![]() |
|
TechniCorder ISIO SDobrýMám niekoľko otázok ohľadom TechniCorder ISIO S verzia softvéru: 2.52.13.3-2381d 1. Mám dekódovací modul TechniCrypt IRDETO CI+ Skylink autentifikácia neprebehla, chybové hlásenie error:1 Zatiaľ som nenastavil CI clock normal pomôže, ak nastavím CI clock normal? Bude komunikácia setboxu s modulom bez problémová? S modulom Neotion Modul Irdeto CI+ Skylink Neotion prijímač pracuje, dokonca setbox vidí aj dekódovaciu kartu Skylink Standard HD (IR) 2. Na www stránke technisatu de https://www.technisat.com/de_DE/DigiCorder-ISIO-S/352-1637-2258/ Firmware für DigiCorder ISIO S / S1 Beschreibung 25.02.2014 je novšia verzia softvéru pre setbox, ak ju nahrám na USB tak sa aktualizácia nespustí. Kedy treba vložiť USB aby došlo ku aktualizácií? Pri zapnutom setboxe alebo ak je v režime spánku? |
karamelka
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 395 |
![]() |
|
karamelkaty absolútne nečítaš čo ti píšem:1/ Kúpil si si setopbox, pred ktorým som ťa varoval. 2/ Firmware ktorý píšeš, nie je kompatibilný s tvojím prístrojom, technisat ho ignoruje. to je hlavný dôvod pred ktorým som ťa varoval. Osobne po skúsenostiach s ne-nemeckými verziami si myslím že už žiadny update firmware tohto prijímača ani nebude. Raz nejako funguje a šlus. Všetky dobré funkcie ktoré pribúdajú v nemeckej verzii tu proste nebudú. to som ti písal. 3/ technicrypt ti nečíta, pretože máš na 99,5÷99,8% opačne kartu zastrčenú v tomto module. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
ešte PSdoporučoval som ti diskuziu s vláknom kde je k dnešnému dňu 4200 príspevkov a 880 000 registrovaných prístupov.všetky rozdiely a finesy k tomuto prijímaču by si tam našiel. škoda za tie prachy. :(( |
Dagy2
![]() |
|
noch eine PSaspoň neprešvihni registráciu prístroja na webe pretože aj keby si ho predával už sa potom záruka nebude dať čerpať. R^ |
Dagy2
![]() |
|
und noch einezáloha a update FW z USB sa tiež nerobí len downloadom z webu na USB. Musíš mať správne uložené súbory na USB pre update. Návody nájdeš tam čo som písal, alebo v súbore readme.me ktorý si stiahol spolu s FW.kľúč môžeš do technisatu vraziť kedykoľvek, robím to kľudne aj počas bežiaceho programu. Dtto zálohovanie a obnovenie settingu. |
Dagy2
![]() |
|
und viertea je mi to úprimne ľúto :-/ |
Dagy2
![]() |
|
Dagy21. To znamená, že ak nemám kompatibilný softvér, tak ho setbox ignoruje a teda sa nespusti aktualizácia?prečo potom je na oficiálnej stránke uvedený? https://www.technisat.com/de_DE/DigiCorder-ISIO-S/352-1637-2258/ tu je ešte jeden problém v označení ja mám verziu S International a nie S1. 2. Ako sa zasúva karta do modulu TechniCrypt IRDETO CI+ ? Ja už mám problém komunikovať s daným modulom bez karty 3. Podľa mňa ak kúpiš prijímač a modul od rovnakej firmy musí to chodiť bez problémov so všetkými kartami, ktoré sú na trhu, ak to nebude chodiť budeme sa pýtať výrobcu, prečo to nechodí? a dostanem odpoveď asy takú ako od Skylinku dodnes žiadnú, ale ten modul Neotion sa mi neskoršie podarilo z aktualizovať 4. Každý setbox pripojený do Internetu musí byť pravidelne aktualizovaný, kvôli Internet security ako napr. kradnutiu šifrovacích kľúčov a pod. ak to výrobca nerobí tak to nie je OK. Moja práca na PC začína aktualizovaním OS, antivirusovej ochrany a všetkého čo sa dá aktualizovať. |
karamelka
![]() |
|
S1 kontra Sak pojdes na deutsche technisat.de davaj pozor ci vyberas SW atp pre International verzie S a nie S1.Ty mas International takze S, S1 ti tam nepojde. Ja uz ked, stahujem veci cez technisat.com kde to cloveka naviguje stahovat international veci. Samozrejme vzdy "deutsche" verzie maju novsi sw, viac funkcii. TechniCrypt Modul s Technisatom prijimacom ISIO ci este pred ISIO (HD-8S atd) ide dobre ci so Skylink ICE CI+ ako aj s inymi - skusal som UPC ICE a AustriaSat ICE CI+. Technisat ma uzavrety OS - uz ked nejaky je to "black-box" linux, kde rozoberat nejake patchovanie OS nehovoriac o (bezzmyselnosti) problematike virusov na UX systemoch. Zial Dagy ma pravdu, ja mam ISIO bez vnutorneho HDD, a za ceu dobu (3r?) boli asi dva update hlavne ohladne CI+. Pricom ja sam so nejake problemy aj pisal (anglicky) a za mesiac mi niekto odpisal nemec-anglicky najskor odpoved v style ze ani nepochopil co som napisal; alebo moj ticket zavreli bez toho ze by sa tym hocikto zaoberal... - priklady: pisal som ze prijimac omylom stale vybera titulky - subtitles v jazyku "unknown" ked sa ten nachadza medzi jazkmi titukov - tj ak mas titulky v cestine, madarcite a "unknown" (co byva co ja viem rumunstina niekde, alebo egypstina), darmo mam v hlavnom menu vyber jazyka, cseky/slovensky/madarsky/anglicky... vzdy sa vyberie unknown a clovek musi prepnut manualne na ceske titulky. Na to mi odpisali ze na DO mam moznost si vybrat titulky ake chcem a ze v menu je polozka pre vyber jazyka (nepochopili ze to neide). Alebo som pisal ze mam problem so zapismi na Ukrajinsku XtraTV Conax mi nechodia zapisi v citacke len v zvlast COnax module mi odpisali ze Technisat sa do Ukrajiny nepredava atp. :-( K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
krikriTak ak nastavím CI clock normal malo by to fungovať? |
karamelka
![]() |
|
CI clocktakze mam Digit ISIO S International, fw- 2.52.13.3 (2380d) z May/3/2013,menu Conditional Access Settings- normal, CI dual decrypt - auto (mam ako Skylink ICE tak UPC ICE = 2 moduly s roznymi kartami); Miscellaneous: CI dual decrypt - auto ; a vsetko funguje! To co pises sa stava ked pri zapnuti mas primarne nastaveny inu parabolu/stanicu nez Astru 23.5E s nejakou Skylink stanicou. Vtedy ked ta autentifikacia zlyha, treba prepnut na co javiem STV1, ist do menu do CA a dat Reset na ten Skylink modul; modul(i) sa resetuju ale uz autentifikacia prebehne a o chvilu nabehne aj obraz. Ak aj nahram film cez casovac a nahodou sa modul vtedy neinicializuje spravne (co sa stane tak 1z 10), dam dodatocne na kryptovane-nahratom filme Decrypt a vacsinou ho desifruje. Z HBO atp to funguje, niekedy robil problem film z Film-Europe kde treba prehrat film z prijimaca do 90min od nahratia, potom to uz DRM nedovoli. K |
krikri
![]() |
|
karamelka, krikriad softwary:karamelka, existuje 15 druhov Technisat prijímačov s nemeckými verziami a asi 6 international. takže tieto všetky majú na webe technisatu FW a sú tam pre ich majiteľov. Ty si vybral úplne iný prijímač Technisat DIGICORDER S/S1 model 500 alebo 1000/4782. ale vlastníš prijímač Technisat TECHNICORDER S. Takže ti to nemôže fungovať. To ako keby si chcel namontovať z Fábie podvozok do Superba. Obe sú škodovky ale iné autá. Ten Technisat to má takto ochránené aby si niečo nezničil. 2/ karta do modulu technisat ide čipom nahor a dozadu Moduly Technicrypt Irdeto CI+ fungujú momentálne u všetkých diskutujúcich s nemeckými verziami prijímačov bez akýchkoľvek problémov. Po dnešnom preladení bolo treba u niektorých poslať zápis na kartu aby šli oba tunery. Modul sa inicializuje vždy pri zapnutí prijímača a tiež ho môžeš inicializovať ručne tak ako píše krikri pomocou DO. 3/ krikri, sú modely S, S1 a IE. IE je international edition, to je to čo má karamelka a zrejme aj ty. tieto vždy technisat dotiahne do nejakého stavu funkčnosti a potom skončí akýkoľvek update S1 je nemecký model s dvomi čítačkami Conax S je nemecký model s čítačkou nagra3 a conax, v balení s kartou HD+ 4/ krikri ak ti nejde občas nahrávanie, resp. sa tvári nahrávka ako zakodovaná po 90min, je na to jednoduchý recept viď opäť vlákno kam som ukazoval. U nemeckého modelu to funguje skopírovaním nahrávky do iného foldra disku Ale myslím, že u posledných FW toto už nie je problém. V prípade, že by môj prístroj nenahral 10% nahrávok tak už dávno leží na smetisku dejín. 5/ prístup z internetu nie je na žiaden SAT prijímač, TV ani iný multimedialny prístroj nijako chránený aspoň doteraz. Neexistujú bezpečnostné patche, výrobcovia toto podcenili kompletne alebo proste o tom nechcú počuť. videl som využitie linuxového prijímača hackerom na vlastné oki. Niektoré prístupy (zne-)vy-užívajú priamo výrobcovia na monitorovanie užívateľov - viď HbbTV, LG atd. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagycau, ono mne to nahra, ale kedze na CA moduly sa uvolnili tie krajne kovove pasiky co drzia CA modul pokope, ten uz nedrzi smart-kartu tak pevne ako na zaciatku a vies ako obuvnikova obuv.. skratka nikdy si nenajdem cas to zlepit ci zospajkovat. takze raz za cas sa stane ze pri naprogramovanon nahrati zrovna ta inicializacia nenastane dobre a nahravka sa nahra ale kryptovane. vtedy dam Decrypt neskor a sa mi nahravka decryptuje; to je vsetko.U nahravok z FilmEurope, ak prenesiem nahravku do PC ziaden problem, ale v samotnom prijimaci pri prezerani sa u niektorych stane ze vypise nieco v style z dovodov licencnych ujednadi to ide prehrat max 90min po ... K |
krikri
![]() |
|
![]() |