nahrávání, a pokud chce uživatel použít k nahrávání Flash disk, kupuje kočku v pytli. Asi by mělo být uváděno v dokumentaci pro Flash "vhodné pro PVR" nebo tak něco.

Standa3

Hlavně jim nevykládej moc o přijímači, protože Flashka má jasně v popisu podporu OS Win XP+7, takže aby tě s tím nevyhodili.

Ta R500 je dobrej tip. Koukaljsem na testy, cena 32 GB/Kč 785,-

Morous

Sory, beru zpět, koukal jsem na ten Kingston. Podpora Sony bude možná podobná ale zatím jsem to nenašel. Rv

Morous

Kde je pisane, ze flashka je pre pvr ? To ze to ide neznamena, ze to musi ist a ze je to na tento ucel na trhu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

R^ Tak tak

Morous

otestováno

Ultra speed :))) Transcend Jetflash 600 32GB - zápis 16MB/s. Testováno se SkyLink CreNova, OpenTech (GoSAT) a SkyWorth. U všech stíhá HD nebo 1HD program s Timeshiftem.

RAFI007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra