![]() |
|
Monoblok Inverto Quad 4,3Ahoj Všem,prosím o komentář pokud má někdo zkušenost s výše uvedeným MB. Je namontován klasicky na 80cm 23,5/19,2 (diseqc: A-23,5/B-19,2) využity 3 výstupy pro starší ale spolehlivé Homecast S3000. Ještě se mi nestalo že by byl tento MB vadný a i z hlediska zemních smyček vyhovuje. Ale následující stav je mi podezřelý: Zapojeny 3 Homecasty pokud alespoň jeden je v zapnutém stavu tak ten třetí (konkrétní přijímač) hraje normálně pokud ty dva vypnu ten třetí ztrácí signál na "A" a přestane 23,5 hrát.Zkusím vyměnit MB a prohodit přijímače, ale jen předběžně než začnu něco dělat - zda má někdo zkušenost..Děkuji.. ;) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Každý kdo alespoň trochu dělal montáže se s tímto setkal. Ŕešení na dálku je téměř nemožné. Zkoušet odpojovat měnit hledat, nic jiného se poradit nedá.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
PájíkMám doma Inverto BLACK Monoblock 4.3° Quad 0,2dB a k němu připojené TechniSaty. 2x Digit MF4-S CC, 1x Digit HD8-SX a 1x TechniStar S1. Saty jsou různě v provozu, někdy 2 najednou, někdy 3, většinou ale jen HD8-SX. A i je jedno, který z nich je puštěn samostatně, tebou popisovaného jevu jsem však nemusel čelit.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3TO: všem, zemní smyčky jsou i u jiných MB normální, ale takový případ jsem u Inverta ještě neřešil..může inkriminovaný MB brát napájení z jednoho nebo druhého receiveru a ten třetí receiver je vadný a napájení negeneruje a tím v případě zapnutí jiného receiveru do jiného vstupu je MB napájen a funguje i ten třetí a když se vypne není napájen? jen uvažuji - ještě jsem se s tím nesetkal a na laborování se dostanu nejdříve zítra..dal bych vědět jak šetření dopadlo.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Před cca. 4 lety jsem měl cca. z 50Ks monoblock inverto twin + QUAD asi 80 procent kusů vadných. Závada se objevovala postupně. Vyměnil bych monoblock. |
zolik645
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
Pájíkskúsil by som vymeniť najprv ten Homecast za iný typ prijímača. Je stará známa vec, že Homecast a monoblok si niekedy akosi "nerozumeli" |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
zapoj všechnypřijímače a TV přes prodlužku z jedné zásuvky a napiš jak to chodí,bylo by lepší pro tebe,kdyby to nechodilo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
Pájíkk tomu napájení,jednoduše to ber tak,že jsou uvnitř čtyři samostatné monoblocky,které mají společný vlnovod a ozařovače,bohužel i společnou zem,pro tyto případy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Děkuji všem, zkusím jak se tam dostanu laborovat, jinak tak měsíc chodilo bez problémů, takže kdyby vázla komunikace mezi MB a Homecastem tak by se zřejmě projevila už dávno. Problém je že jeden receiver je v přízemí , 2x v patře a s tou prodlužkou to bude Boro je pospojovat :-)) ale chápu že takto by se ukázalo že zemní smyčky jsou opravdu nevyzpytatelné.. v lepším případě to bude samotný MB doufám.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3I když to propojíš prodlužkama z jedné zásuvky, nemusíš (a to je pravděpodobnější) vůbec nic zjistit. I zemní spojení tím pravděpodobně neodhalíš. Ze zoufalství jsem tento pokus několikrát praktikoval a nikdy nikam nevedl. V jednom případě jsem nakonec musel namontovat dvě paraboly na čtyři přijímače. Ale doporučuji ti jednoduché řešení pomocí přepínače. To funguje a řeší tento problém vždy.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubamůžeš to řešení pomocí přepínače nějak více rozvést?,tím se ty země neoddělí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Řešení je například EMP CENTAURI 5/6 nebo podobný. Budeš se divit, ale všude kde byl tento problém, byl tímto vyřešen.A nemusíš žádné země řešit.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubato chápu,že byl vyřešen,jinak bys hledal dál řešení,ale jak to?,potom se nabízí,že se o smyčku nejednalo,i sám píšeš,že ti zapojení z jedné zásuvky nepomohlo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3mimo poprvé, tak jsem nikdy zemní spojení neřešil ani nehladal. Mám funkční řešení a to stačí.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubav pořádku,když to chodí,proč to ďoubat,jen to neoznačuj jako odstranění zemní smyčky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Petře, já někde tvrdil, že to odstraní zemní smyčku?????? Já jsem řekl že to řeší problém a to je něco jiného. Nevymýšlej si.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3" I zemní spojení tím pravděpodobně neodhalíš. Ze zoufalství jsem tento pokus několikrát praktikoval a nikdy nikam nevedl. V jednom případě jsem nakonec musel namontovat dvě paraboly na čtyři přijímače"o čem tady píšeš? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3Nazdar, na ptákoviny a nesmysly nemá cenu reagovat. Na hádky si najdi někoho jiného. Ahoj až zase budeš normální.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubajsem rád,že ten blaf,co jsi napsal,nechceš dál rozvíjet,neználci by se mohli nakazit,ahoj a polepši se R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3TO: všem, děkuji za výměnu názorů, zkusím polaborovat, ale asi až po neděli, neboť jsou lidé na dovče. Vylučovací metodou budu zkoušet, nechce se mi dávat Multiswitch když mají parabolu na balkoně a rovnou kabely do jednotlivých pokojů (měli to tak po Digi).. pokud opravdu nebude zbytí tak tedy ano,ale to je poslední možnost. Vzpomínám si že když už jsem MB montoval byly hodnoty podivné a dlouho trvalo než jsem dostal do rozumného stavuu - je otázkou zda již prve případná zemní smyčka ovlivňovala nebo byl nakopnutý MB už tenkrát.. |
Pájík
![]() |
|
pajikBlaf to opravdu není. funguje to jak říkám. Vzhledem k tomu, že to bylo nestabilní od začátku, tak je to přesně ten případ který popisuji. Ale přidám ještě jednu možnost. Někdy pomůže jeden z přijímačů vymenit za jiný, který v sestavě zatím nebyl. Nejvíce to bývá nějaký Homecast nebo levnější Amiko co zlobí.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3TO: kuba, ještě vím z rychlého obhlédnutí, že ale fungovala v tomto případě polovina MB tj. Diseqc B-19,2 hraje stále, ale ví bůh jak to tam přes Diseqc leze a jak si zemní smyčky vybírají kudy chtějí procházet.. |
Pájík
![]() |
|
Pájíkuž jsi zkoušel propojení všeho do jedné zásuvky?,možná se zbytečně honíš a chyba může být jinde R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3klidně to Pajiku propoj. Nakup prodlužovačky a testuj. Přijde to sice draho, ale zkušenost k nezaplacení. Jen by mě zajímalo, proč by bylo lepší, kdyby se nic nezměnilo. Napověz Petře.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubapři tvé inteligenci,kterou tady denně dokazuješ,celkem chápu tvůj dotaz,no nic,jako školákovi ti napovím,"kdyby se nic nezměnilo",není to zemní smyčka,což je pro opravu lepší zjištění,to jak popisuješ tvé problémy a řešení je jasno,že jsi se se zemní smyčkou nesetkal,nazývej to jinak,zemní smyčka to není R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok Inverto Quad 4,3:laughing: Děkuji to by pro dnešek stačilo. A hned jsem chytřejší .Až se naučíš odpovídat slušně, můžeme jindy pokračovat. Ahoj. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |