![]() |
|
klonování linuxuJe možné sklonovat dva stejné linuxy GM Spark triplexy?Hloupě jsem ho vymazal továrkem a všechno užitečné fuč.Kamarád ho má v plné výbavě toho co potřebuji,a něco málo už umí.Prosím-Nenadávat,netlouct a poradit.Dík předem |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
kapitanepokial su to rovnake stroje, kamoc spravi zalohu a ty ju naflasujes u seba......gynekologa nechajte tak..... ;)PS: Aspon dufam, ze ten triplex je ako iny linux Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: klonování linuxuV pluginech musiš mít záložku E2 upgrade, když se rozklikne tak je možné provést upgrade E2 a druhá položka je backup E2, vložím do přístroje USB, počkám na načtení systému, klik na tlačítko backup a na disku se vytvoří záloha do adresáře myslím backup, který obsaduje soubory uImage a e2jffs2.img, je to backup 1:1, vytáhnu disk vložim do druhého přístroje pluginy - e2 upgrade, naklikám na adresář a provedu upgrade E2. Toť vše. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
Chlapci díkJsou stejný,potřebuji ho jako serwer na ty všechny saty co máme v domě na jednu kartu |
korkoran
![]() |
|
RE: klonování linuxuSH4 jako server není zrovna idealní, na to je vhodný MIPSEL |
matchboxx
![]() |
|
korkoranNie veľmi rozumiem prečo chseš klonovať a nie stiahnúť originál software Golden Media Spark ONE / Triplex Rescue Software z www stránky http://www.cynextra.com/downloads/Software/ ? |
karamelka
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 395 |
![]() |
|
karamelko díkyprotože jsem málo techn.vyspělej,ale chci hodně stihnout.Učím se až se mi z hlavy kouří.Mám ten zip stáhnout na sformátovanou flesh,rozbalit a nahrát? |
korkoran
![]() |
|
MatchboxuKamošovi právě chodí jako serwer perfektně,ale to se ještě budu učit.Zatím nevím co je SH4 a MIPSL,nejprve spravim co jsem zvoral. |
korkoran
![]() |
|
korkoranSH4 je čip u levnějších linuxů, má z výroby svůj uzavřený linux Spark a můžeš dohrát otevřenou E2 a pak libovolně mezi nimi při startu přepínat, já používám Edision Argus Pingulux.Do této kategorie spadá i Tvůj přijímač. MIPSL je čip používaný u nejdražších linuxů, u mne Edision Optimuss OS1 nebo Optimuss OS2. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1 díkstačí to jen přeložit do lidštiny a hned jsem doma.Přepnutí mezi spark/e2.Spoustu v něm už bylo nahraný v obchodě (někdo ho měl už zřejmě doma a vrátil ho a mě dali slevu,v němcích)a kousl se mi,no dal jsem továrko a bylo vymalováno. |
korkoran
![]() |
|
RE: klonování linuxuAž tak jednoznačně se to nedá napsat, že SH4 je levnější a MIPSEL dražší,neboť mnoho přístrojů s SH4 je o hodně dražší než například tvůj Edision Optimuss, je to vše o vývoji, ten se nedá zastavit a přístroj bez Enigmy 2 má hodně velký handicap, proto vznikla platforma pro SH4 a také levné MIPSEL přijímače s otevřeným firmwarem oe-alliance |
matchboxx
![]() |
|
karamelka povedlo seto jak jsi poradil,ještě se mi nedaří změnit jmeno v síťové konfig. v FTP Password změnit jmeno,je tam jméno -root-modře a Old password změna hesla a potvrzení nového hesla.Než jsem ho koupil,tak si s ním už někdo hrál,než ho vrátil do K+B.Proto jsem ho hodil do továrka,ale nepomohlo to.Mám na to ještě 14 měsíců záruku-jde to změnit,nebo to mám vrátit? Co mi kdo poradí? ? :crying: :crying: :crying: |
korkoran
![]() |
|
![]() |