![]() |
|
Astra 2F JČZdravím, měl bych pár dotazů, plánuji dát na střechu paneláku parabolu ofset o průměru 185cm. Na kenexu nabízí parabolu od polského výrobce Mabo 185 má trochu lepší zisky než gibertinka 185. Vše je samozřejmě papírově. Avšak by mě zajímala realita. Má někdo zkušenosti jestli je dobrá nebo jestli je to šrot.Dále by mě zajímal příjem na česko budějovicku jestli by byl možný příjem aspoň itv1 a channel 5 případně s gibertinkou 155. Potřebuji ji dát na bok výtahový strojovny a toto je poslední možnost kde mohu použít trubku o malým rozměru.Nejlépe nějakou hrazdu. Má s tím někdo zkušenosti každou zkušenost cením. Hodně mi pomůžete už trochu uvažuji jak to vyřešit ještě počkám jak to na orbitu dopadne a v létě bych se pustil do toho. Potřebuji Al parabolu abych jí mohl vytáhnou na střechu protože není příliš těžká. Dále bych potřeboval v průběhu roku někoho s kým bych to s kvalitním měřákem naladil práci bych samozřejmě zaplatil. Napadl mě jedině Saxon. díky za odpovědi FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
killorsale gibertini nerobí 185ky!!! Iba do 150cm ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Astra 2F JČKed si pozreš tie paraboly zozadu,vidíš že to nebude bohviečo. Taký kusisko plechu drží maličky ocelový kruh.vlastnou váhou aj sem tam vetrom sa to po čase zdeformuje. ;PPozri aj na dxsatcs. Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
@marval450máš pravdu taky jsem četl na tohle narážky že do pár měsíců ztratila ohnisko kvůli větru. A oproti gibertince jsou na tom hodně podobně což mě docela zaráží.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Astra 2F JČJestli se bavíme o přijmu UK beamu 2F na CB, tak bych anténu 155cm vubec nekupoval. Šel bych minimalne do té 185cm. Anténu ti pochopitelne pomůžu nastavit. Nyní disponuji na satelitni instalace KWS Varos109 a Rover HDTAB7.Chtělo by to někoho na jihu najít, kdo ma alespon 2.5m a více a otestovat možnost i přijmu UK 2E. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonZdravím , já to mám docela dost problematické. Potřebuji to na střechu paneláku a potřebuji to tam vytáhnout po laně takže nemohu použít příliš těžké laminátové paraboly. Proto připadá v úvahu hliník. To Mabo z toho vzešlo, když čtu že do půl roku se deformuje polární závěs a do roka má zisk jako 1m parabola.Dále je tu také problém s bytovým družstvem jestli by takového macka povolili. Tu gibertinku bych možná ukecal laminátku nejspíš ne. A hliníkovou 185, kterou bych tam měl radši horko těžko můžu sehnat za přijatelnou cenu a ještě dopravit ke mě. Jelikož chci parabolu upevnit na výtahovou strojovnu protože nemohu do střechy protože je nově fóliovaná se zárukou, proto jedině ofset. Zajímalo by mě jestli je šance, že by na ti gibertinku 155 jelo aspoň itv 1 a channel 5 s HD víceméně nepočítám. Nebo to jede sotva i na tu 185 cos testoval. Dále bych použil LNB nejspíš IBU single či twin či je nějaké lepší? Doufám, že chápeš můj problém rád bych anglické programy aspoň nějaké a také bych si pojistil příjem EU beamu. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Astra 2F JČHodně úspěchů a pevné nervy na bytové schůzi. Na tu velkou laminatovku v CB asi jeste zajdu a otestuju UKčka z 2F i 2E. Dam to nějak dohromady, aby to mělo hlavu a patu. Je pravda, že programy z 1N chybí.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonLaminátka asi nepřichází v úvahu nejmenší problém ze všech stran by byl s tou gibertinkou, ale jestli je vůbec nějaká šance.Díky zajímalo by mě jestli by byla šance s tou 155 ziskově je na tom o 1dbi hůř než 180, ale konstrukčně a kvalitou perfektní. Taky si hodně myslím, že dělá i LNB a je třeba zvolit co nejosvědčenější takže asi IBU twin nebo invacom. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
to killorsNechci Ti brát naděje, ale 155cm je fakt málo ! Komplet celou 28,2E jsem dal až dal PF 180cm (signál 6,5dB) a jednopolarizační lnb CalAmp. Minulý týden jsem to odstrojil a parabolu prodal, ustrojil jsem offset 150cm SMW s origo ozařovačem a opět lnb CalAmp,ale signál je těsně nad locknutím,závislý na denní době - takže praktické využití nula bodou Rv . |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmenjá taky počítám, že celou 28,2E ani náhodou a jak na tom máš údajně nejsilnější frekvenci 11,053/H a 10,964/H dřív tyhle programy šlapaly na kartu teď to odstřihly. Tak abych měl aspoň něco.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
Astra 2F JČZ hlavy to nevím,teď su v práci, večer můžu zapnout a napsat sem, ale jak říkám, na tu 150cm je to prakticky o ničem :-( |
decmen
![]() |
|
@decmenDíky ty si jihočech? já jen že Astra 2E u nás je totálně zabitá na 180 si ani nešktnu. Ale jak říkám nechci se připravit o nějaký programy tak aspoň hledám nějaký schůdný řešení.Laminátku mě nepovolí tohle ještě bych ukecal. Možná ještě tu hliníkovou 180, ale ty jsem našel jen od maba a ty jsou dost na houby, že dochází k deformacím a k rázným ztrátám signálu. Takže se funkčně jeví trochu hůře než ta 155 x 166 od gibertini. Rozdíl je tam víceméně 1dbi. Kdybych měl tu možnost a prostředky tak bych zvolil PF 240 jenže na bok stěny se PF uchycuje hodně těžko. A já bych byl rád kdyby povolili aspoň tu 150cm FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
Astra 2F JČNe, já su z Chlumce n.Cidlinou, mám kliku na kus postranního laloku,na PF 180cm to tady jede R^ ,byla to 6-ti segmentovka,takže ta by Ti šla na střechu vytáhnout i poklopem,ale bez úprav by vydržela max.do první větší vichřice (made in P.R.C.). |
decmen
![]() |
|
RE: Astra 2F JČTak to ti závidím.Tu parabolu znám akorát se prodávají bez středového ozařovače. A horko těžko ji uchytím na zeď což je pro mě podmínka. Do střechy nemohu vyrtat nic je nově zafoliovaná a je tam ještě záruka. Já počkám jak to změří Saxon jestli aspoň u těch zmíněných TP je šance. A když tak pak zkusím dát tu moji metrovku jestli chytnu aspoň naznak signálu tak šanci mám pokud ani ťuk tak myslím, že to 155 nespraví. Ale rád bych ty programy co sem dřív měl na kartě tím myslím itv1 channel 5 channel 4 zatím na kartu frčí. To že by šla channel 4 HD s tím více méně nepočítám i když z nějakých fór jsem četl, že je to docela silná a stabilní frekvence oproti ty kde jsou HD bbc. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Astra 2F JČ@decmen: mozna by neskodilo kdybys ten svuj uspesnej prijem zanes do jedny z tech google Astra 2E reception maps, urcite se najdou kusy co oceni tyhle prijmovy uspechy, http://goo.gl/pcJP5K anebo http://goo.gl/ZFeQ7RT90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
RE: Astra 2F JČjeste jedna mapa s extrapolovanymi laloky: http://goo.gl/BwgSzKT90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
to xiltO.K.,zjistím kdo to tam jak zadává a poskytnu údaje R^ |
decmen
![]() |
|
![]() |