Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Kvalita obrazu Člágr TV

Dobrý den.
Včera jsem náhodně viděl lepší obraz tohoto kanálu přes DVB-T v TV LCD Samsung než přes satelit z Kaon KSC 660 HD.
Máte někdo obdobnou zkušenost ?

HiFiOK
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita obrazu Člágr TV

Pardon, Šlágr TV.

HiFiOK

Zcela běžný jev v poslední době skoro u všech stanic, které jsou dostupné i přes dvb-t.

bretah
Registrace: 9/2012

kvalita obrazu Šlágr TV

přes DVBT je kvalita lepší protože vysílá ve vyšším rozlišení* satelit 480x576,DVB-T 544x576.Není to sice o moc, ale na obraze je trochu znát, chtělo by to alespoň 720x576, aby se na to obrazově dalo koukat.

fergus
Registrace: 12/2007

Ona má např. regionální televize oněch 720 x 576 a je to stejný hnus, ne-li ještě větší. Tím to asi úplně nebude.

HiFiOK

Z h.o.v.n.a. bič neupleteš, datový tok šlágru je u m77 cca 1860 kBit/s, takže asi tak

bretah
Registrace: 9/2012

Při současném bitrate a rozlišením vyšším než nyní by byl výsledek ještě horší. Šlágr je v multilexu3 lepší než na satelitu už od počátku jeho působení v terestrické celoplošce. Nejhorší byl ale v pozemáku u RS1 v ČB.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE: Kvalita obrazu Šlágr TV

samozřejmě na výslednou kvalitu obrazu má vliv více faktorú, to ty asi víš, je to nejen rozlišení jak jsem psal, ale i např. datový tok, kvalita zdrojového materiálu pro vysílání, celková kvalita zobrazovače TV, upscale zdrojového obrazu třeba až na 1080p atd. Proto se ti to na TV Samsung zdálo lepší. Já mám výsledný obraz také na novém Samsungu lepší, ale přes satelit s upscale na 1080p ještě o trochu lepší.

fergus
Registrace: 12/2007

V DVB-T je lepší Šlágr to pozná i poleslepí než v Skylinku .

amater3389
Registrace: 7/2012

:))) jsem myslel ,že se Šlágr poslouchá ,než kouká.Vypni obraz a pust to přes bedny at maj sousedi taky veselo... R^

Cucerak
Registrace: 3/2008

Já na to nekoukám ani to neposlouchám, jenom jsem zkoušel programy (-a kanály)jak jdou :laughing:

HiFiOK

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra