Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

střihový program Video REDO TV Suite

Používám společně s kamerou HC V500 Panasonic k plné spokojenosti tento jednoduchý program.
Mám jen prosbu, aby mě někdo vysvětlil proč program mezi jednotlivýmí nasnímanými sekvencemi(kapitolami) snímků vždy na přechodu jemně probleskne. Kamerou to není , neboť při přímém připojení kamery přes TV je vše Ok.Jak udělat přechod v tomto programu nepostřehnutelný????

Montana
Registrace: 11/2013
Odpověď v diskusním vlákně

myslím,že

to bude způsobem spojení ,jak spojuješ,po jednom záběru,nebo před dáš spojit všechny? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Video REDO TV Suite

To spojení ukládám jako celou složku , nikoliv po jednotlivých souborech. Moje kamera HC Panasonic V500 nasnímané sekvence neukládá po jednotlivých snímcích , ale vždy spojuje celý nasnímaný soubor. Kdybych to dělal po jednotlivých snímcích tak si hraji s videem celý den.V případě , že to nevyřeším fy. Panasonic mě poslala kompletní překlad programu
HD Writer 4.1, který jsem dostal při zakoupení kamery v angličtině na CD , ale zatím s tímto programem nemám zkušenosti, ale jestli to problikávání neodstraním z programu REDO TV Suite budu muset zvolit tuto variantu. Možná by neuškodilo, mě sdělit poznatky se střihem videa v tomto programu pro kamery Panasonic.Toužím po jednoduchém prográmku, kde si vystříhám a přechody spojím video včetně vygenerování na DVD.

Montana

RE: střihový program Video REDO TV Suite

Do procesu vstupuje jeden, nebo více zdrojových souborů (joiner list)?

Je prováděn střih, nebo jen prosté spojení a export celku?

Artefakty se objevují v místě napojení vstupních souborů, nebo v místě střihu?

Jsou artefakty patrné už při náhledu, nebo až ve výsledném videu?

Je video ukládáno bez rekomprese (inteligent recode), nebo s nějakou transformací a rekompresí (full recode)?

Pokud je stříháno, je nastaven střih s přesností na snímek (frame), nebo GOP?

Jako první věc bych každopádně zkusil v nastavení aktivovat střih s přesností GOP (nedochází k potencionálně průserovému překódování snímků v místě střihu) a posoudit výsledek. Přetrvá-li problém, nebo vyžaduješ-li přesnější střih, tak zopakovat uložení v režimu full recode. Pokud nepomůže ani to, tak asi holt smůla a jedině přednést problém na oficiálním fóru, dodat vzorky vstupních souborů a doufat v nalezení řešení. :)

Wintermute
Registrace: 2/2007

Skús iný program,alebo ja mám z Lidla prevodník za 16 ečiek a ten šlape ako hodiny,nič nepostrehneš,jedno ako a kde postriháš.Ešte mám aj druhý,ale ten som ani neotváral,ani ho nepotrebujem.Tento čo používam predáva na bazoši jeden za 20ečiek .Dokáže veci ani som tomu nechcel veriť.Niekedy aj tu natrafíš na dobrú vec.

pego097
Registrace: 3/2011

Po spojeni je nutny remux. Hlavne u avc a ts (TSRemux). Jinak v tech spojich budou chyby. Videoredo nespojuje korektne. Strih je ok, ale joiner ne.

wenk
Registrace: 4/2006

Video REDO TV Suite

Prosím o vysvětlení názvu "REMUX".V horní liště programu mám
SPOJENÍ , kde mám možnosti: upravit seznam jednotlivých klipů a nebo konečnou možnost spojení celého projektu v jeden celek,ale já nevím, kde hledat v programu název "REMUX".
Moc zatím děkuji , ale pana Weka prosím o vysvětlení jak ten "REMUX" v tomto programu udělám - díky!!!

Montana

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra