![]() |
|
DVB-T venkovní anténa BEN-9016CZdravím jakou kdo má zkušenost s touto venkovní anténou. Díky za odpovědi. R^ |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: DVB-T venkovní anténa BEN-9016Cto nie je antena ale kus plastu s predzosilovacom |
Radko3003
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
slapetto uz je ASI lepsi si zhotovit tzv. rusky krouzek z medenyho dratu 2,5 az 4mm se symetryzacnim clenem o prumeru zhruba kolem 20 cm. Pro mistni prijem s dobrou intenzitou signalu to staci. Sam mam jeden vyrobeny a prijimam na nej signal z vysilacu Usti n.L.-Bukova hora 33k., 55k.,58k., Teplice-vodárna 30k. a lokalni vysilac RS9 Most-Siroky vrch v Jirkove s dobrym terenim profilem smerem na Usti n.L.. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: DVB-T venkovní anténa BEN-9016CPtám se proto, že prodejce mi ji vychválil až do nebes má to prej vyzkoušený a je fakt dobrá. :lookaround: |
slapet
![]() |
|
slapetno tak dělá správně svoji profesi :))) :O :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: DVB-T venkovní anténa BEN-9016CJenom jsem chtěl být v obraze i z druhý strany. ;) R^ |
slapet
![]() |
|
pro uživatele =slapet=Vzhledem k datu tvé registrace ( 11/2007 ) lze logicky předpokládat, že si děláš legraci nebo provokuješ.... :fuming:. Tuto neanténu si může koupit snad jen úplný negramot. Jinak nabízející prodejce dělá opravdu svoji práci dobře, ale já bych se tuto věc styděl nabízet. :(DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: DVB-T venkovní anténa BEN-9016CAle tak komu se vleze kolorka na kram :D Proto prodavaji takovy smejdy. Normalni antenar ti nikdy neproda zadnou pokojovku, nebo takovej smejd!Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
pigfuckerProč v tom hned hledáš provokaci jen jsem se zeptal na názor ostatních. Kdyby bych byl z oboru tak bych se samozřejmě neptal, leč jsu jen laik tak proto ten dotaz a datum regnutí s tím nemá nic společnýho. |
slapet
![]() |
|
slapet:Pokúsim sa ti to vysvetliť laicko-odborne, bez vysmievania a urážok. Každá anténa, ktorá má určitý "zisk" (dáva väčšie výstupné napätie ako kruhový dipól)je smerová. Čiže prijíma najlepšie z určitého smeru. Toto sa využíva nielen na zvýšenie vstupného signálu na svorkách prijímača, ale aj na potlačenie príjmu nežiadúcich signálov, prichádzajúcich z iného ako žiadaného smeru. A práve to je nedostatok tej "všesmerovej" antény, prijíma signál rovnako zo všetkých smerov a taktiež má na výstupe malé užitočné signálové napätie (preto sa používa za dipólom vysokoziskový predzosilňovač. A tu je ten pes zakopaný, prečo ju jeden chváli a iný vyhodil zbytočne peniaze. Jednak tá anténa prijíma aj nežiaduce signály (nemusí to byť iba TV signál, ale napr. signál vysielačov MT), ktoré potom spôsobujú rušenie v TV samom, ale hlavne ten predzosilňovač je ešte náchylnejší na vznik rušení priamo v jeho štruktúre. Odborne sa tomu hovorí krížová modulácia a je to vznik ďalších kmitočtových zložiek okrem prijímaných, ktoré vzniknú zmiešaním vstupných signálov. Toto sa dá obmedziť kvalitnou konštrukciou predzosilňovača (vysoká linearita, primeraný zisk) a tiež snahou neprivádzať na jeho vstup mežiadúce signály (smerové antény, selektívne zlučovabie prvky). Z toho čo som napísal, vychádza, že nakoľko je signál z kruhového dipóla slabý, snažia sa výrobcovia do týchto "antén" integrovať zosilňovače s vysokým ziskom (až 40 dB), aby zosilnil aj slabšie signály, ktoré na dipól dopadajú, ale práve týmto kvalitu zosilňovača zhoršujú. Nuž ale povedzme si úprimne, ktorého výrobcu tento problém zaujíma pri dnešných cenách a dobrom odbyte, nakoľko je tento výrobok po estetickej stránke "veľmi vydarený" ??? Dúfam, že si z toho napísaného pochopil základný problém používania všesmerových antén.Riešenie tu pekne naznačil HYPER. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
EmanDěkuji za tak zvané vysvětlení po lopatě. Jen jsem chtěl vědět kdo jaký má zkušenosti a taky proto,že ji sem tam vidím namontovanou ikdyž ne zrovna tenhle typ, ale podobný. Jěště jednou dík a třeba to poslouží i ostatním při rozhodnutí při pořizování podobných produktů. R^ |
slapet
![]() |
|
Nejlepší je vyzkoušet na místěMoje tchýně ztratila satelitní příjem kvůli stromu, který se plně rozvinul před balkónem. Nezbývalo, než přejít na pozemní televizi. Koupil jsem tedy nekvalitní a nevyhovující všesměrovou malou anténu EMOS se zabudovaným zesilovačem a nainstaloval na balkóně. Přímý výhled na vysílač je zastíněn panelovými domy. Anténa chytá pouze odrazy. No, a tchýně má 20 českých TV programů i za deště. HD jsem ani nezkoušel, to určitě ta malá anténa z odrazů nedá. Proto doporučuji nejdříve stanovit nároky na anténu a raději vyzkoušet, než dát na dálkové, byť dobře míněné a jinak technicky precizní rady...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorost:"Proto doporučuji nejdříve stanovit nároky na anténu a raději vyzkoušet, než dát na dálkové, byť dobře míněné a jinak technicky precizní rady..."Neodporujem, veď aj ja som písal vyššie toto: "A tu je ten pes zakopaný, prečo ju jeden chváli a iný vyhodil zbytočne peniaze" |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
re::ja jsem se vykaslal kupovat takove nesmysy u babky v panelaku jsem na balkone vyrobil z 1metru 1,5mm dratu dipol napojen pres cokoladu na koay pridelanej na zabradli izolacni paskou. STB d1box t-22 jede bez problemu mux1,2,3 zlin, brno, praded, mux4,7,8 olomnuc42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
marcelesTo se ani nedivím,u nás v holomócu hraje všechno i na vyplazený jazyk, a navíc výborný Dibox T-22 takže není co dodat. R^Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
![]() |