![]() |
|
Prenosy Amerika --- EvropaZdravim. Mel bych jeden dotaz. Kolikrat me zajimalo jakym zpusobem se prenaseji prenosy z ameriky do evropy. Napr kdyz si vzpomenu na feed pro x games v los angeles ktery byl na 10e tam mi vrtalo hlavou jak do delaji jelikoz neverim ze v usa ma pokryti i satelit z 10e pozice. Napr ted prave sleduju feed pro dew tour ktery je na 15w tak to uz celkem chapu jelikoz verim i tomu ze ten satelit ma i tam pokryti... Existuje nejaky satelit na kterym vysilaji klasicke americke stanice (nbc, abc, espn...) ktere se daji chytit i v CR? (bez ohledu na rozmery paraboly, kodovani a typem lnb) dikyZdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE:Prenosy Amerika --- EvropaPodle mne může být přenos realizován bud optickou sítí nebo satelitním skokem přes takzvaně HUB stanici která vidí jak na satelity s pokrytím USA tak Evropské.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropaklasické americké v EU nie, len ich juhoamerické mutácie, originály len ako príležitostný retrans pri špeciálnych eventoch (yachtárske preteky, nejaký US papaláš v EU ...)väčšinou však idú mimo bežných 4, 11 a 12G pásiem, je to asi tak, jak sa občas nejaký nadupaný paket z Badr/nilesat-u objaví na niektorom z eutelsatov |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaPřes satelit Telstar1 byl v roce 1962 realizován prvni satelitni přenos mezi Severní Amerikou a Evropou. Dnes to chodí většinou po optice přes Atlantik.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropak nakouknutí http://www.cablemap.info/ najed nebo klikni na trasu a objeví se info |
universe
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 285 |
![]() |
|
universedobrý odkaz ,díky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
pierrepetrjj taky jsem se kochal ,když jsem kdysi hledal jak ty kabely opravují ;) R^ |
universe
![]() |
|
škodaže tam jsou jen hlavní tahy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropatak ještě další http://www.telecomramblings.com/network-maps/international/ ...myslím ale že všechny stejně nedohledáme :)) |
universe
![]() |
|
já hledámtu optiku,co nám vede u baráku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropajestli už jí menšina nevykopala :))) |
universe
![]() |
|
universeurčitě ne,po něm nám chodí net a nepřizpůsobiví kradou jen kovy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropano oni to i sem tam popletou :laughing: ale nejlepší byla zprava jak podkopali silnici pro kabel za par korun a kdyby to same vykopali jako kopáči vydělali by mnohem víc....ale to jen tak mimo tema :) |
universe
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropadocela by mě ale zajímalo jestli přes "velkou louži" dorazí rychleji signal přes sat nebo kabelem? |
universe
![]() |
|
pokud byšlo jen o přenos,tak si myslím,že nastejno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropakdyž tak čtu http://cs.wikipedia.org/wiki/Podmo%C5%99sk%C3%BD_kabel kolik musí být opakovačů,centra kde ze větví cesta atd tak by to mohlo po kabelu taky něco ubrat ,co myslíš?a jak přesně to jde po satelitu(přes kolik míst)? |
universe
![]() |
|
universeto je dotaz na někoho jiného,jen bych spekuloval,tu rychlost jsem měl na mysli pouze právě bez těch opakovačů a dalších nezbytných zařízení,pak je to jistě k debatě,která nebude mít konce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaZapoměli jste na přenos satelity,které nejsou nad rovníkem.Kdysi se používaly družice,které byly umístěny nad obratníkem raka.Přenosy v analogu probíhaly zde volně/včetně např. Hbo/.Problémem těchto satelitu byla jejich životnost.Přijímač profi stál tehdy cca 250000kč na všechny možné kodovací systémy v analogu.Tímto příjmem se zabýval jeden pán na slovensku a své poznatky občas uveřejňoval v jednom slovenském časopise co se věnoval satelitnímu příjmu. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 636 |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaOptické trasy jsou dobré pro přenosy z míst, které mají stávající konektivitu. Mnoho událostí je však na lokalitách, které se dají obsloužit jenom prostřednictvím satelitů. Na místě je přenosový vůz SNG nebo dSNG, který přenese signál do pracoviště, odkud to pokračuje buď optickou trasou nebo na satelit, s pokrytím na oba směry. Na obou kontinentech je několik velkých teleportů - v Evropě třeba Betzdorf, Fuchstadt, Fucino atd... kde se signál "sbírá" a distribuuje na další zpracování.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropajá osobně mám taková témata nejraději ,je to hodně zajímavé... než který přijímač,tv,parabola je lepší.Když tu už padla ta životnost satelitů,hodně se mi líbila zpráva že Nasa pomocí RRM testovala(demonstrovala) na ISS doplnění paliva ..časem by to byl i třeba servis satelitů čímž by se prodloužila jejich životnost.Ale až čas ukáže jako to skutečně bude... |
universe
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaISS se pohybuje po polární dráze a toto těleso není úplně dobře možné srovnávat s geostacionární družicí. Navíc je tady režim pravidelných obměn posádek a doplňování. Komunikační družice jsou navrženy pro 12 až 15 let bezobslužného provozu. Tady není nejkritičtější palivo (občas používané pro dorovnání pozice v kvadrantu), ale dobíjecí akumulátory, které mají předem stanovenou životnost.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropatak je jasné že se při prvním testu nemohou hned vrhnout na družici,ale jde o zájem prodloužení té životnosti...a dále jsem naschvál v příspěvku uvedl ..časem i třeba servis=že nejde jen o palivo ale celkovou obslužnost ...více zde http://www.livingfuture.cz/clanek.php?articleID=11000 |
universe
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaA hlavně funkční solární panely...kdysi opravovali na raketoplánu družici intelsat,měnili motor,ovládaci elektroniku atd. a pak ji vypustili systémem vyvalte sudy... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 636 |
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- EvropaJo takové cvičení, že to jde technicky zvládnout. Ale neznamená to systémové řešení, protože vysoké riziko převažuje vlastní účel.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
![]() |
|
RE: Prenosy Amerika --- Evropataky tam půjde o finance jestli se to vůbec vyplatí opravovat ve vesmíru nebo "odpinknout"do nekonečna a vypustit nahoru nové.Jinak obdivuji mozky co musí vypočítat vše kolem vesmírného programu..budou mít asi zajímavé IQ :bigeyes: |
universe
![]() |
|
RE:Prenosy Amerika --- EvropaBetzdorf v obrazech:http://taiwanfinn.blogspot.cz/2013/11/luxembourg-cycling-ses-uplink-station.htmlO2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |