Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

DREAMBOX 800 HD SE - streamování na internet

Zdravím pánové,

neznáte nějakou jednoduchou metodu jak si nastreamovat na net v realném čase sportovní přenos ? Páč potřebuju Dubai Sport 4 na 26.e který chytám doma ale v druhém bytě bohužel ne. Šlo by nak poradit ?

Děkuji

harry88
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DREAMBOX 800 HD SE - streamování na intern...

ano jde to. Je na to třeba VLC player a přes web rozhraní dreamboxu si spustíš stream.
Veřejná IP adresa výhodou.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

a jak se do toho boxu dostanu z venku když je vlastně za 2 routrama v tomto případě..

harry88

ahoj, ja pouzivam enigma-tv soft...ktory robi vsetky nastavenia zateba...v podstate len musis otvorit porty cez ktore chces streamovat a cez ktore bude PC komunikovat s Dreamboxom...neviem ci je povolene sem davat linky...vyhladaj si enigma-tv v googli...stoji to 6 eur...ja si streamujem do prace skoro cely cas :lookaround: R^

Peppe
Registrace: 11/2006

ked tak link...http://www.enigma-tv.com/index.php?easiestml_lang=en

Peppe

Peppe

diky , kouknu se po tom...snad to dám dohromady :-)

harry88

ak sa vyznas aj v sietiach, tak si pories wake on wan cez mobil (android v mojom pripade), teamviewer na ovladanie a spustenie softwaru na pc a zapnutie streamu cez internet :8)

Peppe

Sorry, ale ked si musis sam otvroit porty a vies to urobit, naco potrebujes enigma tv ??? :bigeyes:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ještě se teda zeptám hodně blbě , ale princip je takový že do v boxu i v pc musí být tento soft ?

harry88

napriklad ze nemusis si zadavat kvalitu zvuku a obrazu ked nemas 10mb upload? :) v tom softe si mozes vybrat aku kvalitu streamu chces...ale to by si musel mat najprv vyskusany ten software...

Peppe

v boxu nemusis nic instalovat...ked chces streamovat iba na PC alebo mobil cez internet, staci mat zapnuty PC a spusteny ten software...http://www.enigma-tv.com/modules/videohelp/ tu mas navody ako by to priblizne malo fungovat R^

Peppe

Peppe

ještě jednou díky Peppe - tedka už to snad dohromady dám. Děkuju moc

harry88

drzim palce, keby sa nedarilo tak kludne napis sem a ti odpoviem...

Peppe

Ten soft ti upload nezvysi, len znizi kvalitu videa a prisposobi linke. Ano ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

presne tak liquere, je stym menej piplaniny jak s m3u odkazmi cez vlc :)

Peppe

No tak jsem to stáhnul , zaregistroval a tedka v ENIGMA server - když zadám v ENIGMA SETTING localní IP boxu tak se to rozeběhne. Ale když to chci rozjet přes MEDIA TV PLAYER - což jsem teda pochopil že toto je potřeba pokud chci dívat na dálku z venku tak to už mi nejde.

V STREAMING SETTING se mě vyplní IP BOXU - VEŘEJNÁ IP - web password jsem doplnil - porty se mě vyplní PUBLIC STREAM A LOCAL STREAM 8080 a public a local web port 80.

Tedka když vezmu to nastavení pro dívání z venku pro ENIGMA TV MEDIA PLAYER pro divaní na PC tak vyplním IP BOXU - localní - server port 80 stream port 8080 password ale stejně mi to hodí error conect.

K tomu abych zkusil svuj box co mam v jinem byte tak jeste nemám tu public adresu....

harry88

No tak už se mě to povedlo rozjet i přes MEDIA TV v rámci lokální sítě....chyběl mi vytvořit file pro WEB SERVER....tak uvidím co dál jestli to pujde i přes PUBLIC z venku...

harry88

No tak přeci jen potřebuju poradit čím se vlastně z venku koukáš ? Protože na jednom videu ukazuje přes ENIGMA TV jednoduché nastavení s PUBLIC IP ....a na dalším videu MĚNÍ PORTY z 80 na 85 a 8080 na 8085 ...povoluje to na routeru a pak dá OPEN THE WEB BROWSER with PUBLIC....jak to děláš ty ?

páč já to jak jednu tak druhou možnost rozjedu ale jen v rámci sítě....jak jdu v obou případech přes PUBLIC TAK NIC :/

harry88

ja mam nastaveny public a local stream port rovnaky a web port tiez.v routri povol potom pre oba porty IP adresu pocitaca a nie dreamboxu...

Peppe

napis mailovku a ti poradim blizsie, takto je to na dlhe lakte...

Peppe

máš pravdu já těch dotazů budu mít asi víc pokud to nevadí :
Proštuduj si prav.5
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 18.02.2014, 17:35.04

harry88

povol udp a tcp pre porty 8080 a 80 na ip adresu tvojho PC kde je pusteny ten enigma tv...potom v spustenom enigma tv na pc oznac bukety ktore chces sledovat, zadaj heslo a create...potom menu v tom programe a start internet control...potom na druhom pc ktory neni na rovnakej sieti zadaj IP adresu externu (public stream IP z toho enigma tv) a ktomu :8080 ...viac zrozumitelnejsie ti to takto vysvetlit neviem...porty a ostatne sa da zmenit potom dodatocne.

Peppe

harry88 a Peppe

Chlapci a čo takto použiť programík Skype a aspoň by si to harrymu88 rozumne a polopate vysvetlil.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

To:správce Fóra petr33

Aká je tu na fóre iná možnosť neporušujúca pravidlo 5?
(mám na mysli že nick XY mi vie poradiť,ale žiadny kontakt na seba nesmieme dať)
Ako píše kostik123- napr.skype určite by mu pomohol rýchlejšie. Ale je tu 5! Hm

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

@markus, nenapadla tě možnost poradit zde? Co mají ostatní z tvých zákulisních kšeftů?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

toto som nepochopil.
harry88 tu hľadal pomoc a petr33 ho poslal pozerať hokej Rv

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra