![]() |
|
výběr NAS serveru pomocAhoj uvažuji nad zakoupením NAS serveru ke streamování do TV tabletu a ET4000.Rozhoduji se nad Zyxel NSA310,Western Digital My Cloud možna Synology DiskStation DS213j.Jde mě hlavně taky o to aby spotřeba nebyla extra velká protože to poběží stále.Nikde jsem nenašel recenzi na WD My Cloud a spotřebu.Poradíte někdo jaký NAS kupit.Děkuji všem za každou i negativní reakci |
jentak
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 38 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomoczdravimosobně znám to synology a pracuje velmi dobře, sice to používám jako datový server na né filmová data, ale jako hlavní jeho přednost vidím možnost doinstalování balíčku jak od synology tak od třetích strach, díky kterým není problém udělat např. mail server, ftp server apod. mrkni na české stránky výrobce a tam jsou ty balíčky popsané - jde vlastně o takové malé aplikace (zdarma), které tam nahraješ dle tvé potřeby, co jsem koukal na streamování je tam toho víc. |
dtpduk
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocAsi na kazdom sa da nastavit po akom case sa vypnu disky pripadne sleep mod celho NAS. Pochybujem, ze budes streamovat 24 hodin, ale spotreba je potom zavisla aj od toho.....kolko diskov atd.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocRozhodně bych vynechal jednodiskové verze, což je třeba zmiňovaný NSA310. Když už, tak dvoudiskovou verzi NSA320 nebo NSA325 apod.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocK velkej spokojnosti pouzivam datastorage centre Iomega Ix2.Ako vravi technik - jednoznacne treba uvazovat dvojdiskovy NAS, pouzivat v rezime raid1. Ak pojdes do synology, urcite urobis dobre. Je to spicka v tomto segmente. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
liquereMáš pravdu , že streamovat nebudu 24 hodin v kuse , ale když se podíváš na NAS server tak některé modely mají dost vysokou spotřebu i v režimu spánku pevných disků.Třeba zmiňovaný NSA 320 má spotřebu v klidu 8W.Takže za rok je to pěkných 70080W.To mě přijde v dnešní době celkem dost. |
jentak
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMám dvojdiskové RAID-1 NAS QNAP TS-212, tichý vetrák, ale neodporúčam, s poslednými firmwarmi má strašne pomalé dátové prenosy z a do siete (cca 10MB/s). |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocjentak: U NSA320 si můžeš nastavit denní (týdenní, měsíční) časovač, tj. zapnutí a vypnutí celého NAS ve stanovenou dobu. Pak je spotřeba zanedbatelná.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMůj názor:vyhozený peníze. Za slušnou mašinu dáš hromadu peněz, a koupíš si starost. Za měsíc Tě omrzí sbírat filmy, na který se nikdo nedívá a jestli jsi ženatej, tak Ti to žena možná ani nepochválí. Při možnostech dnešních hraček jako jsou notebooky, mobily, wifi tiskárny, televize a smart doplňky je to jenom další krám do baráku. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocmam podobny nazor jako morous, navic pokud mas pc, tak ti poslouzi stejne, pokud do toho das dobry zdroj, tak spotreba ve standby muze by mensi nez 1W. Navic je otazka zda potrebujes nejake streamovani, nebo ti staci obycejny sdileny adresar, xtrend to z toho prehraje, predpokladam ze pro tablet existuje soft, ktery to taky ze sharu prehraje. |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocDle vkusu kazdeho soudruha,mam rovnez Synology a celkove ve velke pohode. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMorous pokial to beries len ako medialny server, ale primarna uloha NAS je na to, aby sa tam zalohovali udaje a ine veci. Myslim systemove zalohovanie, nie ze si nieco das na flashku.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocNAS slouží taky k tomu, že mám přístup k souborům ze všech zařízení v lokální síti, příp. i z internetu jako takového. A to žádný PC nenahradí, resp. nahradí jenom v momentě, kdy bude běžet taky jako NAS. A to se zase nevyplatí cenově.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocLiguer Jasně že máš pravdu, je to na data, ale domůůů??? 4 TB pro tablet?? Syn má Ipad, k tomu Appple TV, umí to zrcadlit, je k tomu cloudová úlož., umí to zrcadlit, přístup po Netu, dal jsem tam nějakej soft a šlo to přes DLNA bez problemu i do Sonky, ale co s tim. Děti si na tom pouštěj vláčky a podobný hry. Soused koupil nějakej levnej tablet, má to slabou wifinu a teď vrtá díry zdi aby přendal wifirouter do předsíně kvůli dosahu a chce po mě extender.Já si raděj koupil bedny co trochu hrajou, muziku a fotky si pouštim většinou z karty, kterou mám buď do mobilu, ve wifi tiskárně nebo v notebooku. Nebo přes USB přes Onkyo, no a filmy-buď strčim Portable do telky nebo to pustim po síti. No a na tabletu stejně žádnou parádu s HD neuděláš. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocTechnik jasne to uz som sa ani neodvazil spomenut..... ;)Inak este malickost, pokial sa da treba pouzit disky, ktore su odporucane, netreba hladat zbytocny problem. Nemusi byt ani s inym diskom, ale ked nastane je zbytocny.....inak tiez mam synology. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMorous jasne kazdy ma ine priority. Myslel som ako napr. modelovu situaciu, nastavim vsetky pc,ntb atd. aby napr. kazdy tyzden boli zalohovane urcite veci,subory atd.Ale napr. kazdych 14 dni, alebo raz mesacne nech sa zalohuje cely obraz systemu na vsetkych strojoch. Ani nevies aka vyhoda to je, ked zakape disk a treba ho vymenit. Samozrejme pokial nemas tam len hry.Tie tvare uzivatelov, ked pochopili ze vsetko stratili, lebo zalohovanie nerobili absoluzne ziadne su niekedy az uzasne, neraz sim ich videl.Kazdy si mysli, ze jemu sa to nemoze stat,ale...... :O Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
technikco si myslis, ze ten NAS je, je to jednoucelovy pocitac. temer kazdy pc ti ho nahradi. pc se vzbudi vzdalene stejne jako ten nas. Mam celkem stary komponenty v pc, jedine tam mam ssd na system. Cely boot trva 20s, pokud je hibernovan, tak startuje kolem 15s, pokud je v rezimu spanku tak startuje v nekolika sekundach ( v tomto rezimu muze mit vetsi spotrebu). Vzbudim ho ze vsech rezimu vzdalene stejne jako ty ten NAS. |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocSmaryja ako hovori Liker ,co furt tame resite,my basnici a spisovatele jsme svedomim naroda:).Proste kdo ma potrebna data,tak si je predevsim zalohuje,tak jako vetsina z nas se zrcadlenim,no a k temu prihodime jakesik filmy i nahravky.BAJ-KAJ-LAJ Kulalaj. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
hdpetaky tomu asi hodne rozumis, to pc ti to taky zmiroruje. Navic predpokladam, ze dulezitych dat mas tak 1% a to ti to pccko i zarchivuje, treba na dvd. Ale pokud chce nekdo blbuvzdorny reseni a netyka si s Pc tak si poridi NAS. |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocJerryG: Rozdíl je hlavně v tom, že NAS je jako NAS přímo konstruován, tj. uživatelsky bez zásahu. PC v podobě NAS si rozjede málokdo. A pokud to někdo začne bastlit pod Widlema, tak to nebude NAS, ale k nas.... :8)Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocMas to pomylene. Na DVD zalohuju deti. NAS bolo vymyslene aby nemuselo bezat PC a ty teraz objavis ameriku (hvezdne pruhovanu) a chces nahradit NAS PC-ckom. Je to tvoja vec, ale vec sa ma opacne.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liqueremas to pomylene, na DVD se nezalohuje, ale archivuje. PC ti ten NAS plne nahradi, takze nepotrebujes dalsi krabicku. Navic pokud ma nekdo PC s novymi komonentami, tak v rezimu NASu muze mit mensi spotrebu nez ty vase NASy. Ale jak rikam, pokud tomu nekdo prilis nerozumi, tak si poridi blbuvzdorny NAS. Az ti na ten tvuj NAS vyleje dite kakao, tak ti ten tvuj supecool mirroring bude na dve veci, zatimco ja budu mit dulezita data na tom necool DVD. |
JerryG
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocZa slušnej NAS aby to chodilo dáš 1O litrů. Zkoušeli jsme ten cloud po Netu. Někdy paráda, ale většinou katastrofa. Proč? Protože net je přetíženej. Mam nebo měl jsem FiberPower60, na běžnej film kterej stáhneš do 2 hodin mi to ukazovalo i několik dní. Když mi DSL.cz ukázalo 4,7kB/s, tak jsem to oskenoval a dal výpověď. Pak mi volali a když jsem jim řek, že před 10 lety jsem měl po telefonu 512kB/s a chodilo to líp, tak mi dali 10Mb a platim třetinu. Udělali údržbu a teď to jede jako z praku.Liquer: Firemní data-to je jiná třída. Počínaje webmailem, zálohování, sdílení databází na nadnárodní úrovni a jejich aktualizace, ale to sem ale asi nepatří. Kup si NAS, nejlépe Synology a vyzkoušej a uvidíš. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
jerryTak si skus dat obraz systemu na DVD ..............To je len hracka na subory.Ako archiv dobre na prkotiny, ale nie zalohy celeho systemu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: výběr NAS serveru pomocPo nekolika letech pouzivani doporucuji NAS Synology, momentalne pouzivam NAS 219, pristi rok planuju prechod na vykonejsi model, kazdopadne doporucuji model pro vic diskuDM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB
|
Miguel
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
liquereobrazy sytemu nedelam, to pro mne nejsou dulezita data. PC si kdykoliv preinstaluji pokud potrebuji.dulezita data jsou pro mne ta, co sam vyprodukuji, texty, fotky. ... Ale souhlas, pokud nekdo nehovi pc, tak si kupte NAS. ja jenom rikam, ze ho PC nahradi. tecka. |
JerryG
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
![]() |