![]() |
|
rychlost sat.přenosukterý hd přijímač je podle vás nejrychlejší...Bydlím v bytovce, na barák už si asi nenašetřím a tak chci koupit aspoň nový hd přijímač.Jde mi o to co nejvíc eliminovat to, že můj soused už řve góóól, ale u mě padne až asi za tři sekundy.... :8) :)))Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 560 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuPanebože dědku, řekni že to je vtip, ty smajlíky mi nestačí. Pokud takhle uvažuješ, ani se nedivím, že jsi na ten barák nenašetřil...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuTipujem, že sused má dvbt. Tam obraz "dorazí" skôr ako keď ide cez viacero muxérov či už na zemi alebo na orbite plus si k tomu pripočítaj dekódovanie v STB. Ako najlacnejšie riešenie ma napadli bezdrôtové slúchadlá, to už potom sused môže aj vraždiť :laughing: |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuJo pane ,ale tohle se stane když jeden kouká na terestriál to je pozemní vysílání a druhý třeba soused na satelitní vysílání neboli příjem přes satelit. Tam je vše posunuté . |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosusused s určitou pravdepodobnosťou ,používa na prenos tv signálu ,rýchlosť svetla. v našich jazykoch , je to optika.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosua tak to jsem přesně čekal...Zase jste ze mě udělali...Já vím,že soused na tom bude vždy o něco lépe, leda že bych mu vnutil mého starého vonta, ale už nevím, jestli lepší drem a nebo vu plus???Tak jsem se holt zeptal... :bigeyes:Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuKeď tůj soused už řve góóól!!!a hrajú vaši tak sa môžeš aspoň dopredu začať radovať :laughing:VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuKup si spíš něco pomalejšího, aspoň budeš vždycky vědět, jestli tu šanci proměnili nebo ne. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuSorry dědku, byl jsem na Tebe trochu krutej, ale když vidím registraci 2006, tak předpokládám, že jsi už něco pochytil. Pokud chceš se sousedem řvát gol nastejno, tak si kup nějaké kombo a sport koukej na dvb-t/pozemním digitálu/. Výborné "kombá", kde je sat i dvb-t jsou dreamy i vu+čka, cena je rozdílná. Jsou to ale linuxy, které se složitějc nastavujou. Ale dá se to nechat si to udělat. Vu-čka jsou levnější a dovoluji si tvrdit, že velice dobré. Takže třeba vu+ ultimo už je cenou na tom velice dobře /s dvb-t tunerem/. Když se Ti to zdá moc, tak skoč do Golden Interstar, nebo Amiko. Good luck ve výběru, všechno je to o penezích...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosudreambox alebo vu plus ... tam čo sa týka prenosu a rýchlosti , nieje žiadny rozdiel. Ale ak zoberem do úvahy iptv , v tomto je dreambox a jeho zaostalý broadcom pri páde do hnoja. vu plus solo2 poprípade duo2 z dvojjadrovým procesorom vyrieši všetko.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuto tukan, dvb-t mám také, ale kvalita obrazu se o dost liší, a tak se asi nedá nic dělat a na HD budu muset čučet jen když soused nebude doma :laughing: Trochu pošilhávám po Xtrendu 4000,ale protože jsem tak trochu sportovní blázen a potřeboval bych nutně aby to mělo PIP, tak budu muset koupit něco dvoutunerového.Co myslíš je velký rozdíl mezi Xtrendem 9200 a VU+ solo2Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuzober suseda na pivo, budete goool kričať spolu ;)osobne som fanušik solo2 aj keď aj ten xtrend určite nie je na zahodenie |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuTeď si ze mě budete taky utahovat, ale dítě v pokojí Opticum 9500 a sosá 1W z dreama, já v obýváku Vantage 7100 s kartou na 23,5E. Stejný kanál z jiného satelitu, posun ca.2-3 sekundy. Tak nevím kde jsem udělal chybu :lookaround: |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosua jsme zase u toho...V Datartu běží dvacet televizí na jednom kanálu a když se budete dívat z dálky, tak co jíný výrobce to jiný aktuání čas přenosu...samozřejmě že se najdou i dva stejný... :bigeyes:Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuRozdíl není moc velký, ale spíš bych to postavil do polohy xtrend 9500/výměnné tunery, můžeš doložit dvb-t/ a solo2/bohužel bez dvb-t tuneru, jenom přes usb a tam je to komplikované/, pokud Ti stačí sat. Jinak rozdíl mezi sat a dvb-t není až tak velký, záleží na čem to přijímáš. Dovoluji si tvrdit, že do velikosti 42 palců /107 cm/ to nepoznáš. S tím x-trendem 9500 bys mohl být spokojený, i když si tady někdo stěžoval, že topí /není tam větrák, pouze pasivní chlazení/.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
decmenTam jde o to ,že různí poskytovatele a taky saty můžou mít pro pozemní přenos rozdílné kanály a různou vzdálenost od země a to tam a zpět,tam je časový rozdíl,on je rozdíl mezi 30000km a 35000km |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
přesněŠESTNÁCT mikrosekund :laughing:a to vidí každej kormorán ! :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
to korkoranJsi se v tom trochu ztratil, nechci dělat chytrého...Dvb-t je prostě rychlejší, tím bych to uzavřel. Velká škoda, že zrušili hd novu v dvb-t /v mém bydlišti/, kvalita byla srovnatelná se sat. Dvb-t mám zvlášt na Humaxu /něco jako záloha/, ještě před tím, než jsem koupil vu+ultimo a začal se zabývat linuxem. Po roce studování jsem do toho malinko "nahlédl" a divím se sám sobě, že jsem s tím jako sat nadšenec začal tak pozdě. Ale nikdy není pozdě... :8)Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuProto by měl dědek nejdřív zjistit, čím krmí svoji televizi soused a podle toho pak vybrat svůj zdroj signálu. Třeba pak bude řvát gól dědek dřív a vytočí tak souseda :))) |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuDědku asi takhle: záleží, jak to mají operátoři nastavený. Nedávno se tady řešil posun, myšleno zpoždění SD proti HD. Teď jsem to zkoušel na TV Barandov přes Kabel UPC a Sat a je to asi takhle: HD je o něco napřed, cca 2 sec. před SD. To znamená, že když přepneš z kanálu HD na kanál SD, tak poslední slovo dialogu z HD slyšíš po přepnutí na SD ještě jednou. No a Sat SD Barandov se mi zdá u toho Barandova synchronní s SD na kabelu. Ale to platí právě teď, dneska. Zítra to může být jinak. Takže když dají gól, tak ten co se dívá na HD kanál, začne řvát o cca 2 sec. dřív. Podrobnosti práce operátora v tomhle Jobu neznám, ale s rychlostí recieveru to nemá nic společnýho a nijak to nesouvisí. Kdyby ano, tak podle tvojí úvahy by potom hodinovej film trval na pomalejším boxu déle, což je blbost. Cau a počkej si na novej Xtrend.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Už v dobách analogujsem měl možnost srovnávat časové zpoždění mezi ORF z Jauerlingu a ze satu. Už tehdy byl časový posuv cca 2-3 vteřiny. SAT je prostě vždycky opožděný, tedy pokud se nedělá záměrná časová korekce na uplincu. Ono je hlavně potřeba vzít v úvahu třeba i to, že některé trasy vedou po zemi i víc než 1000km, než se dostanou na uplinc. SkyLink odbavuje signál ze třech míst, z Prahy, z Bratislavy a z Lucemburska. Takže pozemní linka do Lucemburska musí zásadně způsobit nemalé zpoždění. Pak je otázka, odkud bere třeba UPC nebo DiGi programy našich TV. Pokud je berou od SkyLinku, pak zákonitě musejí být pozadu. V některých případech si berou signály přímo z družice na družici, někdy jde signál zpět na zem, a znovu se multiplexuje. Pak je zpoždění ještě delší.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
to morousno nevím mám HD od skylinku a v kuchyni klasický dvb-t společná anténa a rozdíl je na čt4 asi tři vteřiny v neprospěch HD.No třeba mám špatný přijímač, mám také Vantáge jako už tu někdo psal.Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuRychlost přijimače ve smyslu této diskuse je v podstatě jenom odezva stroje k provedení zadaného povelu. Prodleva je dána sestavou a filosofií HW, použitých HW prvků, složitostí SW a taky jak je to naprogramovaný a v čem. Ale film, kterej má délku 90 minut nemůže běžet 100 minut. Problematika vysílání a stavy na uplinkových trasách se takovéhle diskusi trochu vymyká, řazení paketů do front a synchrony - to je pro nás amatery scifi. Vezmi si jenom jednu věc z vysílání rozhlasu. Za celou dobu vysílání se nepodařilo, aby když v rádiu pípaj celou, aby poslední pípnutí sedělo proti ostatním pojítkům-TV, PC, mobilům aj. A to máme atomový hodiny s přesností na n míst. Když zavoláš v horách Jak je Ti Rakousko, dozvíš se že ouzko. Asi tak.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
to morousto morous ale má pravduTy pleteš stále všechno dohromady . Porovnávej SD s HD ale jen NA SKYLINKU jaký jsou rozdíli v času zvuku a to má morous pravdu . NEPOROVNÁVEJ HD na Skylinku s SD ( ČR 24 ) na DVB-T . Samozřejmě zase vede dvb-t .Tam bude zvuk i obraz at je to SD nebo HD vždy dříve než na satelitu :zombie: |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuStejně si z nás všech dělá děda koudel. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: rychlost sat.přenosuNajlepsie spravi, ked si kupi akykolvek linux. Spusti timeshift, pauzne a spusti o par minut. K tv si vezme notas a spusti stream rovnakeho programu. Bude to mat na 2 krat s rozdielnym casom. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |